Karácsony bűvöletes éjjelén…

2023. 12 22. 10:20

Akár ha pajkos gyermek szakítaná fel az égi dunnát, a dermesztő éjben puha fehér pihék kavarognak, aztán szédítő táncuktól elfáradtan, egymás ölébe hullva megtapadnak fűn, fán, kerítésen és a pislogó ablakú házak taraján. A magasztos éji csendben megszólal egy orgona, és a templomban előbb bátortalanul, majd egyre erősebben, egye diadalmasabban felzeng a mennyből az angyal.

tovább olvasom...

Egy temesvári „apróság”

2023. 12 22. 08:43

Rosszul taktikázott a diktátor…
Fotó: Photo by Barbara Pflaum/IMAGNO/APA-PictureDesk via AFP

Romániában ilyentájt, december 21-én és 22-én szoktak megemlékezni az 1989-es forradalom kitörésére – alighanem Ceausescu diktátor utolsó beszéde, illetve elmenekülése okán. Akiknek azonban jobb az emlékezetük – és a gerincszerkezetük –, már december 15-én megteszik ezt. Azon az emlékezetes napon (34 éve) a temesvári nép élete kockáztatásával kiállt a meghurcolt református lelkész, Tőkés László mellett. (Román „történészek” szerint a városi megmozdulás csak elhanyagolható apróság volt a változások elindításában.)

tovább olvasom...

Kórus alakult, orgonát szenteltek Nován

2023. 12 21. 10:50

Megtelt a novai templom.

Koncert várta az érdeklődőket advent harmadik vasárnapján Nován a Nagy Boldogasszony-templomba. Nagy Tamás plébános szólt az ünnepről, majd megszentelte a templom új orgonáját. A régi orgona az elmúlt év végén elromlott, megjavítani nem sikerült, ezért új hangszert vásárolt a plébánia.

tovább olvasom...

Elaludt a szolgálatban Felsőrajkon, álltak a vonatok

2023. 12 21. 10:01

Egy liter vodka volt az altató

A végzés jogerős.

A Zalaegerszegi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a vasúti dolgozónak az ügyében, aki karácsonyi szolgálati ideje alatt úgy lerészegedett, hogy nem volt képes fogadni az érkező vonatokat.

tovább olvasom...

Négyszer is elkapták a nagyrécsei férfit

2023. 12 21. 09:49

Jogosítvány nélkül, ittasan, eltiltás hatálya alatt

A 45 éves nagyrécsei, vezetői engedéllyel nem rendelkező férfit a bíróság 2022 decemberében 2024 márciusáig eltiltotta a vezetéstől, ennek ellenére 2023. január 13-án Galambokon ittas állapotban vezetett amikor rendőri ellenőrzés alá vonták. Az ellenőrzés során az is kiderült, hogy a vádlott által vezetett személygépkocsin elhelyezett rendszám egy másik személygépkocsira lett kiadva.

tovább olvasom...

Barlangrajzok

2023. 12 21. 08:45

Pápai Gábor karikaturista, a Népszava munkatársa átveszi Kránitz Lászlótól, az MSZP pártalapítványa, a Szabad Sajtó Alapítvány elnökétől, és Tóbiás Józseftől, az MSZP elnökétől a Szabad Sajtó-díjat Budapesten, a Danubius Hotel Flamencóban 2015. március 14-én.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Azok a rajzai a legnépszerűbbek, amelyekkel a jelenlegi rendszert, elsősorban Orbán Viktort támadja, magyarázza Pápai Gábor, a Népszava karikaturistája a KlikkTV Tíz című műsorában. „Alacsonyabb szinten”, mondja, előfordulnak felháborodások, de a miniszterelnök még nem rea­gált.

tovább olvasom...

Orbán Viktor: reális célkitűzés, hogy 2024-ben meginduljon a gazdasági növekedés

2023. 12 21. 08:30

Orbán Viktor miniszterelnök (j) interjút ad Gönczi Gábor műsorvezetőnek a TV2 stúdiójában 2023. december 20-án.

2024-re nézve reális célkitűzés, hogy a gazdasági növekedés meginduljon – mondta a miniszterelnök szerdán a TV2 Tények című műsorának adott interjúban. Orbán Viktor azt is hangsúlyozta, hogy Ukrajna pénzügyi támogatását az uniós költségvetésen kívül kell megoldani, máskülönben a tagok, köztük Magyarország is, kárvallottjai lesznek az ország megsegítésének.

tovább olvasom...

Felfüggesztett börtönre ítéltek egy hálapénzt kérő orvost és asszisztensét Zalaegerszegen

2023. 12 21. 08:10

A kórház rendelőjét használták. Az ítélet nem jogerős.

Jelentős pénzbüntetésre, felfüggesztett börtönre és foglalkozástól eltiltásra ítélte szerdán nem jogerősen a Zalaegerszegi Törvényszék azt a szülészorvost, aki a magánpraxisában kezelt betegeit a kórházban is pénzért látta el asszisztensével.

tovább olvasom...

Gáz (nem) volt Pacsán

2023. 12 20. 13:22

Közérdekű üzem működésének megzavarása miatt nyomoz a rendőrség

A fotó illusztráció

Minap Pacsán a gázfogadó-telepen elzárták a kimenő vezeték tolózárját. Ezért több, mint 400 fogyasztónál átmenetileg nem volt szolgáltatás. Az eset után – közérdekű üzem működésének megzavarása miatt – feljelentést tettek a rendőrségen.

tovább olvasom...

Mikrofonerdő? Ugyan már!

2023. 12 20. 08:29

Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje és Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke kezet fog a Válasszunk! 2018 (V18) fórumán a budapesti Benczúr szállodában 2018. április 4-én. Jobbra Balázs Péter, a V18 elnöke.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Derűs időtöltés a politikai elfekvőből visszanyöszörgő expolitikusok bölcsességeit hallgatni. Például a pártállami impexekben szocializálódott Balázs Péter exkülügyminiszterét, aki hetente tart fejtágító szemináriumot elvadult ellenzéki portálokon – minap a Hírklikknek adott interjújában a magyar külpolitika idei teljesítményét értékelte.

tovább olvasom...