Dugó nem vész el, csak máshol lesz

2023. 02 07. 09:05

KariGeri győzelmi jelentése

A Lánchíd a felújított útpálya megnyitásának napján, 2022. december 16-án. Olyanok is szavazhattak, akik eddig csak képeslapon látták a Lánchídat…
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

„A budapestiek nagy többsége tudja, hogy a múlt dogmái helyett a jövő új útjait kell megtalálni” – írja diadalittasan minapi posztjában Karácsony Gergely főpolgármester. A győzelmi jelentés előzménye, hogy Sváby András, a Heti Napló műsorvezetője nem sokkal korábban világgá röpítette a hírt: a budapestiek 65 százaléka szerint ki kell tiltani az autósokat a Lánchídról – így szavaztak az ATV nézői.

tovább olvasom...

„A háború árnyékában kevesebb figyelem jut az illegális migrációra”

2023. 02 07. 08:51

Novák Katalin Észak-Macedóniában

Novák Katalin köztársasági elnök és Sztevo Pendarovszki észak-macedón államfő sajtótájékoztatója Szkopjéban 2023. február 6-án.

A háború árnyékában kevesebb figyelem jut az illegális migrációra – mondta el Novák Katalin köztársasági elnök a Sztevo Pendarovszki észak-macedón köztársasági elnökkel tartott sajtótájékoztatóján hétfőn Szkopjéban.

tovább olvasom...

Fudzsimoto Szú japán építésznek átadták a Közmédia Év Embere 2022 Díjat

2023. 02 07. 08:30

A Közmédia Év Embere 2022 Díjával kitüntetett Fudzsimoto Szú japán építész, a Magyar Zene Háza tervezője (k), miután átvette az elismerést Papp Dánieltől, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatójától (b) és Altorjai Anitától, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatójától (j).

Fudzsimoto Szú japán építésznek hétfőn adták át a Közmédia Év Embere 2022 Díjat Budapesten, az általa tervezett Magyar Zene Házában.

tovább olvasom...

Elindult a Hunor mentőszervezet csapata Törökországba

2023. 02 07. 08:15

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kezet fog a mentőegység tagjaival a törökországi földrengés áldozatainak segítséget nyújtó Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kutató-mentő csapata útnak indításán Budapesten 2023. február 6-án.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Elindult a Hunor mentőszervezet csapata hétfőn Budapestről Törökországba, a földrengés áldozatainak megsegítésére.

tovább olvasom...

El akarta lopni Lenin holttestét egy részeg férfi

2023. 02 07. 07:57

A bútorszerelő talán egy zárt koporsót szeretett volna a bolsevik forradalom vezérének.
Fotó: DPA

Megpróbált betörni a moszkvai Vörös téren található Lenin-mauzóleumba egy ittas férfi, aki el akarta lopni Lenin holttestét – közölte hétfőn a Moszkovszkij Komszomolec című bulvárlap.

tovább olvasom...

Novák Katalin Észak-Macedóniában

2023. 02 06. 14:50

Sztevo Pendarovszki észak-macedón államfő katonai tiszteletadás mellett fogadja Novák Katalin köztársasági elnököt Szkopjéban 2023. február 6-án. Novák Katalin mögött főhadsegédje, Kun Szabó István vezérőrnagy.

Novák Katalin ma hivatalos látogatásra Észak-Macedóniába utazott. A magyar államfő tárgyalást folytat Szkopjéban Stevo Pendarovszki észak-macedón elnökkel.

tovább olvasom...

Szigorúan ellenőrzött Ukrajnából érkezett gabonavagonok

2023. 02 06. 13:45

A magyar kormány megvédi a magyar termelőket

Az Ukrajnából vasúton érkező gabonaszállítmányt normál nyomtávú szerelvényekre vagy tehergépkocsikra rakodják a gépesített átrakó állomáson.
Fotó: MTI/Vajda János

A magyar kormány megvédi a magyar termelőket Brüsszel tétlenségével szemben, ezért szigorú minőségi és élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrzést rendel el hazánk az Ukrajnából érkező gabonák esetében – közölte az Agrárminisztérium hétfői közleménye szerint Nagy István agrárminiszter.

tovább olvasom...

Munkát keresnek a raboknak Zalában

2023. 02 06. 11:53

Hasznos munkát végeznének a rabok.

A Zala Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet megkereséssel fordult a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamarához, amelyben a megyei vállalkozások figyelmébe ajánlja az intézet az állami fogvatartottak tartós foglalkoztatásának lehetőségét. Kizárólag olyan, zárt helyen végezhető munkáról lehet szó, mely során biztonságra nem veszélyes eszközök használatával kerülne sor.

tovább olvasom...

Nem sokáig volt szabadlábon a kanizsai rabló

2023. 02 06. 11:36

A rendőrök néhány órán belül elfogták az elkövetőt

Gyorsak voltak a kanizsai rendőrök.

A megalapozott gyanú szerint 2023. február 3-án a reggeli órákban egy 22 éves nő Nagykanizsán, egy presszóban beszélgetett a 68 éves sértettel, majd a pénztárcájából 50 ezer forintot kivett, meglökte az idős asszonyt és távozott a helyszínről.

tovább olvasom...

SZÁM-PONT KFT.

2023. 02 06. 11:19

tovább olvasom...