Vajon milyen ballon volt Zala megye fölött?

2023. 02 07. 14:17

Ez a ballon repült a zalai falu légterében.

Az amerikai vadászgép által napokban lelőtt kínai ballon kapcsán küldött egy tavaly ősszel készült fotót a Zalaegerszeg közelében élő olvasónk.

tovább olvasom...

Bombariadó zalaegerszegi iskolákban (Frissítve!)

2023. 02 07. 13:29

Nem találtak gyanús tárgyat, vagy robbanószerkezetet

A Zrínyi-gimnázium is kapott fenyegetést.

Egy zalaegerszegi diák hívta fel szerkesztőségünket nemrég, hogy bombariadó miatt hazaküldték őket az iskolából. Mint kiderült, nem csak az ő intézménye kapott bombával fenyegetőző elektronikus levelet, hanem összesen hét iskola: a Dózsa, a Petőfi, a Zrínyi, az Ady, a Ganz, a Kölcsey és a Csány.

tovább olvasom...

Lakástűzben sérült meg egy zalaegerszegi férfi

2023. 02 07. 10:32

20 m3 szemét a lakásban

Van aki bélyeget gyűjt, van aki szemetet…
Fotók: Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A tűzoltók mentették ki azt a zalaegerszegi férfit, akinek otthonában – ahol jelentős mennyiségű hulladékot halmozott fel – tűz keletkezett kedd hajnalban – közölte a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.

tovább olvasom...

Dugó nem vész el, csak máshol lesz

2023. 02 07. 09:05

KariGeri győzelmi jelentése

A Lánchíd a felújított útpálya megnyitásának napján, 2022. december 16-án. Olyanok is szavazhattak, akik eddig csak képeslapon látták a Lánchídat…
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

„A budapestiek nagy többsége tudja, hogy a múlt dogmái helyett a jövő új útjait kell megtalálni” – írja diadalittasan minapi posztjában Karácsony Gergely főpolgármester. A győzelmi jelentés előzménye, hogy Sváby András, a Heti Napló műsorvezetője nem sokkal korábban világgá röpítette a hírt: a budapestiek 65 százaléka szerint ki kell tiltani az autósokat a Lánchídról – így szavaztak az ATV nézői.

tovább olvasom...

„A háború árnyékában kevesebb figyelem jut az illegális migrációra”

2023. 02 07. 08:51

Novák Katalin Észak-Macedóniában

Novák Katalin köztársasági elnök és Sztevo Pendarovszki észak-macedón államfő sajtótájékoztatója Szkopjéban 2023. február 6-án.

A háború árnyékában kevesebb figyelem jut az illegális migrációra – mondta el Novák Katalin köztársasági elnök a Sztevo Pendarovszki észak-macedón köztársasági elnökkel tartott sajtótájékoztatóján hétfőn Szkopjéban.

tovább olvasom...

Fudzsimoto Szú japán építésznek átadták a Közmédia Év Embere 2022 Díjat

2023. 02 07. 08:30

A Közmédia Év Embere 2022 Díjával kitüntetett Fudzsimoto Szú japán építész, a Magyar Zene Háza tervezője (k), miután átvette az elismerést Papp Dánieltől, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatójától (b) és Altorjai Anitától, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatójától (j).

Fudzsimoto Szú japán építésznek hétfőn adták át a Közmédia Év Embere 2022 Díjat Budapesten, az általa tervezett Magyar Zene Házában.

tovább olvasom...

Elindult a Hunor mentőszervezet csapata Törökországba

2023. 02 07. 08:15

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kezet fog a mentőegység tagjaival a törökországi földrengés áldozatainak segítséget nyújtó Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kutató-mentő csapata útnak indításán Budapesten 2023. február 6-án.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Elindult a Hunor mentőszervezet csapata hétfőn Budapestről Törökországba, a földrengés áldozatainak megsegítésére.

tovább olvasom...

El akarta lopni Lenin holttestét egy részeg férfi

2023. 02 07. 07:57

A bútorszerelő talán egy zárt koporsót szeretett volna a bolsevik forradalom vezérének.
Fotó: DPA

Megpróbált betörni a moszkvai Vörös téren található Lenin-mauzóleumba egy ittas férfi, aki el akarta lopni Lenin holttestét – közölte hétfőn a Moszkovszkij Komszomolec című bulvárlap.

tovább olvasom...

Novák Katalin Észak-Macedóniában

2023. 02 06. 14:50

Sztevo Pendarovszki észak-macedón államfő katonai tiszteletadás mellett fogadja Novák Katalin köztársasági elnököt Szkopjéban 2023. február 6-án. Novák Katalin mögött főhadsegédje, Kun Szabó István vezérőrnagy.

Novák Katalin ma hivatalos látogatásra Észak-Macedóniába utazott. A magyar államfő tárgyalást folytat Szkopjéban Stevo Pendarovszki észak-macedón elnökkel.

tovább olvasom...

Szigorúan ellenőrzött Ukrajnából érkezett gabonavagonok

2023. 02 06. 13:45

A magyar kormány megvédi a magyar termelőket

Az Ukrajnából vasúton érkező gabonaszállítmányt normál nyomtávú szerelvényekre vagy tehergépkocsikra rakodják a gépesített átrakó állomáson.
Fotó: MTI/Vajda János

A magyar kormány megvédi a magyar termelőket Brüsszel tétlenségével szemben, ezért szigorú minőségi és élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrzést rendel el hazánk az Ukrajnából érkező gabonák esetében – közölte az Agrárminisztérium hétfői közleménye szerint Nagy István agrárminiszter.

tovább olvasom...