Dolgoznak az érzékenyített bírók

2023. 07 12. 11:07

A veszprémi ítélet és az LMBTQ-propaganda

A Háttér Társaság felkarolta a transznemű panaszos ügyét, aki már nagyon nyugdíjba akart menni.
Fotó: Ficsor Máté/Mandiner

A Veszprémi Törvényszék döntésének értelmében a transznemű nők is igénybe vehetik a nőknek járó nyugdíj-korkedvezményt. A felháborító ítélet kapcsán Selmeczi Gabriella a kormánypártok nevében kijelentette, hogy nem hagyják annyiban az ügyet és mindent megtesznek, hogy bezárják az érzékenyített bírók által nyitott kiskaput.

tovább olvasom...

Távozik Zalaegerszegről Grácián atya

2023. 07 12. 10:40

A búcsú pillanata. A zalaegerszegi, zalai hívek jó szívvel gondolnak vissza Grácián atyára.
Fotó: Balaicz Zoltán FB-oldala

Tizennégy évi zalaegerszegi szolgálat után elhagyja a vármegyeszékhelyt Ocsovai Gábor Grácián ferences atya, a Jézus Szíve (olai) templom plébánosa.

tovább olvasom...

Gyalogos gázolás a zebrán Zalaegerszegen

2023. 07 12. 08:46

A gázolás helyszíne.

A 49 éves zalaegerszegi férfi 2022. február 03. napján kora reggel tehergépkocsival közlekedett Zalaegerszegen a Zrínyi Miklós úton a városközpont felől Zalabesenyő irányába a párhuzamos közlekedésre alkalmas úttest jobb oldali forgalmi sávjában. Amikor a vádlott egy gyalogosátkelő helyhez ért, sávot váltott, és figyelmetlensége miatt későn észlelte a zebrán neki jobbról balra az úttesten átkelő gyalogost, ezért nem biztosított elsőbbséget számára. Így a vádlott jobbra kormányzása és fékezése ellenére elütötte a sértettet, aki az úttestre esett, és maradandó testi fogyatékosságot eredményező súlyos sérülést szenvedett.

tovább olvasom...

Zalaszentgróti fiatalok sikere az Országos Diákolimpián

2023. 07 12. 08:39

Az ezüstérmes 4 x 600 méteres váltó.

A Zalaszentgróti Kézilabda Club LU14-es csapatának játékosai, a Deák Ferenc Általános Iskola és Gimnázium színeiben a 2022/23-as tanévben 5 országos diákolimpia döntőben képviselték városukat és iskolájukat. Nem volt még példa arra, hogy egy tanéven belül ennyi országos döntőbe jutottak volna az iskola sportolói. Az előző tanévhez hasonlóan, amikor is a dobogó legfelső fokára állhattak az Országos Atlétikai Diákolimpián, az idei tanévben is jeleskedtek ebben a sportágban. Kecskeméten kislabdahajítás csapatversenyben országos 4. helyezést, Budapesten 4×600 méteres váltófutásban ezüstérmet, szintén Budapesten az atlétika ötpróba csapatversenyben 4. helyezést értek el. Siófokról a kézilabda országos elődöntőről bronzéremmel tértek haza. A tanév végén pedig bebizonyították a szentgróti lányok, hogy nem csak a sportcsarnokban és az atlétika pályán, de a strandon is az ország legjobb csapatai közé tartoznak. Az  5. helyezettnek járó oklevelet Alsóörsön az Országos Strandkézilabda Diákolimpián vehették át.

tovább olvasom...

„A semmi ágán ül”, s  csak huhog tovább Ágh Attila

2023. 07 12. 08:30

A szocializmus alapértékei és a marxizmus hegemóniája után is talál nevettető témát a Párttörténeti Intézet egykori vezető tanácsadója.
Fotó: YouTube

Nem tett jót a hőhullám a politológusból humoristává avanzsált Ágh Attilának. A 82 éves nevettető, aki pár esztendeje még a Párttörténeti Intézet vezető tanácsadójaként küldte padlóra a bolsevizmust, mindezek dacára változatlan hévvel alkot. Rács mögött a kordonkormány címmel megjelent minapi Népszava-krokijában például arról győzködi az olvasót, hogy „a bizonytalan demokráciában tántorgó új tagállamok közül Magyarország az, amely a tökéletes autokráciája révén kitüntetett bánásmódban részesült az EU-ban”.

tovább olvasom...

Dr. Fodor Csabáék a bosszú csapdájában?

2023. 07 11. 15:06

Csődközelben a Kanizsa Aréna

Távolban a Kanizsa Aréna. Távolban a megoldás is?
Fotó: MTI/Varga György

Újabb botrányos helyzet van kialakulóban Nagykanizsán. Erre utal Balogh László polgármester közösségi oldalán megjelent nyílt levél, ami a Kanizsa Aréna csődközeli helyzetét jelzi:

tovább olvasom...

Ítélkezési szünet a bíróságokon

2023. 07 11. 11:57

2023. július 17. napjával (hétfő) a bíróságokon megkezdődik az egy hónapos ítélkezési szünet, amely 2023. augusztus 18. napjáig tart. A bíróságok augusztus 21-től tárgyalnak ismét rendszeresen.

tovább olvasom...

Egy furcsa ferencvárosi meccs

2023. 07 11. 11:22

Egyenlítettek a Fradi-ultrák

Szegény pad… Érdekes, hogy eddig még senkinek sem jutott eszébe a természet rendje szerint élők közül, hogy megjelöljön egy ülőalkalmatosságot…

Az összecsapás ezúttal nem a zöld fűvön, hanem egy padon zajlik.

tovább olvasom...

Magyarok…

2023. 07 11. 10:17

Magyarok: Magyar György (balra) és Magyar Gábor ügyvéd.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Bár az Európai Unióról szóló szerződés 17. cikke világosan kimondja, hogy az Európai Bizottság tagjait olyanok közül kell kiválasztani, akiknek függetlenségéhez nem fér kétség, Magyar Gábor személyében jó ideje egy olyan bürokrata dolgozik az intézményben, aki már a kinevezése előtt több alkalommal elfogultan nyilatkozott a magyar kabinetről. Pillanatig sem titkolta, hogy tiszta szívből utálja az Orbán-kormányt, sőt közölte: míg meg nem bukik a Fidesz, vissza sem tér Magyarországra. (Ez speciel nem baj.) Feladata elvégzéséhez Magyar – milyen érdekes! – a Soros-hálózatok különböző intézményeitől kapott szakmai kiképzést. (2011 óta a londoni székhelyű Fair Trials International jogi szakértői tanácsadó testületét is erősíti.)

tovább olvasom...

Elhunyt dr. Villányi Antal

2023. 07 11. 10:08

A sportág meghatározó egyénisége volt.

Ma hajnalban, egy héttel 84. születésnapja után meghalt dr. Villányi Antal, a Zala vármegyei, zalaegerszegi kosárlabdaélet meghatározó egyénisége, aki a sportág országos vezetésében is jelentős szerepet töltött be.

tovább olvasom...