Sopronunk...

2023. 12 14. 08:35

A Tűztorony Sopronban 2023. november 2-án.
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

December 14-én, a hűség napján meghajolunk a soproniak előtt. A tria­noni gyalázat a mai Burgenlandot ugyanúgy elrabolta tőlünk, ahogy Kolozsvárt, Kassát, Eszéket vagy éppen Pozsonyt. Az aggodalmas békekonferencia (nehogy a kisállammá lett Ausztria a nagynémet egységben remélje gondjainak orvoslását) a sógoroknak ítélte – akkor még Sopronnal együtt – a történelmi Magyarország nyugati szélét. Ütőképes hadseregünk ekkor már – és még – nem volt. (Károlyi Mihály hadügyminisztere, a züllött Linder Béla az Országház lépcsőjén üvöltötte: soha többé nem akar katonát látni.)

tovább olvasom...

Az év legjobbjai

2023. 12 13. 11:32

Szavaztak a sportszövetségek

Labdarúgásban egyértelmű Szoboszlai Dominik elsősége.
Fotó: MH/Török Péter

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Idén rekordszámú 64 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére.

tovább olvasom...

Egy látnok

2023. 12 13. 08:04

Eörsi Mátyás „szakértései” mindig derűssé teszik a kondér mellől elzavart ellenzék erőlködését.
Fotó: Kovács Attila

Javulhat-e a két ország kapcsolata azok után, hogy a magyar miniszterelnök és az ukrán elnök váltott néhány szót az új argentin elnök ­Buenos Aires-i beiktatási ceremóniáján? – tette fel kérdést a Hírklikk Eörsi Mátyásnak, a portál bejáratott megmondóemberének. Hogy miről beszélt a két politikus, azt persze senki nem tudja, Eörsi sem – őt azonban ez nem zavarja, hiszen külügyi „szakértő”. Látnok. Mondja is a frankót. Eszerint Orbán Viktor annyira elkötelezte magát az orosz elnöknek, hogy nem tudott volna mit mondani Zelenszkijnek. Nyilván hablatyolt valamit az uniós feltételekről, mindenesetre nem akar az ukrán elnökkel találkozni, mert Putyin komálósa, és ameddig ez nem változik, ­miért is találkozna vele.

tovább olvasom...

Csak szimatolnak

2023. 12 12. 10:32

Hol lapulnak ilyenkor a haragoszöldek?…
Fotó: Bach Máté

Továbbra is bűzlik a szennyvíz Óbudán. Pontosabban a szennyvízügy. Mi is megírtuk, a Fővárosi Csatornázási Művek nemrég nyilvánosságra hozta: a nyári időszakban (június 1. és szeptember 3. között) 23 alkalommal engedtek hígított szennyvizet a Duna római-parti szakaszánál, és erről, ahogyan az előírás, időben tájékoztatták a kerületi önkormányzatot. Az már nem rajtuk múlott, hogy a hivatal mindannyiszor „elfelejtett” szólni a lakosságnak. Vagyis az önfeledt fürdőzők – erről is tudósítottunk – ilyenkor egyfajta turmixolt folyóvízben lubickoltak. Hab a tortán (ha jó ide ez a hasonlat), hogy Óbuda ábrándos tekintetű polgármestere, a DK-s Kiss László annak idején örvendezve jelentette: Ötven év után újra megnyitottuk a római-parti plázst! Jertek a habokba, ujjé! Stb. (A hírt maga Karácsony Gergely vízibiciklista is lelkendezve terjesztette a Facebookon.)

tovább olvasom...

SZÁM-PONT Kft.

2023. 12 11. 09:44

tovább olvasom...

OPTI-LENT OPTIKA

2023. 12 11. 09:20

tovább olvasom...

Évzáró ülést tartottak

2023. 12 11. 09:16

Balról: Balaicz Zoltán, dr. Sifter Rózsa, Havasi Bálint.

Zalaegerszegen, az Év Középülete díjjal elismert Mindszentyneum nagytermében tartotta idei utolsó ülését a Zala Vármegyei Államigazgatási Kollégium.

tovább olvasom...

GÉPALK KFT.

2023. 12 11. 09:03

tovább olvasom...

Vigyázat, ragad!

2023. 12 11. 08:41

Szivárványos pad…
Fotó: Facebook

Nehéz követni a ferencvárosi Tompa utca legendássá lett közpadjának – a Padnak – a sorsát. Eredetileg barna színű volt, mint a többi, ám a nyári Pride-hónap kezdetén egy éjszaka ismeretlen kezek szivárványosra festették. Ám még megszáradni sem volt ideje, feldúlt Fradi-drukkerek zöld-fehérre mázolták. Másnapra viszont újra szivárványos lett, majd újra zöld-fehér… Némi szünet után valaki visszapingálta barnára, később egy újabb piktor piros-fehér-zöld trikolórral próbált konszenzust teremteni. A kedélyek azonban így sem nyugodtak meg, hetekkel később piros-fekete kockát kapott a Pad, majd újra piros-fehér-zöld lett…

tovább olvasom...

Az egy pont is számít

2023. 12 11. 08:34

A riválisok most is „segítettek”

Medgyes gólja egy pontot ért.
Fotó: ztefc FB-oldala

Az Újpest 1-1-es döntetlent játszott a Zalaegerszeg vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának szombati játéknapján.

tovább olvasom...