Újabb fák kerülnek kiültetésre Lentiben

2023. 05 16. 11:27

Balról Horváth László polgármester, Kiss Marcell kertészeti ágazatvezető.

Lenti Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Településfásítási Program 2023-ban indult harmadik ütemében. Az önkormányzat a maximálisan igényelhető harminc darab fára adta le igényét.

tovább olvasom...

Indulatba jött Bukfenc Sándor

2023. 05 16. 08:03

A Hősök terén vetett bukfence után népi hős lett a proletárok között.
Fotó: YouTube

A Budaházy-kegyelemről is beszélt Csintalan Sándor a Klikk TV minapi Mélyvíz műsorában. (Furcsálltam is, hogy eddig hallgatott.) – Amikor megláttam, hogy lovon ül, és hogy a pápára hivatkozva felmentették, indulatba jöttem – magyarázta. Ismert, Csintalant 2007-ben a Magyarok Nyilai izgága legényei alaposan helybenhagyták. (Előzménye is volt az afférnak. Csintalan nácinak nevezte azt az újságírót, aki megírta, hogy az izraeli államfő kijelentette, fölvásárolja Magyarországot. Ha ez igaz, közölte, ő a Hősök terén megeszi a cipőjét és kasztráltatja magát. De nem ette meg és nem kasztráltatta magát, pedig Peresz tényleg ezt mondta.)

tovább olvasom...

Pankotai Lili fejlődése töretlen

2023. 05 15. 14:00

Nyelvészetben is szépen halad

Vajon mit gondolnak és éreznek ennek a leánynak a szülei?
Fotó: Novák Katalin FB-oldala

Pankotai Lili, a baloldal legújabb „talált ideológiai gyermeke” lassan már úgy tud káromkodni, mint egy külvárosi kocsma törzsvendége, ha a csapos nem ad neki inni hitelbe.

tovább olvasom...

Manfred Mann, Jon Anderson, Colosseum és Osibisa az Erkelben

2023. 05 15. 13:36

A Manfred Mann a kezdetekben.

A hetvenes-nyolcvanas évek rockzenéjének négy világsztárja lép fel a következő hónapokban az Erkel Színházban. Július 9-én a Manfred Mann’s Earth Band és Jon Anderson, október 8-án a Colosseum és az Osibisa ad koncertet.

tovább olvasom...

A ZTE bajnokcsapatának játékosa, Turi Géza lett a világ legidősebb élvonalbeli kapusa

2023. 05 15. 13:18

Turi Géza kapusedzőként dolgozik a feröeri csapatnál.

Turi Géza a világ legidősebb aktív futballkapusává lépett elő az élvonalbeli bajnokságokat tekintve – az IFFHS hétfői anyaga szerint.

tovább olvasom...

Most nem tetszik az „amerikai módszer”

2023. 05 15. 11:08

Recep Tayyip Erdogan török elnök, a kormányoldali pártszövetségnek, a Nép Szövetségének elnökjelöltje a feleségével, Emine Erdogannal.
Fotó: MTI/EPA/Necati Savas

Úgy tűnik, hogy a szavazatszámlálással most Törökországban is gond van, mint a legutóbbi elnökválasztáson az Egyesült Államokban.

tovább olvasom...

Kozáry Ágnes lett a Zalaegerszegi Atlétikai Club elnöke

2023. 05 15. 10:26

Szakály Istvánt ismerve biztosak lehetünk abban, hogy „nem veszi le a szemét az egerszegi atlétikáról”.
Fotó: ZAC

A Zalaegerszegi Atlétikai Club május 12.-iki közgyűlésén a 2022. évi beszámolók elfogadása mellett tisztújítás is történt. Szakály István eddigi elnök nem vállalta tovább a funkciót, de hozzászólásában kifejtette, hogy „nem veszi le a szemét az egerszegi atlétikáról.”

tovább olvasom...

Vasárnap is megnyitotta kapuit a Sándor-palota

2023. 05 15. 09:18

Zalaegerszegről is érkeztek látogatók

A nyílt napra érkező érdeklődők állnak sorban a Sándor-palota előtt 2023. május 14-én.

Megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt a Sándor-palota vasárnap is, Novák Katalin köztársasági elnök beiktatásának első évfordulója alkalmából.

tovább olvasom...

A libsiprolik siráma és a valóság

2023. 05 15. 08:48

Hová lett a 214 milliárd, Gergely! Tarlósék pénzinfúziója elfogyott, gondban Budapest főpolgármestere.
Fotó: MTI/MTVA/Balogh Zoltán

Képzeljék el a következő abszurd esetet, ami valójában meg is történhetett volna. 2014-ben Karácsony Gergelyt választják meg főpolgármesternek, aki csekély számú, de szakértő, profi tanácsadóira hallgatva napról napra építi, szépíti a fővárost, miközben gyarapítja a városháza kasszáját.

tovább olvasom...

Zalaegerszeg polgárai csodára képesek

2023. 05 12. 13:53

Ünnepi közgyűlés a város napján

Ünnepi közgyűlés a város napján.

Ma is meg kell küzdenünk a függetlenségért, az önrendelkezésért, a saját érdekeinkért – jelentette ki a pénzügyminiszter pénteken Zalaegerszegen, a város napjához kapcsolódó ünnepi közgyűlésen, ahol díszpolgári címet vehetett át Palkovics László korábbi innovációs és technológiai miniszter.

tovább olvasom...