Kábítószer-kereskedelem miatt fogtak el huszonhat embert a zalai rendőrök

2023. 02 14. 14:15

Zalaegerszegtől Visegrádon és Győrön át Budapestig néhány nap alatt összesen 26 emberre csaptak le a zalaegerszegi rendőrök kábítószer-kereskedelem miatt, a lefoglalt anyagok piaci értéke mintegy 20 millió forint – közölte a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője kedden.

tovább olvasom...

Nagyon erősek a tófeji leányok

2023. 02 14. 11:28

Az I. korcsoportos lány csapat diákolimpiai bajnok

A győztes csapat balról jobbra: Mikó Rubina Hanna, Kiss Laura Sára, Fatér Gréta, Gáll Zsófia, Somogyi Virgínia, Németh Zoé Mária, Bertók Adél. S az edző, Szanati József.

Az elmúlt hétvégén Dunakeszi adott otthont a Grundbirkózó Diákolimpia Országos Döntőjének, ahol a Tófeji Kincskereső Általános Iskola 6 csapattal vett részt. Szombaton a fiúk, vasárnap a lányok voltak hivatottak eldönteni, kik a 2022/23-as tanév legjobb csapatai grundbirkózásban. Szombaton 3 fiú csapattal képviselték Zala Vármegyét.

tovább olvasom...

Pedofilbotrány Óbudán

2023. 02 14. 11:17

Kirúgták a fiatalkorú szeretőjével dicsekvő LMBTQ-aktivistát

Nyomulnak…

Tizenöt éves szeretőjéről vallott a Krúdy Gyula Angol–Magyar Két Tanítási nyelvű Általános Iskola pedagógiai asszisztense. A közel negyvenéves LMBTQ-aktivista – akit a tankerületi vezetés tegnap elbocsátott – állította: a kiskorú fiúval – aki nem az iskola diákja – való viszonya nem pedofília, mivel a vonatkozó jogszabályok szerint hazánkban csak az számít bűntettnek, ha 14 éven aluli személlyel létesít szexuális kapcsolatot. Lapunk információi szerint az eset kapcsán rendkívüli szülői értekezletet tartottak az intézményben, a tankerületi vezetés pedig tegnap elbocsátotta az LMBTQ-aktivistát. Tényi István szexuális visszaélés gyanúja miatt feljelentést tett az ügyben.

tovább olvasom...

Együttműködés a grazi egyetem és a lenti gyógyfürdő között

2023. 02 14. 10:37

Balról prof. dr. Jörg Lindemann, dr. Szolnoki Nikolett, dr. Pál Attila.

Zala vármegye határon átnyúló kapcsolatai és közös pályázati lehetőségek révén vetődött fel az együttműködés a grazi egyetem és a hasonló hiperbar kamrával rendelkező Lenti Balance Medical Center között. A február 13-án tartott sajtótájékoztatón dr. Pál Attila elnök foglalta össze a kapcsolatfelvétel jelentőségét:

tovább olvasom...

Brüsszeli „drogéria”

2023. 02 14. 10:17

Fegyveres rendőrök biztosítják a helyszínt a brüsszeli metró Schuman téri megállójánál, az Európai Unió épületeinél 2023. január 30-án, miután egy férfi késsel megsebesített egy kiszállni kívánó nőt.
Fotó: MTI/EPA /Stephanie Lecocq

Érintett brüsszeli politikusok azon keseregnek, milyen szörnyű lesz, ha egyes uniós ügynökségeket áthelyeznek a belga főváros északi, drogos szegénynegyedébe, ahogyan azt már tervbe vették. (A bűnözés régóta komoly problémát jelent a züllött negyedben. Tavaly számos nem kormányzati szervezet is lesújtóan nyilatkozott a környéken uralkodó zord állapotokról, ugyanakkor reményüket fejezték ki a jövőt illetően: „Az Európai Bizottság emberei a változás szereplői lehetnek azzal, hogy idejönnek. Jelenlétükkel megváltoztathatják a környék természetét.”)

tovább olvasom...

Van gyomruk hozzá…

2023. 02 14. 09:17

Kedves Föőr Gábor! Szükség van ezekre a kegyeletsértő kommentekre? Vagy csak nem kaptatok guruló dollárokat a kiszűrésükre?

Ehhez azért valami különleges gyomor és lelki állapot kell. A zalai Föőr Gábor vezette frisshirek.hu internetes oldalán a február nyolcadiki, tragikus végű zalaegerszegi vonatgázolás kapcsán sok hozzászólás jelent meg. Köztük számos undorító.

tovább olvasom...

És az Egyesült Államokat ki ítéli el?

2023. 02 13. 15:45

Joe Biden amerikai elnök megígérte… S úgy is lett…
Fotó: MTI

Az amerikai képviselőház határozatban ítélte el Kínát csütörtökön, az amerikai szuverenitás megsértésével és a nemzetközi közösség félrevezetésével vádolva az ázsiai nagyhatalmat az Egyesült Államokban lelőtt kínai hírszerző léggömb körül kialakult vita részeként.

tovább olvasom...

Hazánkba látogatott a kirgiz köztársasági elnök

2023. 02 13. 15:19

Novák Katalin: a közép-ázsiai országokkal való kapcsolat Magyarország számára kiemelten fontos

Novák Katalin köztársasági elnök (b2) katonai tiszteletadással fogadja Szadir Zsaparov kirgiz államfőt (b) az Országház előtt, a Kossuth Lajos téren 2023. február 13-án. Mellettük Varga Judit igazságügyi miniszter (b3) és Ekler Gergely, a Köztársasági Elnöki Hivatal vezetője (b4).
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A közép-ázsiai országokkal való kapcsolat Magyarország számára kiemelten fontos, van potenciál Magyarország és Kirgizisztán gazdasági kapcsolataiban – mondta Novák Katalin köztársasági elnök Szadir Zsaparov kirgiz köztársasági elnökkel tartott hétfői sajtótájékoztatóján a Sándor-palotában Budapesten.

tovább olvasom...

„Sajnálom Nagykanizsát!”

2023. 02 13. 14:54

Avagy mit gondolnak a polgárok a közgyűlési „munkáról”?

Balról Kanizsai József, Balázs Ádám és Bodó Tamás.

A nagykanizsai közgyűlés stílusa, hangvétele egyre durvább, s bár minden alkalommal azon morfondírozunk, hogy vajon van-e még lejjebb, a képviselők mindig tudnak újabb meglepetéssel szolgálni és megmutatni: van…

tovább olvasom...

Hazatértek kanizsai hőseink is

2023. 02 13. 14:34

„Küldetés teljesítve! Újra itthon!”

A HUNOR Mentőszervezet Bravo alegységének néhány tagja – az álló sorban balról az 5. Deme Dávid, mellette (jobb kezénél) guggol Horváth Péter.
Fotó: HUNOR

Ezt február 13-án, hétfőn éjszaka, 1:14-kor írta ki Facebook-profiljára Deme Dávid tűzoltó zászlós, aki bajtársával, Horváth Péter tűzoltó főtörzsőrmesterrel (mindketten a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon szolgálnak) a magyar HUNOR Mentőszervezet tagjaiként részt vett a törökországi földrengés túlélőinek mentésében. Antakya városában dolgoztak, s itthon most hősökként ünneplik őket – mert azok is.

tovább olvasom...