Müller

2022. 10 05. 15:28

tovább olvasom...

Takarékossági intézkedésekről döntött Nagykanizsa közgyűlése

2022. 10 05. 11:13

Az egyfős többségben lévő ÉVE-frakció javaslatát fogadták el

Bezárásokról, szüneteltetésekről döntött az ÉVE-frakció.
Képernyőfotó: YouTube

Egyéb napirendek mellett takarékossági intézkedésekről is tárgyalt szerdán – soron kívüli ülésén – Nagykanizsa közgyűlése, amely egyes intézmények működésének szüneteltetéséről rendelkezett.

tovább olvasom...

Opti-Lent Optika

2022. 10 05. 09:19

tovább olvasom...

Összetört a harangozó

2022. 10 04. 09:02

Ujhelyi István, az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti képviselője. Még a végén dolgoznia kell. Juj!
Fotó: MTI/Sóki Tamás

Távozik az MSZP-ből Ujhelyi István, a párt EP-képviselője. „Hosszú idő tépelődése, belső vajúdása és gyászmunkája után írom ezeket a sorokat” – olvashatjuk a bánatos harangozó szívszorítóra tervezett levelében. „Valami összeragaszthatatlanul eltört. (…) Hogy ennyi sebet tud ejteni egy darabokra hulló kapcsolat.” A monológból az önmarcangoló emlékezés sem hiányzik: „Próbáltam felrázni a közösségünket az elmúlt években, a legutóbbi sokkoló mértékű választási vereség után.” (Esély néven új felekezetet tervezett, de kiröhögték. „Nem a sezlonokat kell lecserélni, ha deficites az örömtanya.”)

tovább olvasom...

Egy fáklyaláng

2022. 10 03. 10:11

Lendvai Ildikó, a rendszereken átívelő jósnő.
Fotó: MTI/Kovács Attila

Ismét szatirikus énjével állt elő a Népszavában Lendvai Ildikó, a szocialisták ciklusokon átívelő nagyasszonya. A szerző a korabeli Szabad Nép fáradhatatlan munkáslevelezőjére hajaz, aki – bár senki nem kérte rá – rendszeresen leszállt közénk, hogy fáklyalángjával figyelmeztessen, mennyire rossz úton járunk. (Elolvasván a szatirikusnak szánt írást, mélyen egyetértettem a kommentelővel: „Akkor már inkább Bangóné – ő legalább sosem akar vicces lenni.”)

tovább olvasom...

Novák Katalin Pozsonyban

2022. 09 30. 14:17

Az elnök asszonyok hamar megtalálták a közös hangot.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Legalább egy tucat autóból álló konvojban, rendőri felvezetéssel érkezett meg péntek délelőtt Novák Katalin Pozsonyba.

tovább olvasom...

Az ágazati jövőképben kiemelt szerepe van a ZalaZONE-nak

2022. 09 30. 13:56

Koncz Zsófia államtitkár Zalaegerszegen

Koncz Zsófia szerint a kormány 2010 óta kiemelten támogatja a kutatás-fejlesztést.

Élenjáró szerepet kíván kivívni magának Magyarország a járműipar jövőjét megalapozó területeken, az autonóm járművek terén egyedül, az akkumulátorgyártásban pedig Németország mellett – jelentette ki a Technológiai és Ipari Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

Európa úgy járt, mint a viccben Lajos

2022. 09 30. 10:24

A háborús infláció vámszedői

Joe Biden amerikai elnök. Csak báb ebben a háborúban, az árnyékhatalom diktál valójában. Természetesen nem a magyar ellenzék árnyékkormánya…
Fotó: Reuters

Nem az inflációról általában kívánok írni. Még az a cél sem vezet, hogy általánosságban érintsem a háborúk kapcsán óhatatlanul lábra kapó inflációs folyamatokat. Kifejezetten az orosz-ukrán névvel illetett háború kapcsán veszem az inflációt vizsgálat alá és megkísérlek választ adni a kínzó kérdésre, hogy a szinte világméretűvé dagadt inflációból kik húzzák a fő hasznot és kik annak teherviselői. Jól látható ugyanis, hogy a harcoló felek körül hatalmas a nyüzsgés, már pedig a háborús aktív, harctéri cselekményektől személyesen általában mindenki szeret távol maradni, de a kínálkozó hasznokat senki sem veti meg. Így van ez ma is. Közel a tűz melegéhez, de ne olyan közel, hogy meg is égjünk, ez a lényege a nagy nyüzsgésnek.

tovább olvasom...

Október 4-én temetik Papp II. Zoltánt

2022. 09 30. 09:44

A ZTE NB I-es csapatában az 1974/75-ös szezonban az álló sorban jobbról a második.

Mint arról korábban tudósítottunk, hatvankilenc éves korában elhunyt Papp II. Zoltán, a ZTE egykori labdarúgója, aki több mérkőzésen is csapattársa volt bátyjának, a kiváló védőnek, Papp Antalnak a klub élvonalbeli együttesében.

tovább olvasom...

A Pulai-revü újabb produkciója

2022. 09 30. 09:08

Pulai András megint megpróbálja becsukni a nyitva maradt ollót. Ahelyett, hogy bakonyi illegalitásba vonulna.
Fotó: Facebook

Újabb derűs perceket okozott Pulai András. A távolt fürkésző közvélemény-kutató és humorista, a Publicus Intézet ügyvezetője ezúttal a Hír­klikk hasábjain sziporkázott, fellépése már-már felülmúlta tavaszi produkcióját.

tovább olvasom...