A Zalai Táncegyüttes magas rangú állami kitüntetése

2024. 02 02. 09:13

Forrás: Balaicz Zoltán FB-oldala

Február elsején Budapesten, a Miniszterelnökség konferenciatermében ünnepélyes keretek között adta át Panyi Miklós, a Miniszterelnökség miniszter-helyettese és Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár az Értékteremtő Közösségekért Díjat a Zalai Táncegyüttes részére.

tovább olvasom...

Havas a lejtőn

2024. 02 02. 09:08

Miért kell leépüléséről állandóan tájékoztatni a nagyérdeműt?
Fotó: Nemzeti Sport

Mindnyájunkban lapul egy csöpp katasztrófaturista. Megnézünk riasztó felvételeket, meghallgatunk rémtörténeteket, elolvassuk kétségbeejtő figurák agymenéseit, még akkor is, ha pontosan tudjuk, ez nem tesz jót a harmóniánknak. Én például a minap elolvastam Havas Henrik rólam és Tamás fiamról szóló Facebook-leleményét. (Hogy miképpen kerültünk „Tanár úr” célkeresztjébe? Az epeömlötteknél nincs logika.)

tovább olvasom...

Régen várt ilyen nehéz tavasz a ZTE-re

2024. 02 02. 09:00

2023. február 25-én 2-1-re nyert Zalaegerszegen a ZTE a Fehérvár ellen. Ez az eredmény most nagyon jól jönne.
Fotó: www.szekesfehervar.hu

Közel két hónap szünet után pénteken az MTK-Újpest mérkőzéssel indul újra a labdarúgó OTP Bank Liga, melynek idei első, összesítésben 18. fordulójának programjából az éllovas Paks és a negyedik Puskás Akadémia rangadója emelkedik ki.

tovább olvasom...

Orbán Viktor: kiharcoltuk!

2024. 02 02. 08:46

Magyarország pénzét nem adhatják az ukránoknak!

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Ulf Kristersson svéd miniszterelnök (b) az Európai Unió tagországai állam- és kormányfőinek rendkívüli csúcstalálkozóján Brüsszelben 2024. február 1-jén.

Kiharcoltuk! A magyarok pénzét nem adhatják az ukránoknak! A háborúban nem veszünk részt, fegyvert nem küldünk, továbbra is a béke pártján állunk! – – írta Orbán Viktor a közösségi oldalán közzétett videójához csütörtökön.

tovább olvasom...

Védett szürke farkasok kilövésével gyanúsítanak három férfit

2024. 02 01. 11:00

Elfogtak három férfit, akik évek óta rendszeresen, illegálisan lőttek ki fokozottan védett szürke farkasokat – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.

tovább olvasom...

Zalában emeltek vádat

2024. 02 01. 10:43

Négymilliárd forint vagyoni hátrányt okozó bűnbanda ellen emeltek vádat

Több éven keresztül végezték tevékenységüket. A Zala Vármegyei Főügyészség emelt vádat.
Fotó: Zalatáj

Költségvetési csalás miatt emeltek vádat egy négymilliárd forint vagyoni hátrányt okozó bűnbanda ellen, amelynek tagjai adókijátszási céllal hoztak létre egy okostelefonok kereskedelmével foglalkozó fiktív céghálózatot – közölte a Zala Vármegyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

tovább olvasom...

A miháldi lókötő

2024. 02 01. 09:02

30 millió forintos versenylovat lopott Garaboncról

55 kilométert gyalogolt a Garaboncról ellopott versenylóval egy 49 éves férfi, a rendőrök Badacsonytomaj térségében fogták el.

tovább olvasom...

Várja a kérdéseket

2024. 02 01. 08:44

A legtöbb érdeklődő Gyurcsány ábrázatának bőrvastagságára kíváncsi.
Fotó: Kovács Tamás

Továbbra sincs érdemi javulás szemkilövőhegyi Gyurcsány Ferenc állapotában, emberünk változatlanul önmagát keresi. A megríkatni akaró, átlényegült énjét már korábban megtalálta. A poétává nemesedett, hexameterben verselő DK-dalnok legmegrázóbb alkotása a 2018-as választási zakókesergő:

tovább olvasom...

Az Év fája: Bükk

2024. 02 01. 08:31

Egyik legveszélyeztetettebb állományalkotó fafajunk.

Az Országos Erdészeti Egyesület mozgalma 1996 óta minden évben megválasztja az év fafaját. Az Év fája mozgalom célja az adott őshonos fafajjal kapcsolatos figyelemfelhívás, ismeretterjesztés, mind az erdész szakemberek, mind a nagyközönség számára. 1996-2013 között a mozgalom kuratóriuma döntött az év fafajáról. 2013 óta azonban az Év fája mozgalom honlapján keresztül (www.azevfaja.hu) zajló nyílt online szavazáson dől el melyik hazai fafaj lesz majd a következő Év fája. Így idén immár tizedik alkalommal választhatta ki – a kuratórium által megadott három fafaj közül – az év fafaját az egyesület tagsága, az erdész és társtudományi szakemberek közössége, illetve mindenki, akit érdekel az erdők és a fák világa.

tovább olvasom...

Risza…

2024. 02 01. 08:13

A 23. Budapest Pride felvonulásának résztvevői a fővárosi Városligeti fasorban 2018. július 7-én. Mi lesz, ha egyszer lecseng ez a prájdozás?…
Fotó: MTI/Mónus Márton

Olvasom, hogy a szervezők „hosszas tervezést és egyeztetést köve­tően” bejelentették: idén június 22-én tartják a Budapest Pride felvonulást, „Magyarország legnagyobb emberi jogi tüntetését”. Az intellektuálisra tervezett szlogen változatlan: „Vedd vissza a jövőd!” (Én már akkor elveszítettem a fonalat, amikor néhány esztendeje Fekete-Győr András akkori Momentum-elnök azzal állt elő, hogy a szerelemnek nincs színe. Holott a Pride-parádékon szivárvány, illetve rózsaszínű zászlókkal riszáltak a felvonulók, sőt a placcon vonagló hagyományőrzők tangája, ülepdíszítő pávatollazata is ezekben a színekben játszott.)

tovább olvasom...