A keszthelyi Major Veronika újabb EB-aranya

2024. 03 04. 08:03

Jákó Miriam, Major Veronika és Fábián Sára Ráhel (b-j), az aranyérmes magyar csapat tagjai, a női pisztolyosok csapatversenyének döntője után az olimpiai kvalifikációs légfegyveres Európa-bajnokságon Győrben, az Audi Arénában 2024. március 2-án.
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Ismét aranyérmet nyert a Fábián Sára Ráhel, Jákó Miriam, Major Veronika összeállítású magyar trió a női pisztolyosok csapatversenyében a győri légfegyveres Európa-bajnokságon.

tovább olvasom...

Zalaegerszegen született jogerős ítélet

2024. 03 01. 13:26

Német jóvátételi pénzekkel csaltak magyar elkövetők

Az előkészítő ülésen már jogerős ítélet született.

Pénzmosás miatt ítéltek el Zalaegerszegen két nőt, aki a német államtól hamis dokumentumokkal megszerzett világháborús jóvátételi pénzeket fogadott több bankszámlára – közölte a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője pénteken az MTI-vel.

tovább olvasom...

Miskolc után Kisvárdára utazik a ZTE

2024. 03 01. 11:50

2023. november 5.-én 1-0-ra nyert a ZTE Kisvárdán.
Fotó: kisvardafc.hu

A ZTE kedden Miskolcon játszott Magyar Kupa-mérkőzést, szombaton pedig Kisvárdán lép pályára a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában.

tovább olvasom...

Hamis motorfűrészeket foglaltak le Zalában

2024. 03 01. 11:21

A pénzügyőrök mintegy 800 db terméket foglaltak le.
Fotó: illusztráció/MTI

Több száz hamis motorfűrészt és alkatrészeket találtak a pénzügyőrök Zalában egy Bulgáriából Horvátországba tartó furgonban – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-t.

tovább olvasom...

Kinek a háborúja? (1.)

2024. 03 01. 11:05

A zalai kötődésű dr. Boros Imre közérthető módon ad választ

Dr. Boros Imre: – A nyugatnak nevezett szféra több tekintetben is meggyengült.
Fotó: hirado.hu

A zalai polgárok egy része a közösségi portáloknak köszönhetően azért hozzájut olyan információkhoz is az ukrán-orosz háború kapcsán, amit nem Brüsszelben, Washingtonban, vagy Kijevben fogalmaznak meg. Jelentős azonban azoknak a száma, akik nem használnak internetet, s a televízióban sem éppen a híreket nézik. A Zalatáj Kiadó lapjainak olvasói talán ezért is várnak érthető, egyszerű magyarázatot arra, hogy miért is folyik az ukrán-orosz háború, s kik is vívják azt valójában.

tovább olvasom...

Euróbecsípődés

2024. 03 01. 10:49

Alelnök úr megkérdezhetné a főnökét: Tényleg, miért nem vezettük be az eurót, elnök úr?
Fotó: Youtube.com

Euróbevezetés, nem 400 forintos euró kell a magyar családoknak! címen adott ki közleményt a DK. Arra hívják fel a figyelmet, hogy ismét zuhan a forint árfolyama, „Orbán Viktor szándékosan gyengíti a forintot”, emiatt pedig megszorítások jöhetnek. „Belátható távolságba került a 400 forintos euró, így az államadósság is gyorsan nőhet” – magyarázza Molnár Csaba ügyvezető alelnök. (Nem kedvelem az űzött tekintetű embert, kivált a stílusát: üvölti, hörgi, visítja a mondókáját.) A proklamáció lényege: a kormányváltás után ki kell jelölni az euróbevezetés dátumát, máskülönben Orbán Viktor tönkreteszi a forintot, és újabb megszorításokat vezet be. Majd jön a szokásos blabla: a magyar családok már alig tudják kifizetni a bevásárlást, a dráguló benzint és a hiteltörlesztőket, de ők majd kisöprik a milliárdos elittel és az orbáni pedofilhálózattal együtt ezt a rendszert az országból stb.

tovább olvasom...

Telefonos alkalmazással milliókat szerző bűnbanda ellen folyik eljárás Zalában

2024. 03 01. 09:36

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség indítványozta a két férfi letartóztatását.

Csaknem 30 millió forintot loptak el telefonos alkalmazás segítségével egy zalai férfitől, az eset kilenc gyanúsítottja azonban másoktól is milliókat szerzett hasonló csalással – közölte a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-vel.

tovább olvasom...

Rigó Csaba Balázs: Magyarország fellép az erőfölénnyel való visszaéléssel szemben

2024. 03 01. 09:23

Rigó Csaba Balázs elmondta, hogy a versenyjog több mint egy évszázados múltra tekint vissza hazánkban.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Magyarország fellép az erőfölénnyel való visszaéléssel szemben és védi a fogyasztók jogait – jelentette ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) csütörtöki közleménye szerint Rigó Csaba Balázs elnök a GVH és a Magyar Versenyjogi Egyesület budapesti konferenciáján.

tovább olvasom...

Új eszközzel bővült a kardiológia a zalaegerszegi kórházban

2024. 03 01. 09:18

Dr. Gasztonyi Beáta felidézte, hogy éppen 30 éve kezdte meg működését a kórház kardiológiai osztálya.

Az infarktusos betegeket szolgáló, a korábbi berendezést felváltó új angiográfiás röntgenkészülékkel bővült a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház eszközparkja – közölte csütörtökön sajtótájékoztatón az intézmény főigazgatója.

tovább olvasom...

Hat nagyszínpadi előadással készül az új évadra a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház

2024. 03 01. 08:56

Szeptemberben indul az új szezon – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Hat nagyszínpadi előadást mutat be a 2024-2025-ös évadban a Hevesi Sándor Színház.

tovább olvasom...