A pofátlanságnak nincs határa Brüsszelben

2024. 05 06. 08:23

Nos, ilyen némberek osztják az észt Brüsszelben.
Fotó: Facebook

Valérie Hayer asszony, a francia Reneszánsz párt európai parlamenti listavezetője pár hónapja azt javasolta, a kontinens döntéshozatalában el kellene törölni a vétó intézményét, hogy azzal ne tudjon visszaélni a magyar miniszterelnök. Hozzátette, a német AfD, a lengyel Jog és Igazságosság Párt, valamint Orbán Viktor jelenti az Európára leselkedő legnagyobb veszélyt. Hősnőnk minap újabb ötlettel állt elő, szerinte ki kellene szervezni a migrációt Közép-Európába. Számonkérőn szavalta: „Miért mindig Franciaországnak kell befogadnia a menedékkérőket? Miért nem Orbán Viktornak? A cseheknek? A szlovákoknak? A románoknak? A lengyeleknek? […] Ez lenne a szolidaritás.”

tovább olvasom...

Új „igehirdető” a népművészet templomában

2024. 05 03. 14:21

Kiss-Molnár István: – A legnagyobb kihívás, hogy fiatalokat tudjunk bevonni e csodálatos tevékenységbe.

 

Prokné Tirner Gyöngyi nyugdíjba vonulásával új vezető kapott bizalmat a zalaegerszegi Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóház irányítására.

Kiss-Molnár Istvánnal beszélgettünk.

tovább olvasom...

A Fidesz-KDNP nélkül Zalaszentgróton?

2024. 05 03. 08:48

Az ujjaival a győzelem V-jelét formázó politikus a háttérben Baracskai József (jobbról a hátsó sorban), Zalaszentgrót annyira független polgármestere, hogy volt már az MSZMP, az MSZP tagja, a Demokratikus Koalíció támogatója, sőt a bukott miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter mozgalmának híve is. Most éppen ennek a csoportosulásnak a rendezvényén integet lelkesen. Baracskai József egyébként egy rendkívül civil szervezet színeiben indul. Annyira független… A felvétel a Mindenki Magyarországa Mozgalom esztergomi alakuló összejövetelén készült 2018-ban.

Nagyjából közismert már, hogy kik indulnak Zalaszentgróton a 2024-es önkormányzati és EP-választáson. Egyértelmű, hogy Baracskai József jelenlegi balliberális városvezető álcivil, a választások közötti időszakban csak fantomként létező „Most” csapata mellett (erre a kaméleon csoportosulásra még részletesen visszatérünk) a Polgárok a Polgárokért Egyesület jelöltjei indulnak. Utóbbi csoportosulás párttámogatás nélkül szeretné megmérettetni magát.

tovább olvasom...

Karcsi bácsi megint álmodik

2024. 05 03. 08:17

Mr. Gati nem először elmélkedik a magyar kormányfő sorsáról.
Fotó: Koszticsák Szilárd

Hogy képben legyünk a nagyvilág kacifántos dolgaiban, a kilencvenéves Charles Gati tengerentúli „magyarszakértő” és hírmagyarázó siet a segítségünkre. (Karcsi bácsi ötvenhatban választott új hazát. Akárcsak egy másik „magyar szakos” hírmagyarázó, Paul Lendvai.) A Népszavában közölt minapi véleménycikkében azt írja, Ukrajna legyőzi az oroszokat, visszaszerzi a Krím félszigetet, a Donbászt és az elfoglalt megyéket.

tovább olvasom...

László Kata aranyérmes

2024. 05 02. 14:59

Egerszegi sikerek a tekézők országos bajnokságán

László Kata arany- és bronzérmes lett.

Kaposváron a férfiak, Répcelakon a hölgyek mérték össze tudásukat a tekézők országos bajnokságán.

tovább olvasom...

A kiesett Mezőkövesdhez utazik a ZTE

2024. 05 02. 11:29

Meglehet a második búcsúzó is

Antonio Mance öröme. A 2023 október hetedikén lejátszott találkozón 2-1-re nyert a ZTE Mezőkövesden.
Fotó: ZTE FC FB-oldala

A ZTE FC már bentmaradt, a Mezőkövesd viszont már kiesett. Ennek ellenére van tétje a szombat kora délutáni találkozónak.

tovább olvasom...

Bővítik a zalaegerszegi autóipari tesztpálya műhelyszárnyát

2024. 05 02. 11:00

Palkovics László szerint a bérlők szolgáltatásokat is elvárnak.
Fotó: Rosta Tibor/MTI

Az egyre gyarapodó megrendelések miatt új beállókkal bővítik a személyautók és teherjárművek fogadására egyaránt alkalmas műhelyszárnyat a zalaegerszegi ZalaZONE járműipari tesztpályán.

tovább olvasom...

Újabb lista vált ismertté Zalaszentgróton

2024. 05 02. 09:44

Párttámogatás nélkül indul a Polgárok a Polgárokért Egyesület

Balról-jobbra, hátsó sor: Fincza Imre Zsolt, Horváthné Ferenczi Ildikó, Vargáné Szabó Henrietta, Laskay János, Horváth Dániel, dr. Tihanyi Tamás, elöl: Izer Tamás, Rádli József Zoltán.

A Polgárok a Polgárokért Egyesület is közzétette Zalaszentgróton listáját a június kilencediki önkormányzati és EP-választásra. Civil szervezetként próbálnak minél sikeresebben szerepelni a voksoláson, ennek szellemében állították össze a csapatot.

tovább olvasom...

Kurucz Levente két aranyérme

2024. 05 02. 08:52

Nagyszerű nagykanizsai siker a szolnoki kajak-kenu válogatón

Kurucz Leventével immár komolyan kell számolni.
Fotó: Facebook

A szolnoki kajak-kenu válogatón kitűnően szerepelt Kurucz Levente, a Plastex Kanizsa KKK nagy tehetsége.

tovább olvasom...

Szebbet álmodtunk…

2024. 05 02. 08:44

Parlament, az Országgyűlés ülése. A felvétel 1990. május 22-én készült, az Antall-kormány kormányprogramjának kihirdetése után.
Fotó: Fortepan

Bár nem piros betűs, de a mai nap is ünnep – ha nem is mindenki tartja. 1990-ben ezen a napon, május 2-án tartotta alakuló ülését az első szabadon választott többpárti Országgyűlés. Hivatalosan innen számoljuk a visszaszerzett szabadságot. (Akkor már jó ideje nem volt őszinte az MSZMP-ből MSZP-vé roggyant állampárt szimpatizánsainak mosolya – annál lelkesebben várta a nagy napot az ország zöme.)

tovább olvasom...