„Nyeltem egy nagyot…”

2022. 01 19. 12:46

Föőr Gábor, s az egerszegi ellenzéki politika (1.)

Föőr Gábor: – Keresztes Csaba nem örült annak, hogy képbe kerültem.

Az ellenzéki előválasztáson Zala megye 1. számú választókerületében (Zalaegerszeg központ – a szerk.) dr. Csidei Irén mögött a második helyen végzett Föőr Gábor, aki a Jobbik és a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjeként mérettette meg magát. Arról is kérdeztük, hogy miképpen értékelte a szereplését, s gondol-e arra, hogy független jelöltként indul az április harmadiki országgyűlési választáson.

tovább olvasom...

A magyar kultúra napja

2022. 01 19. 12:22

Kiállításokkal, vetélkedővel, koncertekkel ünnepelnek Zala megyében

Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be Szatmárcsekén a Himnuszt.

Könyvbemutatóval, kiállításmegnyitóval, vetélkedővel és komolyzenei koncertekkel ünneplik a magyar kultúra napját Zala megyében – közölték a szervezők az MTI-vel.

tovább olvasom...

„Meghatározó szerepet játszott a személyiségzavar”

2022. 01 19. 11:55

A Pécsi Ítélőtábla enyhítette annak a zalaegerszegi férfinak a büntetését, aki több kiskorú sérelmére követett el szexuális cselekményeket

A Pécsi Ítélőtábla 4 évvel enyhítette a büntetést.

A Pécsi Ítélőtábla enyhítette annak a férfinak a büntetését, aki több kiskorú sérelmére követett el szexuális cselekményeket; a zalaegerszegi férfit jogerősen 11 év fegyházra ítélték kedden szexuális erőszak és visszaélés, kiskorú veszélyeztetése, szeméremsértés, valamint gyermekpornográfia miatt – közölte a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség.

tovább olvasom...

Igazságtalan bajnoki rendszert konzervált az MLSZ

2022. 01 19. 11:15

A ZTE FC és a Mezőkövesd jelenleg tabellaszomszéd. Mezőkövesden 3-2-re nyert a hazai csapat, Egerszegen 1-1 lett az eredmény. A harmadik mérkőzésre március 12-én kerül sor közöttük – Mezőkövesden.
Fotó: archív

A napokban jelentette be a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), hogy az NB I-ben marad a 12 csapatos, 3 fordulós rendszer, viszont a második osztályban fokozatosan csökkentik a létszámot.

tovább olvasom...

Díszoklevél nyugdíjas pedagógusoknak

2022. 01 19. 11:00

A Lenti Polgármesteri Hivatal felhívása

A Lenti Polgármesteri Hivatal felhívja a városban élő nyugdíjas pedagógusok figyelmét, hogy a felsőoktatási intézmények minden évben – kérelem alapján – díszoklevelet adományoznak azoknak a pedagógusoknak, akik óvónői, tanítói és/vagy tanár diplomájukat 50 (arany), 60 (gyémánt), 65 (vas) vagy 70 (rubin) évvel ezelőtt szerezték, és akik az oklevél megszerzésétől számított legalább 30 évet pedagóguspályán töltöttek.

tovább olvasom...

Könyv született a ZTE 2002-es aranyévéről

2022. 01 19. 10:37

A 20 évvel ezelőtti nagy siker jelenlévő szereplői.
Fotók: Zalatáj

A korábbi bajnokcsapat szinte minden tagja, de a szakosztály dolgozói is részt vettek január 17-én Zalaegerszegen azon a rendezvényen, amelyen a ZTE futballistáinak legsikeresebb, 2002-es évéről szóló könyvet mutatták be.

tovább olvasom...

Tűz ütött ki Türjén egy fafeldolgozó telephelyen

2022. 01 19. 07:59

Fotó: illusztráció

Kigyulladt egy több épületrészből álló fafeldolgozó telephely szerda hajnalban Türjén, az oltáshoz hat város tűzoltóit vezényelték ki – tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

tovább olvasom...

Zala megye top 100 vállalkozása

2022. 01 17. 10:13

Magyarország az európai high-tech ipar élén áll

Palkovics László előadást tart a Zala megye 2020-as top 100 vállalkozását tartalmazó kiadvány bemutatóján.

Magyarország iparának mintegy 70 százaléka a high-tech szektorba tartozik, ez az arány szinte azonos Németország és Dánia szintjével – közölte január 14-én Zalaegerszegen Palkovics László.

tovább olvasom...

Márki-Zay Péter és a „vándortörés”

2022. 01 14. 09:24

A kórházi felvételen mintha tényleg a jobb keze lenne felkötve az ellenzéki koalíció miniszterelnökjelöltjének.
Fotó: Facebook

A honlapunkon január 10-én megjelent Márki-Zay és a fizető egészségügy című cikkünkre reagálva egyik olvasónk ezt írta: „…a fényképen Márki úr jobb keze van felkötve, a későbbi megjelenésein a bal.

tovább olvasom...

Befejezettnek tekintik-e történelmüket a németek?

2022. 01 14. 08:29

Angela Merkelt még csak a német nemzeti színű zászló zavarta egy rendezvényen.
Fotó: wikipedia

A korábbinál is önfeladóbb kormánya lett a németeknek a választások után. Angela Merkelt csak a német nemzeti színű zászló zavarta egy rendezvényen, az új alkancellár viszont már tudtára adta nyilvánosságnak, hogy a hányás kerülgeti a haza és a hazaszeretet szavak hallatán.

tovább olvasom...