„Hülye DK-s, DK-s hülye”

2023. 02 13. 09:28

Gyurcsány Ferenc IQ-bajnok hívével, Oláh Lajossal.
Fotó: Ripost/Bánkúti Sándor

Eddig is tudtuk, hogy nem Oláh Lajos a legélesebb kés Gyurcsány amúgy is elég csorba szerszámokkal teli fiókjában. Jellegtelen, buta, cserébe közepesen hazug figurának ismertük. Most kiderült: nagyon buta és rendkívül hazug.

tovább olvasom...

Nagy nevettetők a DK-televízióban

2023. 02 13. 08:16

Kálmán Olga független-objektív extévés egyik vendége Gréczy Zsolt magvető volt.
Fotó: Facebook/DK TV

Már a DK-televízió vendégeinek névsora is derűs időtöltést ígért az elmúlt pénteken. Ezúttal Kálmán Olga független-objektív extévés, Vágó (Fele sem igaz) István nyugállományú kvízmester, Gréczy Zsolt magvető és Czeglédy Csaba gyanúsított haramia osztotta az észt. Nekem legjobban az tetszett, amikor Márki-Zay Péter munkásságát elemezték, különös tekintettel a volt miniszterelnök-jelölt totális alkalmatlanságára, illetve „Fidesz-ügynöki” tevékenységére, amellyel megágyazott a kormánypártok újabb kétharmados győzelméhez. (Érdekes, én amennyire emlékszem, Márki-Zay mintha az egyesült ellenzék egyetértésével szállt volna ringbe. Maga Láriferi is Kapitánynak nevezte.)

tovább olvasom...

75 milliót loptak egy nagykanizsai családi házból

2023. 02 10. 14:22

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói egy három évvel ezelőtt indult nyomozás végére tettek pontot.

tovább olvasom...

Ki is a bunkó?

2023. 02 10. 14:08

Borsos József hozzászólása.

Van egy kedves hozzászóló, neve és stílusa alapján azt hiszem ismerjük is egymást.

tovább olvasom...

Kanizsai Muppet-show?

2023. 02 10. 13:49

Ilyenre még nem volt példa, a polgármester berekesztette a közgyűlést

Balogh László szerint a közgyűlés hangvétele méltatlan mindenkihez.

Amikor már azt gondolnánk, hogy nincs lejjebb, kiderülhet, hogy mégis. Ilyen érzésekkel kísérhette figyelemmel az érdeklődő városlakó a nagykanizsai közgyűlés február 10-ei, pénteki azonnali ülését, melyet – eleddig példátlanul – Balogh László polgármester az eldurvuló hangnem miatt kénytelen volt berekeszteni.

tovább olvasom...

Törékeny örökségünk

2023. 02 10. 10:28

Hagyományainak megfelelően a Zala Vármegyei Kormányhivatal ismét meghirdeti az épített környezetünk kiemelkedő elemeinek bemutatását célzó rajz- és fotópályázatát iskolások számára.

tovább olvasom...

Elekes István elhagyta a Momentumot?

2023. 02 10. 10:02

Cserszegtomaj polgármestere egyelőre nem válaszol

Elekes István (jobbról) Donáth Anna (Momentum) EP-képviselő és Baracskai József társaságában…

A Zalatáj értesülése szerint elhagyta a Momentumot Elekes István, Cserszegtomaj polgármestere, aki a 2022-es országgyűlési választáson Zala megye 2-es számú választókerületében alulmaradt Nagy Bálinttal, a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben.

tovább olvasom...

Jávor Benedek jutalomüdülése Brüsszelben

2023. 02 10. 08:41

A Magyarország elleni följelentgetések bajnoka…
Fotó: MTI/Mónus Márton

Magyarország drágábban vásárolja a gázt az oroszoktól, mint más ország – nyilatkozta a lengyel Euractivnak minap Jávor Benedek. A főpolgármester brüsszeli „tanácsadója” alighanem tudatosan hazudik. Ez a tiszte. „A magyarok önként teszik azt, amit más zsarolásra tenne. Jó kapcsolatokat akarnak fenntartani Oroszországgal. […] Úgy vélik, hogy Moszkva legyőzi Ukrajnát, és van esély az ukrán határok módosítására és Kárpátalja annektálására” – lódítja Karácsony embere. Kijelentésével kárpátaljai magyarjaink életét sodorja közvetlen veszélybe.

tovább olvasom...

Orbán Viktor tárgyalt Zelenszkij ukrán elnökkel

2023. 02 10. 08:23

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kezet fog tárgyalásuk után Brüsszelben 2023. február 9-én.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök a görög, a horvát, a szlovén miniszterelnök, az osztrák kancellár valamint a bolgár és a ciprusi államfő társaságában külön találkozón vett részt Brüsszelben, az EU-csúcs helyszínén Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

tovább olvasom...

Búcsú Sári Zoltántól

2023. 02 09. 14:23

Lenti kollégánk a megbízhatóság példaképe volt

Sári Zoltán (jobbról) átveszi a Magyar Arany Érdemkereszt Polgári tagozata kitüntetést.

Életének 81. évében elhunyt Sári Zoltán fényképész, kollégánk, aki az idén 25 éves Lenti és Vidéke lapunk hűséges tudósítója volt a kezdetektől fogva.

tovább olvasom...