Egy furcsa ferencvárosi meccs

2023. 07 11. 11:22

Egyenlítettek a Fradi-ultrák

Szegény pad… Érdekes, hogy eddig még senkinek sem jutott eszébe a természet rendje szerint élők közül, hogy megjelöljön egy ülőalkalmatosságot…

Az összecsapás ezúttal nem a zöld fűvön, hanem egy padon zajlik.

tovább olvasom...

Magyarok…

2023. 07 11. 10:17

Magyarok: Magyar György (balra) és Magyar Gábor ügyvéd.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Bár az Európai Unióról szóló szerződés 17. cikke világosan kimondja, hogy az Európai Bizottság tagjait olyanok közül kell kiválasztani, akiknek függetlenségéhez nem fér kétség, Magyar Gábor személyében jó ideje egy olyan bürokrata dolgozik az intézményben, aki már a kinevezése előtt több alkalommal elfogultan nyilatkozott a magyar kabinetről. Pillanatig sem titkolta, hogy tiszta szívből utálja az Orbán-kormányt, sőt közölte: míg meg nem bukik a Fidesz, vissza sem tér Magyarországra. (Ez speciel nem baj.) Feladata elvégzéséhez Magyar – milyen érdekes! – a Soros-hálózatok különböző intézményeitől kapott szakmai kiképzést. (2011 óta a londoni székhelyű Fair Trials International jogi szakértői tanácsadó testületét is erősíti.)

tovább olvasom...

Elhunyt dr. Villányi Antal

2023. 07 11. 10:08

A sportág meghatározó egyénisége volt.

Ma hajnalban, egy héttel 84. születésnapja után meghalt dr. Villányi Antal, a Zala vármegyei, zalaegerszegi kosárlabdaélet meghatározó egyénisége, aki a sportág országos vezetésében is jelentős szerepet töltött be.

tovább olvasom...

Zalaegerszeg az Év Polgárőr Települése

2023. 07 10. 14:48

Köszönetet mondott a zalaegerszegi polgárőröknek Balaicz Zoltán.

Idén Lakiteleken tartották az Országos Polgárőr Napot, ahol Zalaegerszeg az Év Polgárőr Települése kitüntető címben részesült. Az elismerést dr. Túrós Andrástól, az Országos Polgárőr Szövetség elnökétől és dr. Rétvári Bence belügyminiszter-helyettestől vette át Balaicz Zoltán polgármester. Jelen volt továbbá Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos, Balogh János országos rendőrfőkapitány és számos rendvédelmi vezető is.

tovább olvasom...

Üzentek Baranyinak és a többi „libernyáknak”

2023. 07 10. 09:48

Kárba veszett az aktivisták mintegy 10 órás verítékes munkája.

Nem volt hosszú életű a Baranyi Krisztina polgármester által „vezetett” fővárosi  kerület, Ferencváros LMBT-padja. Hiába verítékeztek az Amnesty International felforgató szervezet által támogatott piktorok az ülőalkalmatosság szivárványosra pingálásával, művük nem maradhatott fenn az örökkévalóságnak.

tovább olvasom...

Mi a valódi helyzet a Kanizsa Rehabnál?

2023. 07 10. 09:28

Balogh László, Nagykanizsa polgármestere közösségi oldalán nyílt levélben foglalkozott a Kanizsa Rehab Nonprofit Kft.-nél kialakult helyzettel. (A Zalatáj nemrég közölt cikket e témában – a szerk.)

tovább olvasom...

Zalaegerszegi megemlékezés a pozsonyi csatáról

2023. 07 10. 08:58

Latorcai Csaba: a nemzetet nem lehet félreállítani, ha biztos jövőképe van

Latorcai Csaba mondott ünnepi beszédet.

Egy nemzetet nem lehet félreállítani és megbélyegezni, ha erős identitással rendelkezik, tisztában van múltjával és világos jövőképe van – mondta a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára július 7.-én, pénteken Zalaegerszegen, a pozsonyi csata 1116. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

tovább olvasom...

Pallankiné Németh Judit Alsórajk polgármestere

2023. 07 10. 08:26

Nagy fölénnyel nyerte a választást Pallankiné Németh Judit.

Pallankiné Németh Juditot választották meg polgármesternek két független jelölt közül vasárnap a Zala  vármegyei Alsórajkon tartott időközi polgármester-választáson – közölte a település jegyzője az MTI-vel.

tovább olvasom...

LMBT-padot avattak Ferencvárosban

2023. 07 07. 11:11

10 órán keresztül pingálták

Valószínűleg Ferencváros, s egyben Baranyai Krisztina valamennyi gondját megoldja a szivárványos pad.
Fotó: pestisracok.hu

Kihívások hegyeit kellett leküzdeni érte, verítékes munkával készült el és Ferencváros minden problémáját megoldja, mi ez? Egy pad. Pontosabban egy szivárványos pad. Erről ülve azonban még a DK és az MSZP nélkül is újrázásra készül Baranyi, hiszen az ehhez hasonló „fejlesztések” magukért beszélnek.

tovább olvasom...

„Sok a közös pont, ijesztően sok”

2023. 07 07. 10:35

Véletlen lenne, hogy Macron bejelentette, nem akar Amerika vazallusa lenni, és nem sokra rá kitört a migránslázadás?

Emmanuel Macron francia elnök karikatúrája egy tüntető nő hátán.
Fotó: Hans Lucas via AFP/Laure Boyer / Hans Lucas/Laure Boyer

A franciaországi migránslázadás kísértetiesen hasonlít az amerikai BLM-mozgalomra, és nem lehet véletlen egybeesés az sem, hogy pont akkor robban be a migránslázadás, amikor Emmanuel Macron elnök markáns, különutas külpolitikát szeretne képviselni – hangzott el az M1 és a hirado.hu közös hírháttérműsorában, a 48 perc – Házigazda Lánczi Tamás csütörtök esti adásában.

tovább olvasom...