Szalai Ádám befejezte labdarúgó pályafutását

2023. 06 19. 14:42

 

Marco Rossi szövetségi kapitány (j) és Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya, aki bejelentette visszavonulását a magyar labdarúgó-válogatott sajtótájékoztatóján.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Bejelentette visszavonulását hétfőn Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya.

tovább olvasom...

Hídjelenet

2023. 06 19. 13:19

Viktor Silov altábornagy, a Déli Hadseregcsoport parancsnokának autója átlépi a határt a záhonycsapi átkelőhelyen 1991. június 19-én.
Fotó: MTI/Kleb Attila

Viktor Silov altábornagy fekete Volgája 1991. június 19-én 15 óra egy perckor áthajtott a záhonyi Tisza-hídon. Ő volt az utolsó idegen katona magyar földön. Harminckét éve ezen a napon ért véget Magyarország szovjet megszállása. Még 1944 őszén jöttek lánctalpon – ők voltak a győzők, mi a legyőzöttek. Három éven át a Szövetséges Ellenőrző Bizottság színeiben őriztek bennünket, majd a párizsi békediktátum után – bár lejárt a tisztük – itt maradtak. Az erősebb jogán. Közben alig leplezve hatalomra segítették a Moszkvában előnevelt kommunistákat. Rákosiék még marasztalták is őket. 1956 ősze igazolta: jó okuk volt rá. Csak az ő fegyvereikkel tudták legyőzni a nemzet forradalmát; megint kiderült, a magyar kommunisták mögött nincs igazi tábor. A Kádár-kormány 1957 januárjában így „magyarázta” a megszállást: „A két ország baráti, testvéri és szövetséges viszonyának megfelelően a magyar és a szovjet kormány baráti tárgyalások útján kívánja rendezni a helyzetet.” Bár Hruscsov SZKP-vezér néhány évvel később felajánlotta, kivonja a csapatait Magyarországról, Kádár kérlelte: maradjanak csak, Nyikita Szergejevics, elvégre testvérek vagyunk! És ők maradtak. Sőt tartósan letelepedtek. Több mint három évtizeden át úgy kellett neveznünk őket: a hazánkban ideiglenesen állomásozó szovjet hadsereg.

tovább olvasom...

Orbán Viktor Albániában

2023. 06 16. 14:14

„Elfogadhatatlan és szégyenteljes, hogy milyen lassan halad az EU-bővítés folyamata”

A képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Edi Rama albán kormányfő tárgyalásuk után sajtótájékoztatót tartanak Tiranában 2023. június 16-án.
Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Elfogadhatatlan és szégyenteljes, hogy milyen lassan halad az Európai Unió bővítésének folyamata – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Tiranában, miután albániai hivatalos látogatásán megbeszélést folytatott Edi Rama albán kormányfővel.

tovább olvasom...

Orbán Viktor: a háborús helyzet minden korábbinál súlyosabb

2023. 06 16. 11:29

Jövő héten ismertetik a gazdaságvédelmi akciótervet

Az Orbán Viktorral folytatott beszélgetést csütörtökön rögzítette a Kossuth rádió. A magyar miniszterelnök ma már Albániában tárgyal.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Két atomnagyhatalom urántartalmú lőszereket akar bevetni Magyarország szomszédjában: ebből látható, hogy a helyzet minden korábbinál súlyosabb – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műsorában.

tovább olvasom...

Megérkezett a válasz kórházügyben

2023. 06 16. 11:08

A Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház és a parlamenti interpelláció

Dr. Gasztonyi Beáta főigazgató megerősítette az államtitkár parlamenti interpellációra adott válaszát.
Fotó: zalaegerszeg.hu

Tegnap írtunk arról, hogy a Parlament hétfői (június 12.) munkanapján Szabadi István, a Mi Hazánk képviselője az interpellációk során azt kifogásolta, hogy a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház traumatológiai osztályát „úgy minősítik magasabb szintű ellátást nyújtó intézménnyé, hogy arra szerinte sem személyi állományában, sem felszereltségében nem alkalmas.”

tovább olvasom...

Megtelt a 301-es  parcella…

2023. 06 16. 08:47

Hogy nem nyílt meg a föld Kádár János alatt…
Fotó: archív

Hatvanöt éve, 1958. június 16-án végezték ki Nagy Imre miniszterelnököt és mártírtársait. Pedig nem ezt ígérte Kádár János, amikor 1956 novemberében szovjet tankok fedezetében visszasunnyogott Magyarországra.

tovább olvasom...

Logisztikai központot alakítanak ki Zalaegerszeg határában

2023. 06 16. 08:36

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere ismertette a beruházás részleteit.

Logisztikai központ épül mintegy 1,1 milliárd forintos beruházással Zalaegerszeg határában – tájékoztatta a város önkormányzata csütörtökön az MTI-t.

tovább olvasom...

Szakbecsüs felvásárlása Zalaszentgróton

2023. 06 16. 08:24

tovább olvasom...

Újabb egyetemmel működik együtt a lenti Balance Medical Center

2023. 06 16. 08:19

A sajtótájékoztatón (b-j) dr. Császár Gabriella, Papp Judit és dr. Szolnoki Nikolett.

Szakmai együttműködési megállapodást kötött a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara és a lenti Balance Medical Center. Erről június 15-én sajtótájékoztatón számolt be dr. Császár Gabriella, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központ igazgatója, Papp Judit, a Balance Medical Center vezető fizioterápiás szakértője és dr. Szolnoki Nikolett orvos-igazgató.

tovább olvasom...

Havasi Bálint a főigazgató

2023. 06 15. 14:38

Augusztustól főigazgatóság alatt működnek a zalaegerszegi múzeumok

Havasi Bálint, a Göcseji Múzeum eddigi igazgatóhelyettese lett a főigazgató.

Augusztus 1-jétől Havasi Bálint lesz az újonnan létrehozott Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatóságának (ZMI) főigazgatója – közölte csütörtökön a város polgármestere.

tovább olvasom...