Erőszakolt, s még pénzt is kapott

2021. 08 19. 10:19

Európa tragédiája…

A svéd legfelsőbb bíróság bizonyára megvizsgálta a bűnöző „évgyűrűit”…

Nyolcszáznegyvenezer koronát (mintegy nyolcvanezer eurót, vagyis körülbelül 30 millió forintot) kapott a svéd államtól egy migráns, aki megkínzott és megerőszakolt egy nőt – mindezt egy megdöbbentő bírósági ítéletnek köszönhetően – írja a magyarnemzet.hu. Hiába mondták az orvosok, hogy már felnőtt, annak ellenére, hogy ő maga is bevallotta barátainak, a svéd legfelsőbb bíróság elfogadta az általa bemutatott bizonytalan eredetű útlevelet. Tehát kiskorúnak nyilvánították, idő előtt kiengedték a börtönből, és sok pénzt is kap. Áldozata nem kapott kártérítést.

tovább olvasom...

Tábori szentmise a Henye-hegyi kápolnánál

2021. 08 19. 08:30

Államalapító királyunkra emlékeznek augusztus 20-án

A Henye-hegyi kápolnától csodálatos a kilátás Zalaegerszegre, s a többi égtáj felé is.
Fotó: Zalatáj

A hagyományoknak megfelelően államalapításunk ünnepén, augusztus 20-án, délelőtt 11 órakor tábori szentmise keretében emlékeznek a hívők a magyarság legrégebbi ünnepére a Henye-hegyi kápolnánál.

tovább olvasom...

Meghívó

2021. 08 19. 08:25

tovább olvasom...

MEGHÍVÓ

2021. 08 19. 08:11

Szeretettel hívjuk Önt, kedves családját és ismerőseit

a szabadegyetem nyilvános előadásaira.

tovább olvasom...

A „Nyugat” szégyene…

2021. 08 18. 10:38

Itt az ideje a bocsánatkérésnek!

A tálibok könnyedén futamították meg a fejlett Nyugat által támogatott kormányerőket.
Fotó: MTI/AFP

Egymás után meakulpáznak, szaggatják a ruhájukat, hamut szórnak a fejükre a nyugat-európai vezetők, amiért ezt az afganisztáni „bulit” jól elszúrták (a Szovjetuniónak sem sikerült egykor), hogy elhibázott volt 2015-ben és utána a migránsok nyakló nélküli beengedése.

tovább olvasom...

Eljött a pofaváltás ideje

2021. 08 16. 10:12

Amerre épp a szél fúj

Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke, országgyűlési képviselő és Gergely László, a PM aktivistája átadja a párt aktivistái által a 2024-es budapesti olimpiarendezésről szóló népszavazás kiírásához gyűjtött mintegy tízezer aláírást Cseh Katalinnak és Benke Viktornak, a Momentum Mozgalom aktivistáinak a Nyugati téri aluljáróban 2017. február 16-án.
Fotó: MTI/Kovács Attila

A korábban stadionstopozó, nolimpiázó ellenzék viselkedésében újabban markáns változást figyelhetünk meg. Arculatváltásnak is nevezhetném, ám az túlságosan szolid – jobb szó ide a pofaváltás kifejezés. Pofa kell ahhoz, méghozzá vastag bőrrel, ahogy a nemrég még élsportszapuló politikusok most, a magyar sportsikerek farvizén hirtelenjében lelkes nemzeti drukkerekké lettek. Ott domborítanak a sporteseményeken, bajnokokat, olimpikonokat méltatnak. Híveik sem tudnak eligazodni rajtuk. „Stratégiaváltásra kényszerültek – magyarázta lapunknak minap Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője. – Arra hajlanak, amerre épp a szél fúj.”

tovább olvasom...

Nagy siker A Pál utcai fiúk

2021. 08 16. 09:24

Díjátadás a Kvártélyházban

Díjakat adtak át az arra érdemeseknek.

Az idei zalaegerszegi nyári szabadtéri színházi szezonban augusztus 14-én, szombaton este játszották utoljára a nagy sikert aratott A Pál utcai fiúk című zenés játékot, melyet Tompa Gábor rendező állított színpadra Kósa Ruben koreográfus segédletével. A Kvártélyházi Színházi Nyarak hagyománya, hogy az évad végén díjakat nyújtanak át a társulat arra érdemes tagjainak. Szombaton az előadást záró tapsrendbe illesztették a ceremóniát, amelyen részt vett Balaicz Zoltán polgármester is.

tovább olvasom...

Zalaegerszeg ismét összefogott

2021. 08 16. 09:06

Több, mint 11 millió forint gyűlt össze.

Idén már 19. alkalommal rendezték meg a zalaegerszegi AquaCityben a hagyományos jótékonysági napot, hiszen a zalai megyeszékhely a segítség, a jótékonyság és az összefogás városa. 2020-ban a program a koronavírus világjárvány miatt elmaradt, de most újra együtt voltak a segíteni akaró emberek, újraépítve kapcsolataikat és a közösségeiket.

tovább olvasom...

Reprezentatív baromság

2021. 08 16. 08:29

– avagy genderendjenek a fenébe!

Karácsony Gergely főpolgármester, az ellenzék miniszterelnökjelölt-jelöltje is támogatja az LMBTQ-propagandát.
Fotó: Magyar Nemzet

A magyarok 66 százaléka szerint helye van az iskolában a szexuális kisebbségekről szóló nevelésnek.

tovább olvasom...

Röszler Dóra országos bajnok

2021. 08 13. 13:14

Röszler Dóra edzőjével, Kámán Ferenccel.

Szűcs Valdó remek olimpiai futásai után ismét egy gátasra büszkék a Zalaszám-ZAC tagjai. Röszler Dóra (16 éves) 100 méteres gátfutásban hatalmas küzdelemben szerezte meg az U18-as országos bajnoki címet a Szekszárdon megrendezett viadalon, eredménye 15.00 mp.

tovább olvasom...