Magyar szurkolókat vettek őrizetbe Litvániában

2023. 10 17. 10:52

A magyar szurkolók Kaunasban.
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Magyar rendőrök is érkeztek, akik a magyar szurkolókkal együtt ott lesznek a stadionban, hogy ne legyen baj, mondta el Szijjártó Péter.

tovább olvasom...

Hszi Csin-ping és Orbán Viktor találkozója Pekingben

2023. 10 17. 10:19

A kínai-magyar kapcsolatok soha nem látott magasságokba emelkedtek

Orbán Viktor miniszterelnököt (b) fogadja Hszi Csin-ping kínai elnök (j) Pekingben 2023. október 17-én.

Hszi Csin-ping elnöksége alatt a kínai-magyar kapcsolatok „soha nem látott magasságokba emelkedtek”, és ez Magyarország számára rendkívül előnyös és hasznos – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden Pekingben, a kínai államfővel folytatott találkozóján.

tovább olvasom...

Lebukott a Zalaistvánd környéki orvvadász

2023. 10 17. 10:11

Gímszarvas borjú a hurokban

A Zalaistvánd környékén élő 60 éves vádlott a lakóházához közeli erdőrészen 2023. március 13-án az esti órákban kihelyezett egy saját maga által készített drót hurkot abból a célból, hogy vadat ejtsen el. Másnap délután észlelte, hogy egy gímszarvas borjú van a hurokban, amely elpusztult.

tovább olvasom...

A keszthelyi Major Veronika 3. és 4. a világranglistán

2023. 10 17. 09:33

Major Veronikának reális esélye van kijutni a párizsi olimpiára.

A férfi légpuskások 10 méteres számában Pekler Zalán vezeti a Nemzetközi Sportlövő Szövetség (ISSF) legfrissebb világranglistáját.

tovább olvasom...

Történelmet nem lehet sem venni, sem csinálni, ha nincs

2023. 10 17. 09:21

A magyar öröm sokaknak súlyos fájdalmat okoz. A mellékhatásokról kérdezze orvosát, gyógyszerészét…
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Szombaton fontos győzelmet aratott a magyar labdarúgó-válogatott a szerbek ellen hazai pályán a Puskás Arénában, ezzel oda-vissza megverve déli szomszédunkat. Karnyújtásnyira van az Európa-bajnokság – ezúttal pótselejtező nélkül – a magyar csapat hatalmas szívvel játszva hozta egymás után a komoly akadályokat. Hihetetlen hangulat fogadta a szerbeket és egy monumentális élőkép a Carpathian Brigades jóvoltából, akik egy hatalmas Rózsa Sándor alakkal motiválták a magyar válogatottat.

tovább olvasom...

A magyar recept titka

2023. 10 17. 09:12

Novák Katalin: büszkék vagyunk, mert két új Nobel-díjunk van

A köztársasági elnök és a két Nobel-díjas.

„Magyarország két nagyszerű magyar elme világraszóló sikerét ünnepli” – kezdte beszédét a köztársasági elnök hétfőn Budapesten, amikor díszvacsorát adott a két Nobel-díjas tudós tiszteletére a Pesti Vigadóban.

tovább olvasom...

Bajuszt akasztottak

2023. 10 17. 08:54

Lenne egy kis munka a vasútállomáson.
Fotó: Wikipédia

A pár esztendeje felújított maglódi vasútállomás falára nemrég emléktábla került. A kisváros (akkor még falu) szülöttének, Bajusz Rezsőnek, a MÁV egykori vezérigazgatójának emléke előtt kívánt így tisztelegni a tábla­állító polgári kör – ahogyan az a néhai vasutasvezér munkásságát méltató Kérges László alpolgármester és Varga Zoltán korábbi könyvtárigazgató beszédéből is kiderült.

tovább olvasom...

Novák Katalin: a két Nobel-díj nagy dicsőség Magyarországnak

2023. 10 16. 10:27

Krausz Ferenc szüleinél a köztársasági elnök.

A két Nobel-díj nagy dicsőség Magyarországnak, ünnepeljük együtt, hogy két rendkívüli magyar ember ilyen komoly elismerést szerzett az egész nemzet legnagyobb örömére és büszkeségére – hangsúlyozta a köztársasági elnök a feol.hu-nak adott Fejér vármegyei látogatását értékelő hétfői interjújában.

tovább olvasom...

Lebukott a zalaegerszegi autónepper

2023. 10 16. 09:11

Többszörösen minősülő csalás miatt emelt vádat az ügyészség.
Fotó: Zalatáj

A 20 éves zalaegerszegi férfi 2020 őszén határozta el, hogy értékesítés céljából vásárolt használt személygépkocsik eladásából, cseréjéből származó nyereségből próbál rendszeres bevételt biztosítani saját és családja megélhetéséhez.

tovább olvasom...

Karja a magasban

2023. 10 16. 09:01

Papp Laci, a bokszbajnok. Csak tanulni lehetett tőle. Tartást, humort, emberszeretetet…
Fotó: Facebook

Húsz éve nincs közöttünk Papp Laci. Nem László – Laci. A Papp Laci. Egy ország szólította a keresztnevén. És ő egy országot emelt magával a magasba. Egy-egy parádés győzelme után minden magyar kihúzta magát: lám, milyen nagyszerű fiaink vannak, hová tartozunk! Kivételes ember volt – illetve nagyon is köznapi. Soha nem játszott sztárt, nem volt megírt forgatókönyve, előre gyártott mosolya. Úgy beszélgetett veled, mintha százéves cimborák lennétek, és ezt mindig szívéből tette.

tovább olvasom...