Díszoklevél a lenti nyugdíjas pedagógusoknak

2023. 01 18. 09:43

A polgármesteri hivatal felhívása

Lenti Polgármesteri Hivatal felhívja a városban élő nyugdíjas pedagógusok figyelmét, hogy a felsőoktatási intézmények minden évben – kérelem alapján – díszoklevelet adományoznak azoknak a pedagógusoknak, akik óvónői, tanítói és/vagy tanár diplomájukat 50 (arany), 60 (gyémánt), 65 (vas) vagy 70 (rubin) évvel ezelőtt szerezték, és akik az oklevél megszerzésétől számított legalább 30 évet pedagóguspályán töltöttek.

tovább olvasom...

Béke kísérjen utadon!

2023. 01 18. 09:33

Emlékezés Mészáros Ferenc „Bubura”

Kapussá csak az érzékeny, a létezés titkaival társalgó lény bír válni igazán.

Élvonalbeli pályafutása tudatosabb futball­imádatommal egy időben, 1968-ban kezdődött. Ekkortájt labdarúgásunk a lejtőre lépett kivédhetetlenül. Éreztük, még én, a gyerek is éreztem a süllyedést ’69 és Marseille után, ám a szurkolói szívnek nem akaródzott beletörődni ebbe, s várta a reményt tartó és ígérő alakokat a lélek, a hetvenes években még egyértelműen.

tovább olvasom...

14 éves egy halálos bántalmazás gyanúsítottja

2023. 01 18. 08:13

Néhány óra alatt rendőrkézre került

Néhány óra alatt rendőrkézre került egy halálos bántalmazás 14 éves gyanúsítottja Csernely településen – közölte a rendőrség a Police.hu oldalon szerdán.

tovább olvasom...

Megmaradtak a kanizsai parkolási kedvezmények

2023. 01 17. 13:27

A Deák téri parkoló. Itt és a többiben is maradnak a tavalyi díjak.
Fotó: Horváth Attila

Nagykanizsa fizetőparkoló rendszere 2023-ban is az országos átlagnál alacsonyabb óradíjakkal működik és januártól a parkolójegyek ára nem emelkedett, ami egyedülálló – jelentette be hétfőn sajtótájékoztatón dr. Fodor Csaba, az Éljen VárosuNk! Egyesület közgyűlési frakcióvezetője és Horváth Jácint, a pénzügyi és gazdasági bizottság elnöke. Dr. Fodor Csaba elöljáróban elmondta: a kanizsai parkolási rendszer abban is példanélküli, hogy míg a legtöbb városban az elmúlt időszakban kibővítették a napi fizetős időszakot, sőt hétvégére is kiterjesztették, a dél-zalai városban továbbra is hétköznap 8-16 óráig kell parkolási díjat fizetni, úgy, ahogy azt a korábbi baloldali városvezetés által bevezette.

tovább olvasom...

Párja szülése alatt a zalaegerszegi kórházból lopott az apa

2023. 01 17. 11:06

A lopott pénzt és bankkártyát babakötvénynek „hitte” a kórházban a tolvaj…
Fotó: Zalatáj

Amíg a párja szült, az apa pénzt és bankkártyát lopott egy szülőszobából a zalaegerszegi kórházban – közölte a police.hu oldalon kedden a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

tovább olvasom...

Elhunyt Belák János, a ZTE egykori kiváló labdarúgója

2023. 01 17. 10:41

Belák János az újjáalakult ZTE-hez érkezett, s végleg zalaegerszegi lett.

Ismét gyászol a ZTE-család. Életének 89. évében meghalt Belák János, a klub egykori kiváló labdarúgója.

tovább olvasom...

Ittasan, gyalogátkelőhelyen gázolt Zalaegerszegen

2023. 01 17. 10:33

A sofőr ellen büntetőeljárás indult

Egy 58 éves férfi személygépkocsival közlekedett 2023. január 16-án 18 óra 10 perc körül Zalaegerszegen, a Köztársaság útján a Göcseji út felé. A sofőr feltehetőleg figyelmetlensége és ittas állapota miatt nem adott elsőbbséget a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó 63 éves helyi nőnek, és elütötte.

tovább olvasom...

Aranyérmes a keszthelyi Major Veronika a sportlövő GP-n

2023. 01 17. 10:06

Szép sikert ért el a keszthelyi versenyző.

Két érmet szerzett a magyar csapat a szlovéniai Rusében rendezett légfegyveres Grand Prix-versenyen, melyen a női pisztolyosok között Major Veronika győzött, Sike Renáta pedig harmadik lett.

tovább olvasom...

A címvédő Szolnok a ZTE-vel negyeddöntőzik

2023. 01 17. 09:43

A Fehérvár idegenbeli legyőzése nagy bravúr volt a Zalakerámia ZTE KK részéről. A Szolnok ellen hasonló fegyvertényre lesz szükség.
Fotó: Zalakerámia ZTE KK

A címvédő Szolnoki Olajbányász a Zalaegerszeg csapatával találkozik a Zsíros Tibor férfi kosárlabda Magyar Kupa negyeddöntőjében.

tovább olvasom...

Mi, antiszemiták

2023. 01 17. 09:19

A németek vádolják Magyarországot, ez viccnek is rossz

A nyakatekert gondolatmenet szerint a zsidó állam is antiszemita, ugyanis Izraelben hideglelést kapnak a spekuláns Soros Györgytől.
Fotó: MTI/EPA/Andreas Gebert

Uborkaszezon lehet a német politikában, mert megint arról cikkeznek, mekkora az antiszemitizmus a fideszes Magyarországon. A Berliner Zeitung azt írja, „történelmileg az európai cionista mozgalmat kezdetben részben keresztények támogatták, akik azért szorgalmazták a zsidó államot, mert attól tartottak, hogy a zsidók aláássák hazájuk etnikai homogenitását”. A lap szerint Magyarország a bizonyíték arra, hogy ez az „antiszemita hagyomány” ma is él Európában. Példa erre, hogy a migránsáradat indulásakor Magyarországon nyomban megjelentek a Soros Györgyöt ábrázoló plakátok. Vagyis rögtön elkezdtünk zsidózni.

tovább olvasom...