A ZTE a Paksot fogadja az utolsó fordulóban

2023. 05 25. 12:27

Három csapat a dobogóért, kettő a bennmaradásért küzd

2022. október 15-én a ZTE FC 3-0-ra nyert a Paks ellen. Jó lenne győzelemmel zárni a bajnokságot.
Fotó: Horváth Krisztián

A dobogóért három, a kiesés elkerüléséért két csapat küzd a hét végén a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában.

tovább olvasom...

Mezőgazdasági összeírás Zala vármegyében is

2023. 05 25. 11:34

Kiemelkedő jelentőségű volt a repce termesztése az elmúlt években Zala vármegyében.
Fotó: HelloVidék

Agrárium 2023 néven mezőgazdasági gazdaság szerkezeti összeírást végez a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A 2023. május 15. és július 15. között zajló adatfelvétel célja, hogy valósághű képet szolgáltasson a magyar mezőgazdaság jelenlegi helyzetéről. Az összegyűjtött adatok felelős szakpolitikai döntések alapjául szolgálnak majd, így nagyban befolyásolják az ágazat jövőjét. Az alábbi összeállítás a legutóbbi teljeskörű agrárösszeírás adatai alapján Zala vármegye legjellemzőbb mezőgazdasági sarokszámait mutatja be, valamint ismerteti a jelenlegi összeírásban érintett gazdaságok számát és teendőit.

tovább olvasom...

Kamarai díjakat adtak át Zalaegerszegen

2023. 05 25. 10:26

A díjazottak és a jelenlévő megyei vezetők.

Gazdasági fórumot szervezett május 24-én, szerda délután a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, melyen elismeréseket nyújtottak át, valamint köszöntötték a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen döntős helyezést elért diákokat. A rendezvényen bemutatták a kamara és a Zalai Hírlap közös, Zala Megye Gazdaságáért című kiadványát. A fórumon köszöntőt mondott Kovács Dezső kamarai elnök, dr. Sifter Rózsa főispán, Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Vigh László országgyűlési képviselő és Balaicz Zoltán polgármester. A díjak átadása előtt Z. Karvalics László információstársadalom-kutató, az MTA doktora tartott előadást.

tovább olvasom...

A „határon túli” Jakab-ötlet

2023. 05 25. 08:31

Személyében nagyszerűen ölt testet a XXI század lumpenproli emberideálja, a bunkó.
Fotó: Havran Zoltán

Továbbra sem tud elszakadni a hordótól Jakab Péter, a Jobbik korábbi elnöke és felszámolóbiztosa. Legújabban arról szónokol – immár „A Nép Pártján” vezéreként –, hogy a határon túli magyarok ne szavazhassanak egyetlen magyarországi pártra sem. Talán elfelejtette, hogy korábban Gyurcsány Ferenc is előállt már ezzel a nehezen túlszárnyalható aljassággal. Egy rugóra járnak…

tovább olvasom...

Több mint ötmilliárd forintos fejlesztés zajlik Zalaegerszegen a Schneider Electricnél

2023. 05 25. 08:20

Az újabb bővítéssel meghaladja a hatszázat a dolgozói létszám.

Mintegy 5,3 milliárd forintos fejlesztéssel korszerűsíti a termelést a francia Schneider Electric (SE) zalaegerszegi gyára, bővítik a létszámot, az üzem gázfűtését pedig hőszivattyúval váltják fel – közölte a cég zalai gyárigazgatója az üzem harmincadik születésnapját ünneplő szerdai rendezvényen május 24-én.

tovább olvasom...

Varga Judit:  „Ebben a kérdésben az Európai Parlamentnek nem osztottak lapot”

2023. 05 25. 08:06

Az EP meg akarja akadályozni Magyarország EU-elnökségét

Varga Judit egyértelmű választ fogalmazott meg az Európai Parlament törekvésére.
Fotó: Varga Judit FB-oldala

Az Európai Parlament (EP) ismét el akar venni valamit Magyarországtól: az EP jövő héten ismét hazánk elleni állásfoglalásról fog szavazni, amelyben a 2024 második félévi magyar uniós elnökséget szeretnék megakadályozni – olvasható az igazságügyi miniszter szerdai Facebook-bejegyzésében.

tovább olvasom...

Lezárult Nagykanizsa zöld város projektje

2023. 05 24. 13:48

Befejeződött a zöld város projekt Nagykanizsán.
Fotó: Magyar Építők

Lezárult Nagykanizsán a történelmi belváros fejlesztését szolgáló zöld város projekt, amelynek keretében csaknem 1,9 milliárd forintból újultak meg közterek és parkolók – közölte a szerdai zárórendezvényen a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője.

tovább olvasom...

Ferenc pápa üzenete a magyaroknak

2023. 05 24. 13:37

„Testvéri szeretettel kérlek benneteket, hogy mindig őrizzétek meg a békét és az egységet egymás között”

Novák Katalin köztársasági elnök és Ferenc pápa megbeszélése.

„Testvéri szeretettel kérlek benneteket, hogy mindig őrizzétek meg a békét és az egységet egymás között” – írta Ferenc pápa levélében, amelyben megköszönte Veres Andrásnak, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnökének április végi magyarországi útját.

tovább olvasom...

Kikerült Föőr Gábor kezéből a Frisshirek.hu (Frissítve!)

2023. 05 24. 10:25

Gattyán György érdekeltségi köre a háttérben

Márki-Zay Péter és Föőr Gábor még a választási kampányban.

A Zalatáj annak idején részletesen beszámolt a Genesis Médiacsoport tulajdonosa, Föőr Gábor által alapított Frisshirek.hu hírportál indulásáról. Tette ezt azért is, mert Föőr Gábor zalai érintettségű, aki Márki-Zay Péter miniszterelnökjelölt támogatottja volt a 2022-es országgyűlési választáson, de az ellenzéki előválasztáson súlyos vereséget szenvedett dr. Csidei Iréntől (Demokratikus Koalíció) Zala megye 1. számú választókerületében.

tovább olvasom...

Idén is lesz pályázat idősbarát önkormányzat címre

2023. 05 24. 09:17

Ülésezett a Zala Megyei Idősügyi Tanács

Az ülésen szó esett arról, hogy az online csalások a nyugdíjasokat is érintik.

Az egészségügyi szolgáltatásban történt változásokról, valamint bűnmegelőzéssel kapcsolatos kérdésekről esett szó a Zala Megyei Idősügyi Tanács soros ülésén május 22-én, hétfőn délelőtt a Megyeházán. A napirendi pontok között bűnmegelőzési és egészségbiztosítási tájékoztatók is elhangzottak. Pácsonyi Imre, a tanács elnöke pedig elmondta, idén is kiírják „Az év Zalai Idősbarát Önkormányzata 2023” pályázatot.

tovább olvasom...