A Sebes-féle „nyugdíjintézet”

2022. 12 23. 08:42

Kicsit elmerengett a 73 éves szerző, agysejtjei már nem működnek Sebes-en…
Fotó: YouTube/Heti TV

Nem vagyunk egyformák. A Hírklikkben publikáló Sebes Györgynek például az maradt meg Orbán Viktor szerdai nemzetközi sajtótájékoztatójából, amikor a Telex riportere megkérdezte a kormányfőt, gondolkodott-e már azon, meddig akar aktívan politizálni.

tovább olvasom...

Őrizetben marad Eva Kaili

2022. 12 23. 08:20

Ártatlannak vallotta magát és szabadon bocsátását kérte a letartóztatott EP-képviselő

Ma még fellebbezhetnek a volt szocialista EP-alelnök védői.
Fotó MTI/AP/EU

Ártatlannak vallotta magát a korrupciós ügyben és szabadon bocsátását kérte az előzetes letartóztatásból Eva Kaili, az Európai Parlament volt alelnöke az illetékes brüsszeli bíróság zárt ajtók mögött tartott csütörtöki meghallgatásán – tájékoztatták a sajtót ügyvédei a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap jelentése szerint.

tovább olvasom...

22 milliárd euró érkezik

2022. 12 22. 14:25

Az EU elfogadta a Magyarországgal kötött, 2021-2027-es kohéziós politikára vonatkozó partnerségi megállapodást

Az Európai Bizottság épülete Brüsszelben.

Az Európai Bizottság elfogadta a Magyarországgal kötött – a helyreállítási tervhez és a jogállamisági feltételrendszerhez kötődő, 2021-2027 között érvényes kohéziós politikára vonatkozó – partnerségi megállapodást – tájékoztatott a brüsszeli testület csütörtökön.

tovább olvasom...

Elhunyt Zámbó Gyula

2022. 12 22. 11:16

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Zámbó Gyula, az MLSZ Zala Megyei Igazgatóság Verseny Bizottságának volt elnöke 2022. december 19-én elhunyt.

tovább olvasom...

Nekik Tőkés László már nem csillag

2022. 12 22. 08:53

Ceausescu rosszul taktikázott

Tőkés László szerepét a román „történészek” megpróbálták eljelentékteleníteni.
Fotó: MTI/Baranyi Ildikó

Az 1989-es román forradalom kitörésének napja nem számít hivatalos ünnepnek odaát. Már csak azért sem, mert dátumáról mind a mai napig nincs közmegegyezés. A hivatalos Bukarest ilyentájt, december 21-én és 22-én szokott megemlékező rendezvényeket tartani – alighanem Ceausescu diktátor utolsó beszéde, illetve elmenekülése okán –, mások viszont (akiknek jobb az emlékezetük és a gerincszerkezetük) december 15-én, akkor, amikor a meghurcolt Tőkés László református lelkész mellett kiállt a temesvári nép.

tovább olvasom...

A dollárbaloldal ismét önmagát adta

2022. 12 22. 08:37

A Telex „újságírójánál” elakadt a lemez, de ez nem okozott gondot Orbán Viktornak. Volt türelme kezelni a provokációt…
Képernyőfotó: Deák Dániel FB-oldala

Orbán Viktor miniszterelnök szerdai nemzetközi sajtótájékoztatóján a dollársajtó jelenlévő újságírói és az azt követő sajtónyilatkozatok csak azt adták, amik ezeknek az országáruló sajtómunkásoknak és politikusoknak neveltetése, szakmai felkészültsége, műveltsége, s jelleme megenged. A mérhetetlen hatalomvágyat, a gyűlöletet, a reális helyzet megítélésének teljes hiányát.

tovább olvasom...

Rendkívüli teljesítményt nyújtott az ország

2022. 12 22. 08:15

Orbán Viktor és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfon.

„Megpróbálom összefoglalni, hogy kormányzati látószögből hogyan fest a 2022-es év a magyaroknak. Ez volt a rendszerváltás óta Magyarország legnehezebb éve, de rendkívüli teljesítmény nyújtott az ország” – mondta a szerdai kormányinfón Orbán Viktor miniszterelnök.

tovább olvasom...

Egy vészharangozó sirámai

2022. 12 21. 09:01

– akinek Eva Kaili nem téma

Harangozó Tamás egy igazi európai. Sóhajtva panaszkodik, hogy Orbánék alapjaiban támadták meg a brüsszeli parlamentet. Magyarra lefordítva a vészharangozó szavait, elegük lett az intézményesített korrupcióból.
Fotó: MTI/Kovács Attila

Pár napra rá, hogy a belga rendőrök kis híján orra estek az európai szocialisták parlamenti alelnökének, Eva Kailinak az irdatlan eurókötegei­ben, Harangozó Gábor, az MSZP egykori uniós képviselője azon nosztalgiázik a Hírklikk hasábjain, mennyire rózsás volt az élet a brüsszeli parlamentben addig, amíg meg nem jelent a színen a kiállhatatlan Orbán Viktor és pártja.

tovább olvasom...

Lemondott elővásárlási jogáról Nagykanizsa

2022. 12 21. 08:54

Egy lépéssel közelebb a vagongyárhoz

Egy kép abból az időből, amikor még a város egyik legnagyobb foglalkoztatója volt a DKG.
Forrás: archívum

Egy lépéssel közelebb került Nagykanizsa ahhoz, hogy megépülhessen a városban a cseh Nymwag vasúti járműgyártó üzeme. A december 13-ai közgyűlés zárt ülésén ugyanis a képviselők egyhangúlag döntöttek arról, hogy a város lemond elővásárlási jogáról az új gyártóüzem helyszínéül szolgáló volt DKG épületegyüttese esetében.

tovább olvasom...

Részleges beismerést tett az EP volt alelnöke

2022. 12 21. 08:44

Eva Kaili és társai december 22-én jelennek meg a bíróság előtt

Eva Kaili és Francesco Georgi… Itt még nem pénzzel teli bőrönddel.
Fotó: Hellas.poster.com

Részleges beismerést tett Eva Kaili, az Európai Parlament volt alelnöke, eszerint arra utasította apját, hogy rejtse el az otthonában a későbbi házkutatások során megtalált készpénz nagy részét – jelentette a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap kedden.

tovább olvasom...