Újabb forgalmi rend változás az egerszegi Ady utcában

2023. 09 29. 11:15

Zalaegerszegen, az Ady utcában zajló befejező munkálatok részeként, csapadékcsatorna gerincvezeték építése miatt 2023. október 2-án és 3-án (hétfőn és kedden) teljes szélességben lezárják az Eötvös utcát, tehát az Eötvös utcából az Ady utca felé nem lehet kihajtani. A kivitelezéssel érintett útszakaszon,a munkálatok idején, a forgalmi rend megváltozásával kell számolniuk a gépjárművel közlekedőknek.

tovább olvasom...

A Gyurcsány-korszakkal ellentétben a mostani kormány nem vett el egyetlen fillért sem a nyugdíjasoktól

2023. 09 29. 11:08

Újabb brüsszeli kérdés: van-e elég irodahelyiség a bíróknak?

A miniszterelnök szerint az idei év az infláció letörésének, 2024 pedig a gazdasági növekedés visszaépítésének az éve lesz.
Fotó: MTI

A Gyurcsány-korszakban elvettek a nyugdíjasoktól egy havi nyugdíjat, a mostani kormány viszont a koronavírus-járvány és a háború ellenére sem vett el „egyetlen fillért sem” az idősektől – jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

tovább olvasom...

A méhek miatt mérgesedett el a szomszédi viszony

2023. 09 29. 09:11

A méhek voltak a hibásak?
Fotó: vistacreate

Két Nagykapornak közeli kistelepülésen élő férfi között hosszabb ideje állandó vita volt amiatt, hogy egyikük a területén méheket tart, amely tartás a vádlott szerint nem felel meg az előírásoknak, valamint a méhek veszélyeztetik a vádlott és családja egészségét, életét, amely miatt saját udvarukon sem tudnak tartózkodni. A vádlott több hatósághoz, és az illetékes jegyzőhöz is fordult, azonban haragosát a méhek tartása miatt nem marasztalták el, emiatt egyre inkább elfajultak köztük a viták és veszekedések.

tovább olvasom...

Ez a szakasz sem lesz könnyű a ZTE-nek

2023. 09 29. 09:04

A labdarúgó NB I 10-13. fordulójának menetrendje

Az EB-selejtezők miatti szünet után a Paks lesz a ZTE ellenfele. Képünk a tavaszi 1-1-es egerszegi találkozón készült.
Fotó: Horváth Krisztián/ztefc.hu

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elkészítette az OTP Bank Liga 10-13. fordulójának pontos menetrendjét. A Ferencváros-Újpest rangadóra október 29-én 18 órától kerül sor a 11. körben. A mai helyzetben sajnos közhely, de a ZTE FC-re nehéz sorozat vár ebben a szakaszban is. Ám még meg kell ma este mérkőzni a Puskás Akadémiával, jövő szombaton pedig a Mezőkövesd az ellenfél idegenben az EB-selejtezők miatti szünet előtt.

tovább olvasom...

Szilágyi Áront beválasztották a Hírességek Csarnokába

2023. 09 29. 08:52

Egyedülálló Szilágyi Áron teljesítménye.
Fotó: Fabrice Coffrini/AFP

Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívót a nemzetközi szövetség beválasztotta a Hírességek Csarnokába.

tovább olvasom...

Talpra, magyar! – ez most a felvidéki hívószó

2023. 09 29. 08:42

Életfa, letépett virággal

Erős magyar közösség vagy mutatóban itt maradt szórványmagyarság? Ez a tét szombaton Szlovákiában.
Fotó: MTVA/Molnár-Bernáth László

Erős magyar közösség vagy mutatóban itt maradt szórványmagyarság, ez a tétje a szombati előre hozott szlovákiai választásoknak. – Szükség és történelmi esély van arra, hogy a magyar közösségnek ismét legyen parlamenti képviselete Pozsonyban – mondta Forró Krisztián, a felvidéki magyar párt, a Szövetség elnöke a révkomáromi kampányzárón.

tovább olvasom...

Korszerűsítették a zalaegerszegi kórház járóbeteg-szakrendelését

2023. 09 29. 08:36

A sajtótájékoztató résztvevői.

 

Csaknem 284 millió forintos beruházással korszerűsítették a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház rendelőintézetének egy részét, és új orvostechnikai eszközöket is beszereztek – közölte az intézmény főigazgatója csütörtökön, sajtótájékoztatón.

tovább olvasom...

Fejlesztés az egerszegi Göcseji úton

2023. 09 28. 14:04

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzatának együttes beruházása indul 2023. október 2-án, hétfőn, 8 órától a Göcseji úton. A fejlesztés keretében először a déli oldali útszegélykövek cseréje és a járda szakaszos felújítási munkái kezdődnek a Závodszky István utcai csomóponttól a Göcseji úti temető nyugati sarkáig. A szegélybontás és építés során a déli oldali forgalmi sáv érintett szakaszon történő lezárása mellett folyik a munka, illetve a szakaszon a járdafelújítás ideje alatt csak korlátozottan biztosítható a gyalogos közlekedés.

tovább olvasom...

Az SZTE-Szedeák ellen kezd a ZTE KK

2023. 09 28. 11:48

A Göcsej Kupával és a Sopron elleni idegenbeli győzelemmel hangolt a bajnoki rajtra a Zalakerámia ZTE KK.

 

A SZTE-Szedeák ellen Zalaegerszegen október 3-án kezdi meg az alapszakaszt a 2023/24-es NB I-es férfi kosárlabda bajnokságban a Zalakerámia ZTE KK.

tovább olvasom...

A ZTE-Puskás összecsapással kezdődik…

2023. 09 28. 11:02

A 222. MTK-FTC örökrangadó következik

2023 május hetedikén a ZTE 2-1-re nyert a Puskás Akadémia ellen Zalaegerszegen.
Fotó: ztefc.hu/Horváth Krisztián

Az MTK és a  Ferencváros szombati összecsapása, a 222. örökrangadó lesz a kiemelkedő párharca a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának.

tovább olvasom...