A vakcinabanya aggódik

2023. 09 06. 13:45

Farkasokkal harcoló?

 

A farkasfalkák koncentrációja egyes európai régiókban veszélyt jelent a jószágra és potenciálisan az emberekre is – hívta fel a figyelmet közleményében Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, sürgetve az unió tagországait, hogy lépjenek fel a fenyegetés ellen.

tovább olvasom...

Egerszegi vadpörkölt kanizsai dödöllével?

2023. 09 06. 09:37

A bor már közös nevező

Egerszegi vadpörkölt…
Fotó: Seres Péter

E hét végén Zala két vármegyei jogú városában is fesztivált rendeznek. Zalaegerszegen a hagyományos vadpörkölt és borfesztivál, míg Nagykanizsán az ugyancsak szép múltra visszatekintő bor- és dödölle fesztivál várja a vendégeket.

tovább olvasom...

Dunát lehetne rekeszteni a baloldali monetáris vészharangozókkal

2023. 09 06. 08:37

Tucker Carlson, amerikai konzervatív véleményvezér interjúja a magyar miniszterelnökkel, amit eddig több mint 125 millióan tekintettek meg az X közösségi média felületén.
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Érdemes lenne megszámolni, hány monetáris vészharangozót szólaltatnak meg napi/heti rendszerességgel az ellenzéki médiumok.

tovább olvasom...

A 7-9. forduló menetrendje az NB I-ben

2023. 09 06. 08:28

A ZTE FC Székesfehérváron folytatja. A legutolsó vendégjáték rosszul sikerült, 2023 májusában 3-0-ra nyert a Fehérvár FC.
Fotó: ztefc.hu/Horváth Krisztián

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenybizottsága elkészítette az OTP Bank Liga 7-9. fordulójának menetrendjét.

tovább olvasom...

Tizennégy év fegyházra enyhítették a korábbi élettársára késsel támadó zalai férfi büntetését

2023. 09 06. 07:55

A Pécsi Ítélőtábla három évvel enyhítette a büntetést.

Tizenhétről tizennégy év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre enyhítette jogerősen a kedden ülésező Pécsi Ítélőtábla annak a zalai férfinak a büntetését, aki késsel támadt korábbi élettársára és annak barátjára két éve nyáron – közölte a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az MTI-vel.

tovább olvasom...

Az alibánfai torony

2023. 09 05. 09:28

Megkezdődött az engedélyezési eljárás

A tiltakozás miatt új helyen lesz a torony.

A Zalatáj Kiadó több alkalommal is foglalkozott honlapján és nyomtatott újságaiban az Alibánfára tervezett távközlési torony építése körüli bonyodalmakkal.

tovább olvasom...

Drágabolgárúr leleplez

2023. 09 05. 08:59

Nem könnyű Bolgár Györgyöknek lenni.
Fotó: YouTube

Miközben a teljes hazai és nemzetközi sajtó Orbán Viktor miniszterelnök Tucker Carlson amerikai riporternek adott interjújáról és annak elképesztő nézettségéről ír, beszél, áradozik, Bolgár György hírlapíró (betelefonálós rádióműsorokban „Drágabolgárúr”), felemeli mutatóujját, és kis figyelmet kér. (Valamit mondani kell ilyenkor.)

tovább olvasom...

Vígjátékkal kezdik a zalaegerszegi évadot

2023. 09 05. 08:51

A Hevesi Sándor színház évadnyitó ülése

A majdani szereplők ezúttal még a nézőtéren.
Fotó:Vigh László

Az új évadban hat darabot állít színpadra a Hevesi Sándor Színház társulata. Az első bemutató a Ballépés jobbra című francia vígjáték lesz szeptember 29-én – ismertette az igazgató a hétfői évadnyitó ülésen.

tovább olvasom...

A Momentum defektes gumicumija…

2023. 09 04. 15:08

Horváth László, Lenti polgármestere szerint politikai indíttatású akcióról van szó

Most már nem csak a gumicsontot, hanem a gumiabroncsot is rágja a Momentum…
A fotó illusztráció

Leleplező „cikknek” szánta a Momentum egyik országgyűlési képviselője közösségi oldalán megjelent írását az egykori zajdai laktanya területén tárolt használt gumiabroncsokról. A „mű” tökéletesen kifejezi, hogy miképpen lehet csúsztatásokkal manipulálni a közvéleményt. Azon már nem is csodálkozik az ember, hogy az illető képviselő engedély nélkül „látogatott” az egykori laktanyába, Hadházy Ákos képviselőtársától volt mit tanulnia. Viszont műszaki ismeretei meglehetősen hiányosak, ami a gumiabroncsokat illeti. Másrészt időzavarban is van, mert a szabálytalan tárolást már előtte felfedezték az illetékesek, s intézkedtek is. Vagyis ez egy utólövés volt, amolyan megkésett durrdefekt.

tovább olvasom...

Műszakkezdés helyett…

2023. 09 04. 11:14

– avagy milyen lesz az egykori gyáruk?

Nyugdíjas találkozót tartottak az egykori ruhagyár volt dolgozói szeptember másodikán, szombaton. Az eseményre több mint százan gyűltek össze (olyanok is, akik még nem nyugdíjasok) és több turnusban látogatták meg a beruházó vállalkozó meghívására valamikori munkahelyüket, a ruhagyárat.

tovább olvasom...