Feszes, de stabil költségvetéssel működik Hévíz

2022. 07 18. 13:20

Idén 500 ezer éjszakás vendégforgalommal kalkulálnak Hévízen.

Feszes, de stabil költségvetéssel működik idén Hévíz önkormányzata, a működési kiadások és a bevételek is arányosan teljesülnek – közölte hétfői sajtótájékoztatóján a város polgármestere.

tovább olvasom...

Őshonos állatok tűntek el a gyűrűsi ménesből (1.)

2022. 07 18. 10:44

A zalai tolvaj legalább hét lovat kötött el

A ménes őshonos magyar fajtákból áll.

Érdekes, de egyben szomorú és tanulságos hír jutott el a Zalatáj szerkesztőségébe. A történet két hónapra nyúlik vissza, amikor Vörös József gyűrűsi méneséből eltűnt hét ló.

tovább olvasom...

Ujhelyi, a bomlott harangozó

2022. 07 18. 10:09

„Vákumos Pityunak lenne inkább szüksége lélegeztetőgépre.”
Fotó: Kovács Attila

„Háromszázhatvanegyedik alkalommal kongatom a harangokat, és teszem, ameddig szükség mutatkozik rá” – magyarázza Ujhelyi István, az MSZP egyetlen, Brüsszelbe delegált őrlángja. (Elképesztő vákuum lehet Pityu fejében, nem tett jót neki a rengeteg harangozás – de hát ez a mániája szegénynek…) Most éppen amiatt szaladt föl a toronyba, hogy tájékoztassa a nemzetet: „A NER kezd meg-megrogyni saját hazugságai­nak súlya és tarthatatlansága alatt, és bár ideig-óráig még talán meg tudja vezetni a lakosság egy részét a nekik felfestett kamuellenségek képével, de rövidesen mindenkinél be fog kopogtatni a valóság.”

tovább olvasom...

Ötvenéves a zalaegerszegi közgazdászképzés

2022. 07 18. 09:45

Ünnepeltek Zalaegerszegen.

A zalaegerszegi közgazdászképzés ötvenedik évét ünnepelték július 15-én, pénteken Pannon Egyetem (PE) Zalaegerszegi Egyetemi Központjában.

tovább olvasom...

Novák Katalin Szlovéniában „szomszédolt” először

2022. 07 18. 09:27

Átadták Lendván a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség új székházát

Novák Katalin magyar (j3) és Borut Pahor szlovén köztársasági elnök (j2), valamint Horváth Ferenc, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség (MMÖNK) elnöke (j4) az MMÖNK új székházának avatásán a szlovéniai Lendván 2022. július 15-én.

Novák Katalin magyar és Borut Pahor szlovén köztársasági elnök jelenlétében adták át július 15-én, pénteken Lendván az MMÖNK új székházát.

tovább olvasom...

Nemzetközi konferencia Zalaegerszegen

2022. 07 18. 09:13

Nem szükségszerű 2035-től kivezetni a belsőégésű motorokat

Palkovics László beszédet mond a ZalaZONE Trilaterális Konferencián Zalaegerszegen, a ZalaZONE Járműipari Tesztpálya, Konferencia- és Rendezvényközpont konferenciatermében 2022. július 15-én.

Az Európai Unió Környezetvédelmi Tanácsa elfogadta, hogy 2035-től nem szükségszerű kivezetni a belsőégésű motorokat, amennyiben lehetőség lesz a karbonsemleges szintetikus üzemanyagok használatára – mondta a technológiai és ipari miniszter július 15-én, pénteken Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

Az EP-képviselő a magyarországi zsidókért aggódik

2022. 07 15. 14:03

– avagy Gwendoline Delbos-Corfield fércmunkája

Az EP-képviselő körülbelül annyit tud Magyarországról, mint amennyit én a tarajos gőték szerelmi életéről… Meg amennyit a magyarországi árulók súgnak neki.
Fotó: Mathieu Cugnot

Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) egyik alapítója, volt elnöke (aki azóta szakított ezzel az álzöld impotens szervezettel) telibe találta Rui Tavares és Judith Sargentini méltó utódját, a Magyarországot jelenleg maceráló némbert, Gwendoline Delbos-Corfieldet. A következő neki célzott nyílt levelet jelentette meg közösségi oldalán:

tovább olvasom...

A háborúk korába lépett az európai történelem

2022. 07 15. 11:45

„A kontinens gazdasága tüdőn lőtte magát”

Orbán Viktor ma reggel a Kossuth rádiónak adott interjút.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A háborúk korába lépett az európai történelem, most harcolni kell mindenért, amit eddig természetesnek vettünk – mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

tovább olvasom...

Elkendőzés hamis könyveléssel

2022. 07 15. 10:54

A megtérülés váratott magára, az adósság halmozódott

A bűnt Gyurcsány és Bajnai követték el, de a büntetés az Orbán-kormánynak érkezett.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Hazáért és népért aggódó kiváló elvbarátom (L. K.) egy korábbi a lapban megjelent írásában – amiben az eladósodást vette nagyítója alá –, azt is üzente nekem, hogy illene az ügyben megszólalnom, hiszen történelmi időkben voltam éppen azon a helyen, a jegybankban, ahol az ügyekre rálátásom lehetett.

tovább olvasom...

Klára asszony szónoklatai

2022. 07 15. 10:04

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője és Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke. Egymásra találtak… Zsák a foltját…
Fotó: Mirkó István

Már megint leleplezte az Orbán-kormányt Dobrev Klára, a DK uniós képviselője, aki közleményben reagált a kabinet által meghirdetett energia-vészhelyzetre: „Az Orbán-kormány ma kicsit több mint egy órával ezelőtt megbukott […], a legfontosabbnak tekintett ügyét tagadta meg és adta fel.”

tovább olvasom...