Ismét meghosszabbították az oltási akciót

2021. 12 06. 13:52

Zala megyében 5 helyen várják az oltakozókat

Megkapja egy férfi a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik adagját a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban Zalaegerszegen 2021. december 3-án.
Fotó: MTI/Varga György

A nagy sikerre való tekintettel december 12-ig meghosszabbította a kormány az oltási akciót, így ezen a héten is minden nap előzetes regisztráció, illetve időpontfoglalás nélkül vehető fel a vakcina első, második vagy harmadik, megerősítő dózisa. Zala megyében ezúttal is 5 helyen várják az oltakozókat.

tovább olvasom...

Meghalt Kóbor János, az Omega énekese

2021. 12 06. 13:00

Fotó: Stekovics Gáspár

Életének 79. évében meghalt Kóbor János Liszt Ferenc-díjas rockénekes, a Kossuth-díjas Omega együttes alapító tagja – tudatta a zenekar a Facebook-oldalán hétfőn.

tovább olvasom...

Egy légiós távozott, egy érkezett

2021. 12 06. 12:50

A szezon végéig kötöttek szerződést Jonathan Holtonnal.

Magas poszton erősített a Zalakerámia ZTE KK: Chris Harris távozik, helyette Jonathan Holton érkezik a szezon végéig.

tovább olvasom...

Zalaegerszeg szintet lépett

2021. 12 06. 11:15

Balaicz Zoltán (b), Robert Fischer (b2), Dirk Janetzko (b3), Palkovics László (j2) és Vigh László (j) az osztrák AVL járműipari fejlesztő cég a zalaegerszegi ZalaZone tesztpályához kapcsolódó iroda- és műhelyépületének bokrétaünnepségén 2021. december 3-án.

A kormány célkitűzése az, hogy Magyarország ne csak a gyártás területén, de a kutatás-fejlesztésben is high-tech legyen, ezért is növeli folyamatosan a k+f tevékenységet támogató ráfordításokat – jelentette ki Palkovics László december 3-án, pénteken Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

A jutalom most nem aktuális

2021. 12 06. 11:00

A zalaszentgróti képviselő-testület nem szavazta meg az előterjesztést

Egy képviselő hiányzott az ülésről. Mint később kiderült, a mérleg nyelve lehetett volna…

Zalaszentgrót Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2021. november 25-i rendes nyilvános ülésének 19. és 20. napirendi pontja a választott képviselők jutalmazásával foglalkozott. Konkrétan Vári Mária alpolgármester, valamint Balogh Gábor és Gelencsér István tanácsnokok, továbbá Baracskai József polgármester munkájának anyagi elismerésével.

tovább olvasom...

Egy sötét évforduló

2021. 12 06. 10:32

Gyurcsány Ferenc: demagóg hazugságözön.
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Áprilisban, amikor majd az urnához lépünk, jusson eszünkbe a mostani sötét évforduló: a kettős állampolgárságról szóló 2004. december ötödikei népszavazás.

tovább olvasom...

Átadták a nagykanizsai sport- és rendezvénycsarnokot

2021. 12 06. 10:02

A Modern Városok Program keretében 15 milliárd forintból épült Kanizsa Aréna multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok az avatás napján, 2021. december 4-én.

December 4-én, szombaton átadták Nagykanizsán a Modern városok program keretében mintegy 15 milliárd forintból felépült Kanizsa Aréna multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnokot.

tovább olvasom...

„Az én műemlékem”

2021. 12 06. 09:58

Ahogy a diákok látják

Dr. Sifter Rózsa beszélt a pályázat fontosságáról.

A Zala Megyei Kormányhivatal és az Állami Főépítészi Iroda már nyolcadik éve hirdeti meg a diákoknak szóló rajz- és fotópályázatot, amely idén „Az én műemlékem” címet kapta. A 208 beérkezett alkotásból a zsűri által kiválasztott legjobbak ifjú alkotói 2021. december 2-án, csütörtökön vehették át az elismeréseiket a Megyeházán rendezett ünnepség keretében.

tovább olvasom...

A műtrágya hatása Márki-Zay Péter agytekervényeire

2021. 12 06. 08:43

Márki-Zay Péter: klinikai eset…
Fotó: blogstar.hu

Egy kampányrendezvényen azt találta mondani ez a messziről jött szélhámos, akit Márki-Zay Péternek hívnak, hogy Zala megyében nincs traumatológia.

tovább olvasom...

A siratóasszony most nem aggódik

2021. 12 06. 08:15

Tényleg Lehet Más a Politika

Várjuk Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté siránkozását a Mocsáros-dűlő jövője miatt is…
Fotó: Mónus Márton/MTI

Szeretem Schmuck Erzsébet aggódó megszólalásait. Amikor meglátom, hogy ő fog nyilatkozni a hatalmat bitorló Fidesz-KDNP kormány zöldpolitikájáról, gyorsan magamhoz veszek egy csomag papírzsebkendőt, hogy patakzó könnyeimet majd felitassam.

tovább olvasom...