Újabb helyszínre érkezett a WomEn-Puls Roadshow

2022. 06 22. 09:39

Ruzsics Ferenc mondott köszöntőt.

Az INTERREG V-A Ausztria-Magyarország Együttműködési Program keretében megvalósuló WomEn-Puls – „Women Enhancing Public Sector” – című, ATHU116 azonosítószámú projekt rendezvénysorozatának 8. állomásaként a zalaszentgróti Városi Könyvtár és Művelődési-Felnőttképzési Központban tartottak a napokban programot.

tovább olvasom...

Megtartották a capCROSSplan projekt utolsó zalai workshopját

2022. 06 22. 09:34

Pácsonyi Imre mondott köszöntőt.

Június 20-án került megrendezésre az Interreg V–A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program forrásaiból támogatott „Fejlesztési szervezetek kapacitásainak erősítése a határon átnyúló regionális együttműködés terén” című projekt Zala megyei utolsó workshopja, amelyre a megye települési önkormányzatai és területfejlesztésben, különösen a szlovén határ menti térségben munkálkodó szereplők kaptak meghívást.

tovább olvasom...

D’Mitrik Trice az első légiós

2022. 06 22. 09:21

A lengyel bajnoktól érkezik az új légiós.

A magyar játékosok leigazolásával párhuzamosan a Zalakerámia ZTE KK menedzsmentje és szakmai stábja a külföldi kosárlabdázók kiválasztásán is dolgozik. Ennek eredményeként az irányító posztra D’Mitrik Trice személyében találta meg a klub első új légiósát a következő szezonra.

tovább olvasom...

Polgármestert és képviselőt választanak vasárnap Keszthelyen

2022. 06 22. 08:39

Manninger Jenő gyakorlatilag már polgármester…

Lemondás miatt új polgármestert, haláleset miatt pedig önkormányzati képviselőt is választanak vasárnap Keszthelyen.

tovább olvasom...

Végre dolgozni kellene!

2022. 06 22. 08:22

Üzenet Karácsony Gergelynek, Budapest impotens főpolgármesterének

Karácsony Gergely alkalmatlan a főváros vezetésére. S még sok másra is.
Fotó: hirado.hu

Nem családbővítési képességét kétségbe vonva, inkább (fő)városvezetési tehetségét megkérdőjelezve arra vagyok kíváncsi, hogy ennek az alapvetően gyönyörű városnak a lakossága meddig tűri még a szerencsétlenkedését.

tovább olvasom...

A falon át akartak bemenni egy zalaegerszegi áruházba

2022. 06 21. 13:42

Hamar nyomára akadt a rendőrség a két férfinek.
Fotó: Zalatáj

Elfogtak két fiatalt, aki a falat takaró fémlemezek felfeszítésével akart bejutni egy zalaegerszegi áruházba, hogy ellopja egy széf tartalmát – közölte a police.hu oldalon a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

tovább olvasom...

Kéksisakosok idegi alapon

2022. 06 21. 13:25

Holland ENSZ-katonák Ratko Mladics ezredessel Srebrenicában, 1995. július 15-én
Forrás: Twitter/Wild.rooster.com

Bocsánatot kért a holland miniszterelnök azon honfitársaitól, akik a boszniai Srebrenicában történt népirtás idején az ENSZ kötelékében teljesítettek békefenntartó szolgálatot, ám a holland kormány utóbb nem állt ki kellőképp mellettük. Mark Rutte közölte: az 1995-ös tragédiáért a szerbek, nem pedig a hollandok a felelősek. Ismeretes, Ratko Mladics elállatiasodott katonái 8300 bosnyák férfit és fiút gyilkoltak le, miközben az ott ténfergő holland kéksisakosok csak néztek, mint a moziban.

tovább olvasom...

Egy nagykanizsai autómosó parkolójában buktak le

2022. 06 21. 13:04

Több mint két kiló kábítószert szállítottak egy luxusautóban

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.
Fotó: Zalatáj

Kábítószer-kereskedelem miatt vádat emeltek három férfi ellen, miután egyikük luxusterepjárójában több mint két kilogramm drogot találtak – tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

tovább olvasom...

Orbán Viktor: válságálló közigazgatásra van szükség

2022. 06 21. 11:36

Dr. Sifter Rózsa Orbán Viktor miniszterelnökkel és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel.

Átadta a kinevezési okiratot a fővárosi és a megyei kormánymegbízottaknak Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután a Karmelita kolostorban, a kormánymegbízottak ezután letették hivatali esküjüket – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

tovább olvasom...

Novák Katalin a béke mellett állt ki Rigában

2022. 06 21. 11:24

Novák Katalin magyar (b2) és Rumen Radev bolgár köztársasági elnök (j) tárgyal a Three Seas Summit (Három Tenger Kezdeményezés) csúcstalálkozón Rigában, az ATTA Centerben 2022. június 20-án. Mellettük Altusz Kristóf, a Sándor-palota diplomáciai igazgatója (b) és Ekler Gergely, a Sándor-palota hivatalvezetője (b3).
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az ukrajnai béke és Magyarország érdekei mellett állt ki Novák Katalin köztársasági elnök a Három Tenger Kezdeményezés csúcstalálkozóján hétfőn Rigában.

tovább olvasom...