Amikor az Omega zavart keltett a Német Demokratikus Köztársaságban (2.)

2023. 02 27. 09:24

Drezda, 1973. május 25. Molnár György, az Omega együttes szólógitárosa zenél a drezdai Deutsches Hygiene Museum színháztermében. Az együttes, több más zenekarral együtt az 1973-as Berlini Világifjúsági Találkozó előtt, illetve alatt koncertkörutat tartott a Német Demokratikus Köztársaságban.
Fotó: MTI /Gyurcsa Gábor

A koncertkörúton tapasztaltak miatt mondta le az NDK koncertigazgatósága a júliusra tervezett turnét, és „belátható időn belül” nem kívánta őket újra meghívni. Közben az Omega Nyugat-Németországban folytatta a turnéját. Az NDK-ban készpénzben megkapott teljes fellépti díjat átcsempészték Nyugat-Berlinbe, és bár rossz árfolyamon, de átváltották „igazi” német márkára. A pénzből erősítőket vettek.

tovább olvasom...

A kaméleonpárt újabb átváltozása

2023. 02 27. 09:09

„Konzervatívok” ülnek „méla lesben” a kongresszuson.

Az eredeti önmagát már teljesen elveszítő, magából teljesen kifordult Jobbik a hét végén újabb kétségbeesett kísérletet tett arra, hogy ne tűnjön el végleg a politikai süllyesztőben.

tovább olvasom...

Az első ölelés élménye

2023. 02 27. 08:44

Sztorizgatott Putyinnal

– Látod, Vlagyimir, Vlagyimirovics, ott a távolban! Nem a fehér vitorlát, hanem a diktátor Orbánt!…
Fotó: EUROPRESS/AFP

Hinnénk-e, hogy a magyar kormányfőt ma Putyin-bérencező Gyurcsány Ferenc bő évtizede még önfeledten rajongott az orosz elnökért? Persze költői a kérdést – hogyne hinnénk, sőt pontosan tudjuk, hiszen maga Láriferi számolt be annak idején Vlagyimir Vlagyimirovics iránti szenvedélyes vonzódásáról.

tovább olvasom...

Tovább szűkítik Nagykanizsán a polgármester mozgásterét

2023. 02 24. 14:17

Jól indult a közgyűlés, de nagyon csúnya véget ért

Dr. Fodor Csaba (balról) bevitte magával a trójai falovat az ülésre, Horváth Jácintnak pedig a költségvetéssel kapcsolatban voltak kifogásai.
Fotó: archív

Már-már barátságos hangnemben, nyugodt mederben folyt február 24-én, pénteken Nagykanizsán a soron kívüli közgyűlés, amin biztosan sokan meg is lepődtek. Az ülés elején dr. Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője kérte egy új napirendi pont felvételét, amelyről azonban a nyílt ülés végére kiderült, hogy valójában egy trójai faló.

tovább olvasom...

Köszönetet mondott a város

2023. 02 24. 13:46

Jelentősen hozzájárultak Zalaegerszeg fejlődéséhez

A vállalkozások vezetői a polgármesterrel.

A 2014-ben hivatalba lépett városvezetés 2015-től minden évben meghívja és köszönti Zalaegerszeg 25 legtöbb adót fizető nagyvállalatának vezetőjét, hiszen munkájukkal és adójukkal nagy mértékben járultak hozzá a zalai vármegyeszékhely gazdasági fejlődéséhez.

tovább olvasom...

Megkéselte élettársát Tornyiszentmiklóson

2023. 02 24. 12:43

A zalai rendőrök őrizetbe vették az 56 éves szlovén állampolgárságú férfit

Fotó: Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. február 23-án 1 óra 49 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Tornyiszentmiklóson, a Petőfi utcában gyalogol egy helyi nő hálóingben, és erősen vérzik a hasa.

tovább olvasom...

Orbán Viktor: ezt a háborút nem lehet megnyerni, tűzszünetre van szükség

2023. 02 24. 11:20

Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2023. február 24-én.

Az ukrajnai háborút „minden józan számítás szerint” nem lehet megnyerni, ezért is van szükség mihamarabbi tűzszünetre – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök az Oroszország és Ukrajna között zajló konfliktussal kapcsolatban a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.  

tovább olvasom...

„Rajtam keresztül valaki másba is kapaszkodott”

2023. 02 24. 10:50

Örökké emlékezni fognak a Törökországban átéltekre a nagykanizsai lánglovagok

A magyar mentőcsapatok tagjait Novák Katalin köztársasági elnök is köszöntötte a Sándor-palotában. Itt készült ez a fotó is Horváth Péterről és Deme Dávidról (balról jobbra).

Nem alaptalanul ünnepli hősként a dél-zalai város közössége Deme Dávid címzetes tűzoltó zászlóst és Horváth Péter címzetes tűzoltó főtörzsőrmestert, akik a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományából, a HUNOR mentőcsapat tagjaiként vettek részt a törökországi földrengés túlélőinek felkutatásában.

tovább olvasom...

Hálapénzt fogadott el egy nagykanizsai orvos

2023. 02 24. 09:41

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztálya. 

tovább olvasom...

Novák Katalin állami látogatáson Portugáliában

2023. 02 24. 08:37

A portugál elnök is csatlakozik a Családbarát Elnökök Hálózatához

Novák Katalin köztársasági elnök és Marcelo Rebelo de Sousa portugál köztársasági elnök kezet fog a tárgyalásuk utáni sajtótájékoztatón a lisszaboni elnöki rezidencián, a Belem-palotában 2023. február 23-án.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az orosz-ukrán háború, a két fél közti mielőbbi békekötés elérése, demográfiai kérdések, valamint a honvédség, az önkéntes tartalékosok megerősítése is szerepelt Novák Katalin magyar és Marcelo Rebelo de Sousa portugál köztársasági elnök csütörtöki lisszaboni megbeszélésének témái között.

tovább olvasom...