Kordonkunszt

2023. 03 17. 11:29

A pillanatemberek öröme a kordonkorlátok legyőzése után.
Forrás: Facebook/Momentum

Rendhagyó módon a karmelita kolostort szegélyező építési kordon lebontásával tisztelgett a márciusi forradalom évfordulója előtt a Momentum. Szerencséjükre az építőmunkások már nem tartózkodtak a helyszínen, így nemcsak a számonkérést, de az azzal járó pofonokat is megúszták. Az ünnep előestéjén megrendezett kunszton a felekezet frontemberei mellett az elmaradhatatlan Hadházy Ákos mutatványos is megjelent. A műsor végén készített közös fotó pszichiáterért kiáltott.

A megemlékezés másnap folytatódott. Donáth Anna, a párt uniós képviselője Facebook-üzenetben leplezte le a nemzeti ünnepet meghamisító Orbán-rezsimet, amely „nem érti Petőfi üzenetét”, merthogy nincsenek tervei a jövővel, mindössze „a pillanatot akarja uralni”. (Mondjuk ez a pillanaturalásos szöveg nem volt a legszerencsésebb egy momentumostól – momentum=pillanat.) „Nekik március tizenötödike a múlt, a nemzet nagyságát csak a múltba révedezve képesek megélni. Ezt a hatalmat nem érdekli a jövőnk” – tájékoztatott a nemzetszakértővé lett globalista asszonyka, majd elárulta, hogy a márciusi ifjakhoz hasonlóan bennük is megfogant egy terv arra nézve, milyen országban szeretnének élni. „Biztatunk mindenkit arra, merjen álmodozni, tervezni, gondolkodni és beszélgetni a közös jövőnkről.”

A javaslatot szemináriumi szöveg zárta: „Csak ez a közös jövőkép hozhat majd közös cselekvést. És csak a közös cselekvés hozhat majd gyökeres változást. Egy olyan országot, amelyikben mindannyian emberhez méltó életet tudunk élni. A holnap Magyarországát.” A bejegyzés olvasása közben vettem észre, hogy az Internacionálét fütyülöm.

Pilhál György
Magyar Nemzet