Határozottan konyul

2024. 05 08. 08:22

Az eddig Brüsszelben ármánykodó asszonyka újabban inkább itthon kavar.
Fotó: Facebook

 Tetszik, nem tetszik, Magyar Péter váratlan felbukkanása színt vitt a hazai politikába. Sőt, számos ellenzéki politikusba is… Gyurcsány Ferenc fejét már máskor is láttuk pirosban, ám Donáth Annáét még nemigen. Most azonban, hogy a közvélemény-kutatások kimutatták, míg Magyar Péter Tisza Pártja már 23 százalékon áll, az ő Momentuma viszont csupán három százalékon, az elnök asszony ábrázatja is határozottan pirossá lett. Sőt jajvörössé.

tovább olvasom...

Havi 130 ezer forint szülői hozzájárulás

2024. 05 07. 11:31

– az év minden hónapjában a tervezett zalaszentgróti iskolában

Perecz Péter (jobbról, az első sorban) meggondolta magát, s nem nyilatkozik.

A Zalatáj többször is foglalkozott a Budapest School által, Zalaszentgrót csáfordi városrészében indítani kívánt alternatív iskola ügyével.

tovább olvasom...

Iskolagyümölcs program Zalában

2024. 05 07. 10:15

Az Egervári László Általános Iskola 6. osztályos diákjainak csemeteültetése.

Az „Iskolagyümölcs és zöldség program” célja, hogy az általános iskolák 1-6. évfolyamos tanulóival megkedveltesse a zöldségeket, gyümölcsöket, ezáltal hosszú távon emelje a gyerekek zöldség-, gyümölcsfogyasztását, így hozzájáruljon az egészséges táplálkozási szokások kialakulásához, valamint a túlsúlyosság és az elhízás elleni küzdelemhez. A program kísérő intézkedései keretében rajzpályázatot hirdettünk és a Föld Napja alkalmából gyümölcsfa ültetést kezdeményeztünk – tájékoztatta lapunkat Lugosi Tímea, a Golden Garden Invest Kft. ügyvezetője.

tovább olvasom...

Nem tanulni járt a gimnáziumba

2024. 05 07. 09:00

32 táblagépet lopott az egerszegi iskolából

Folytatólagosan, nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.
Fotó: Zalatáj

A 19 éves bánokszentgyörgyi férfi 2023. július 22. és 2023. augusztus 15. napja közötti időszakban a zalaegerszegi Zrínyi gimnázium felújítását végző építőipari vállalkozás alkalmazottjaként az iskola épületéből a napi munkavégzése során rendszeresen lopott el műszaki berendezéseket. A férfi a gimnázium 1. emeletén lévő, kulccsal be nem zárt kémia szertárba bement és az ott található nyitott állapotú szekrényekből alkalmanként 2-8 db, összesen 32 db, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ tulajdonát képező Samsung Galaxy Tab A6 típusú táblagépet tulajdonított el.

tovább olvasom...

Családi délután Letenyén

2024. 05 07. 08:29

tovább olvasom...

Máris szomszéd árnyékban

2024. 05 07. 08:19

A választáson nem indul, csupán a miniszteri árnyékszéken ülve erőlködik.
Fotó: Rosta Tibor

Ahogyan várható volt, Bodnár Zoltán, a Gyurcsány-korszak egyik legrégebbi kádere is kulcspozíciót kapott a Városházán: a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. felügyelőbizottságának elnöke lett.

tovább olvasom...

A nagykanizsai Kurucz Levente két számban indul

2024. 05 06. 09:46

Hüttner Csaba keretet hirdetett a pótkvalifikációs versenyre és világkupára

Újabb jelentős verseny előtt Kurucz Levente.
Fotó: Plastex Kanizsa KKK FB-oldala

Hüttner Csaba szövetségi kapitány keretet hirdetett az európai pótkvalifikációs kajak-kenu versenyre és világkupára, amelyeken 47 magyar versenyzőért szoríthatnak a szurkolók, illetve kilenc hazai indulóért a para kajak-kenu világbajnokságon.

tovább olvasom...

A zalaegerszegi születésű Kaizinger Balázs egyik lova minősülést szerzett

2024. 05 06. 09:00

A négylábú is olimpiai „kvótával” rendelkezik

Huszonnyolc év után lesz magyar lovas az olimpián.
Fotó: sonline.hu

A lovastusában olimpiai kvótával rendelkező Kaizinger Balázs lovai közül Herr Cooles Classico minősülést szerzett a párizsi játékokra.

tovább olvasom...

Jó játszani Mezőkövesden

2024. 05 06. 08:33

A tavaszra igazán nem lehet panasz… Bedi hatalmas gólt lőtt.
Fotó: ztefc FB-oldala

A már biztos kieső Mezőkövesd hazai pályán 2-1-re kikapott a Zalaegerszegtől a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának szombati játéknapján; ezzel eldőlt, hogy a borsodiak végeznek az utolsó helyen az élvonalban.

tovább olvasom...

A pofátlanságnak nincs határa Brüsszelben

2024. 05 06. 08:23

Nos, ilyen némberek osztják az észt Brüsszelben.
Fotó: Facebook

Valérie Hayer asszony, a francia Reneszánsz párt európai parlamenti listavezetője pár hónapja azt javasolta, a kontinens döntéshozatalában el kellene törölni a vétó intézményét, hogy azzal ne tudjon visszaélni a magyar miniszterelnök. Hozzátette, a német AfD, a lengyel Jog és Igazságosság Párt, valamint Orbán Viktor jelenti az Európára leselkedő legnagyobb veszélyt. Hősnőnk minap újabb ötlettel állt elő, szerinte ki kellene szervezni a migrációt Közép-Európába. Számonkérőn szavalta: „Miért mindig Franciaországnak kell befogadnia a menedékkérőket? Miért nem Orbán Viktornak? A cseheknek? A szlovákoknak? A románoknak? A lengyeleknek? […] Ez lenne a szolidaritás.”

tovább olvasom...