Véleményvariációk az M76-osról

2024. 01 31. 14:56

Zalaegerszegi képviselők nyilatkoznak

A M76-os út építéséről mondtak véleményt az egerszegi képviselők.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy az M76-os gyorsforgalmi út építése folytatásáról Zalaegerszeg Közgyűlésének tagjai hogy vélekednek. Összeállításunkat olvashatják. A kérdés a közvetkező volt:

tovább olvasom...

Segítség a rászoruló családoknak

2024. 01 31. 14:02

Szociális tűzifa átadása Iklódbördöcén

Iklódbördőcén a Béke utcában lévő családhoz érkezett a segítség, balról Cseresnyés Péter, Szakács László feleségével és legkisebb gyermekével, dr. Sifter Rózsa és Sabján Krisztián.

2012 óta önként vállalt feladatként biztosít tűzifát a rászorulóknak a Zala Vármegyei Területi Védelmi Bizottság. A háztartások kiválasztásában országgyűlési képviselők, polgármesterek és a helyi közélet szereplői közreműködnek.

tovább olvasom...

Egy élet órái…

2024. 01 31. 11:03

Interjú Preisz Józseffel (4.)

Az állandó kiállítás megnyitóján láthatóan elérzékenyült.
Fotó: zalaegerszeg.hu/Seres Péter

Az állandó kiállításhoz vezető út hosszú volt, közel hatvan évig tartott. Preisz József – mondhatni kalandos – pályafutása tele volt fordulatokkal.

tovább olvasom...

Az országos legjobbak között

2024. 01 31. 10:26

A Zalaegerszegi SZC Csány László Technikum kiemelkedő eredménye

Az ország legjobbjai között.

Nemrég látott napvilágot a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal és Oktatási Hivatal 2024 TOP 100 rangsora, amelyen a Zalaegerszegi SZC Csány László Technikum közhiteles adatok (2022 és 2023) alapján a kilencedik országos viszonylatban. Ennek a szép sikernek kapcsán beszélgettünk Németh Andrea igazgatóval.

tovább olvasom...

Újabb kerékpárút épült Keszthelyen

2024. 01 30. 10:16

A fotó illusztráció.

Több mint százmillió forintból épült meg az új kerékpárút első üteme Keszthelyen – tájékoztatta a város önkormányzata az MTI-t.

tovább olvasom...

Gazdag programkínálattal várják a látogatókat idén a zalaegerszegi múzeumok

2024. 01 30. 09:45

A sajtótájékoztató résztvevői.
Fotó: Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatósága

Új kiállításokkal, színes múzeumpedagógiai rendezvényekkel és gazdag élményekkel várják 2024-ben a látogatókat a zalaegerszegi múzeumok – közölte Havasi Bálint, a Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatóságának főigazgatója az intézmények programját bemutató hétfői sajtótájékoztatón.

tovább olvasom...

A borsmenta az év gyógynövénye

2024. 01 30. 09:22

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság (MGyT) Gyógynövény Szakosztálya 2024-ben a borsmentát választotta az év gyógynövényének – közölte a szervezet az MTI-vel.

tovább olvasom...

Német tréner a ZTE kispadján

2024. 01 30. 09:04

A ZTE a szezon végéig kötött szerződést a német szakemberrel.
Fotó: bb1.hu

A német Matthias Zollner lett a férfi kosárlabda NB I-ben érdekelt Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője.

tovább olvasom...

Széchenyi pillérei

2024. 01 30. 08:48

A Lánchíd teherbírását most a korrupcióba süllyedt, forintosított aljapolitika próbálgatja.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Szegény Lánchíd! Nehéz szabadulni a Lánchidat övező szomorú históriáktól. Kezdve azzal, hogy boldogtalan megálmodója sosem mehetett át rajta, szegény. (Ellenben 1848 nyarán, az építkezés legvégén, amikor az utolsó beemelendő elemet tartó csigasor vonólánca a munkahíddal együtt leszakadt, kis híján odaveszett; sokadmagával a hömpölygő folyóba zuhant.) Vérforralóan igazságtalan a sorstól az is, hogy a csodálatos építményt végül az a Julius Haynau osztrák táborszernagy avatta fel 1849. november 20-án, aki pár héttel korábban Aradon még bitófák sorát ácsoltatta az elbukott szabadságharc tábornokhőseinek. De mintha ez nem lett volna elég! Kereken száz évre rá, 1949-ben, a világháborúban lebombázott híd újjáépített változatának átadóünnepségén egy másik címeres szörnyeteg, Rákosi Mátyás mondta az avatóbeszédet.

tovább olvasom...

Tündérváros a miénk maradt

2024. 01 29. 14:17

Balassagyarmat hóban. Az igazság még adósa a palóc embernek.
Fotó: Farkas Dániel

1919 januárját írtuk. Bár a trianoni diktátumnak még előtte voltunk, érdekelte is ez az összetákolt leendő Csehszlovákia vezetőit… Edvard Benes külügyminiszter mohósága nem ismert határokat. Szó szerint. Azon mesterkedett, hogy minél délebbre húzzák meg államának későbbi határait. Politikai hitvallásából szinte csöpögött a cinizmus:

tovább olvasom...