Karácsonyra készülve

2021. 11 26. 10:13

Termelői vásár Zalaegerszegen

Pácsonyi Imre és Nikitscher Bernadette adott tájékoztatást.

Helyi termékek karácsonyi vásárára várják az érdeklődőket december 10-11-én Zalaegerszegen. November 25-én, csütörtökön a vásár helyszínén, a Göcsej Tudásközpont – Helyi Termék Piacnál beszélt a részletekről Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke és Nikitscher Bernadette, a Göcseji Kézműves Egyesület elnöke. A rendezvényre a „Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktum Megvalósítása” kiemelt projekt (TOP-5.1.1-15-ZA1-2016-00001) keretében kerül sor.

tovább olvasom...

Minden másodperc számít!

2021. 11 26. 10:08

Az akadályok késlekedést okozhatnak.

Az elmúlt években általános jelenséggé vált, hogy a lakosság a város helyett egyre inkább a környező kistelepüléseken, illetve a külvárosi részeken vásárol magának ingatlant, amit lakásként, hétvégi házként használ. Ez szinte az összes zalai településen megfigyelhető.

tovább olvasom...

A családokat segítő innovatív kezdeményezéseket emelte ki Ekler Gergely államtitkár

2021. 11 25. 15:28

Átadták a Smart Family Nagydíj 2021 verseny díjait

Ekler Gergely szerint a KINCS kezdeményezése a lehető legszélesebb körben értelmezi az innovációt.

Átadták Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) Smart Family Nagydíj 2021 verseny díjait csütörtökön Budapesten.

tovább olvasom...

Az egyszerű embereknek jó az ítélőképességük

2021. 11 25. 12:13

A kormány hisz a polgárok bölcsességében

Orbán Balázs szerint a technokrata út rossz.

Az egyszerű emberek képesek helyes döntéseket hozni, ítélőképességük jó, azonban a tömeges részvétellel zajló döntéshozatalt, „amelyet nyugodtan hívhatunk demokráciának”, nem mindig tartották a kormányzat megfelelő modelljének – hangoztatta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerdán.

tovább olvasom...

Makovecz-díjas lett a pórszombati gyümölcsész

2021. 11 25. 11:50

Kovács Gyula elismerése

Példaszerű Kovács Gyula tevékenysége.

Buzás Péter, Makó egykori polgármestere kapta a 2020-as Makovecz Imre-díjat, a 2021-es elismerésben Kovács Gyula gyümölcsész, a magyar Tündérkert-mozgalom úttörője részesült.

tovább olvasom...

Kanizsa és Egerszeg…

2021. 11 25. 10:43

Üzenet egykori diákvárosomnak (9.)

Kemény tél volt… Erről árulkodik a Zalai Hírlap 1969. december 21-én megjelent számának címlapja is.
Kép: archív

S beköszöntött az 1969-es nagy tél, annak is a decembere. Elérkezett a karácsonyi szünet kezdete. A nagy havazás bizonytalanná tette az utazást. Helybéli barátaim nyugtattak; nem kell rohanni, hiszen a vonatok sem mennek. Jól eltölthetjük az időt Kanizsán is. S közben talán az időjárás is meggondolja magát.

tovább olvasom...

A messziről jött ember aljassága

2021. 11 25. 09:37

Tessék kitalálni Márki-Zay Péter valódi mesterségét!
Fotó: szegedma.hu

Márki-Zay Péter, a szocliberális globalista magyar ellenzék miniszterelnök-jelöltje az utóbbi időben sokszor beszél arról, hogy álmai országában – ahol éveket töltött –, hogyan takarékoskodtak az emberek, ha megdrágult a benzin. Ja…, a messziről jött ember bármit mondhat. Márki-Zay pedig messziről jött, s még mindig nem ért haza. Test- és lélekidegen neki a jelenlegi Magyarország.

tovább olvasom...

Hadházy újabb ámokfutása

2021. 11 24. 12:44

A „nem működő” üzem…

„Hadházy Ákos, akit még a Gyurcsány-show nyertese is csak »szent őrültnek« nevez, ismét lyukra futott: egy olyan üzemről állítja azt, hogy nem működik, amely áprilisi indulása óta több mint 100 ezer darab orvosi eszközt gyártott.

tovább olvasom...

Emir Mutapcic veszi át Teo Cizmic helyét a kispadon

2021. 11 24. 09:42

– avagy mi történt a ZTE kosárlabda-csapatával? (2.)

Mielőtt folytatnánk elemző sorozatunkat a ZTE KK gyenge szereplésével kapcsolatban, egy friss információt szeretnénk megosztani olvasóinkkal. A Zalakerámia ZTE KK-tól érkezett november 23-án a következő közlemény. Nem ért váratlanul bennünket.

tovább olvasom...

Sok cápa támadja a közvagyont

2021. 11 24. 09:30

Nehéz megzabolázni a hatpárti koalíció ragadozóit

További „érdekességek” is várhatók az álarcostól.
Kép: képernyőfotó

Újabb Anonymus-videó került szerkesztőségünk birtokába, amelyen két, a városháza ügyeire rálátással rendelkező személy – egyikük hangja gyanúsan Bajnai Gordonra emlékeztet – arról beszélget, hogy hogyan is működik a „jutalékos rendszer”, amelyről már korábban közzétett egy videót a maszkos alak. A történet újabb felvonásában vélhetően Bajnai magyarázza el egy érdeklődőnek, hogy a fővárosi, hatpárti koalíció körül még a korrupciót sem egyszerű üzemeltetni, ugyanis mindig van egy másik „cápa”, aki szintén jutalékot kér a lehetséges „üzletekből”.

tovább olvasom...