Évtizedek pillanatfelvételei (4.)

2022. 08 17. 07:57

Interjú Mészáros T. Lászlóval

Mészáros T. László sokrétű alkotó.

Mészáros T. László sokrétű alkotó. Fotós, animációs filmeket készít, karikatúrákkal jelentkezik, társasjátékokat talál ki, s még folytathatnám a felsorolást.

tovább olvasom...

Állatkínzás miatt vádat emeltek egy osztrák nő ellen Zalában

2022. 08 16. 10:55

Huszonkilenc kutya és macska szenvedett, állatkínzás bűntette a vád.
Fotó: Zalatáj

Családi házában bezárva, gondozatlanul tartott 19 kutyát egy zalai faluban egy osztrák nő, emiatt vádat emeltek ellene – tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

tovább olvasom...

Útmutató Csillag

2022. 08 16. 08:48

Csillag István észt oszt, igét hirdet. Tenyérbe mászik.
Fotó: YouTube

Bírom, amikor elhajtott, leszerepelt expolitikusok mondják meg, hogyan kellene helyesen országot vezetni, és mennyire rossz úton jár a hatalmat bitorló Orbán-rezsim. Minap a hajdani Medgyessy-kabinet SZDSZ-es minisztere, Csillag István volt az inspekciós, ő kóstolgatta a kormányt. Az autópálya-trükközéséről elhíresült szabad jómadár – akit annak idején maga a kormányfő is ki akart csapni a kabinetjéből (csak nem sikerült neki, sőt ebbe bukott bele) – a Klikk TV Heti egyenlegében arról beszélt, hogy az embereknek megélhetési problémáik vannak, sőt rettegnek, hogy mi lesz itt pár hónap elteltével: „A helyzet katasztrofális, de nem önmagában attól, amit mindennap érzékelünk. Hanem főként attól, hogy a kormánynak fogalma sincs, miért alakult ki ez a helyzet. Van-e és milyen jellegű beavatkozásra lehetőség.”

tovább olvasom...

A lelkünknek is kell a kárpótlás

2022. 08 15. 08:16

Mária országa, avagy a kereszténységhez hűséggel ragaszkodó Magyarország

István király Szűz Mária oltalmába ajánlotta az országot.

Vajon számontartja-e még az elistentelenedett világ, kivált Európa, hogy a katolikus egyház ma, augusztus 15-én Szűz Mária halálára és mennybevitelére emlékezik? Nem vagyok biztos benne. Nekünk, hívő magyaroknak viszont kettős okunk is van emlékezni e napon, hiszen első uralkodónk halála (1038) is erre a napra esett, s ő, István király ekkor ajánlotta fel országát Szűz Mária oltalmába. E naptól lettünk Regnum Marianum, Mária országa. Égi pártfogónk lassan évezrede óvja e reá bízott, csöppnyi hazát ebben a hitét, keresztjét, önazonosságát veszített, kacifántos világban.

tovább olvasom...

Forgalomkorlátozás Zalaegerszegen

2022. 08 12. 08:08

Az ivóvíz-hálózatot korszerűsítik.
Fotó: Zalatáj

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Zalaegerszegen, az Ady utcában zajló ivóvíz-rekonstrukciós munkák miatt forgalomkorlátozás várható a Kisfaludy S. utca és Ady E. utca kereszteződésében.

tovább olvasom...

Putyin, netán Gyurcsány?

2022. 08 11. 09:15

Vajon ki utasította a MOL-t?

Azért a szlovákoktól és a csehektől egy köszönöm jól esne. Nem rossz dolog mindig valaki háta mögé bújni…
Fotó: archív

A Molnak köszönhetően újraindult a Barátság vezeték.

tovább olvasom...

Klára, a szamaritánus nővér…

2022. 08 11. 09:04

Gyurcsányné „szívszorító” történetei

„Készülnek, Klárika? Mi is, mert a rendszerváltás csak félig sikerült.”
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktorék közönyösen nézik, hogy még sosem ért ennyire keveset a nyugdíjasok pénze, írja a közösségi oldalán Dobrev Klára, Brüsszelbe delegált szamaritánus nővér. „Nemcsak a tisztességes orvosi ellátás hiá­nya és az egyre növekvő rezsi miatt szenvednek, hanem azért is, mert a napi bevásárlás a létfenntartásért folytatott küzdelemmé vált.”

tovább olvasom...

Sajtóközlemény - Nova Község Önkormányzata

2022. 08 10. 10:11

tovább olvasom...

„Orbán inkább nyaral!”

2022. 08 10. 10:04

Kabul Rózsája országmentő szerepben

Az ember lassan már sajnálni kezdi a haragos delnőt.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

„Nulla fideszes képviselő jött be a parlament rendkívüli ülésére az elmúlt harminc év legnagyobb válsága közepén” – kesereg közösségi oldalán Szabó Tímea, alias Kabul. A párbeszédes honanyát legjobban az háborítja fel, hogy Orbán Viktor ráadásul elment nyaralni. Volt képe nyaralni menni! (Ráadásul a horvát tengerpartra utazott, ahol már le is fotózták egy virágos ingben. Ész megáll!) „A Párbeszéd és az ellenzék viszont itt van – nyugtat meg Tímea asszony –, mi benyújtottuk ezeket a problémákat megoldó javaslatainkat.” Azt elfelejtette hozzátenni, az ellenzékiek közül sem volt ott mindenki, a hangadók némelyike is otthon maradt: Gyurcsány, Jakab, Tordai… Magam hajlok arra, amit az egyik kommentelő ír: „Azért találták ki ezt az ülést, mert a hídfoglalások a visszájára fordultak, a kormánybuktatónak szánt hőbörgések meg szimpla kabarévá lettek.” „Orbán inkább nyaral! – süvíti a haragos delnő.

tovább olvasom...

Sajtóközlemény - Lenti Város Önkormányzata

2022. 08 10. 09:57

tovább olvasom...