Bősz Anett megszólalt

2021. 10 26. 10:18

Bár ne tette volna…

„Oszd meg és uralkodj” – idézte Bősz Anett. Latinos műveltségéről még nem ismertük…

– Oszd meg és uralkodj! Ez volt a Római Birodalom jelszava, de úgy tűnik, ezt a kormánypártok is átvették – kezdte napirend előtti felszólalását október 25-én a Parlamentben Bősz Anett (DK). Szerinte „az átlagnyugdíjasok zsebéből mintegy másfél millió forintot húzott ki” a kormány a svájci indexálás megszüntetése miatt. – A gyermekvédelmi törvény pedig az LMBTQ-közösség ellen irányul, és meggátolja a gyermekek ismereteinek kiterjesztését, miközben a családi pótlék tizenegy éve nem emelkedett – vélekedett Bősz Anett, aki szerint a miniszterelnök beszéde is a társadalom megosztottságát fedte fel. – A feszültség szítása nem 2010-ben, hanem 2002-ben kezdődött el, amikor Orbán Viktor azt mondta, hogy a haza nem lehet ellenzékben – jegyezte meg a Gyurcsány-párti képviselő.

tovább olvasom...

Aludj el végre kis Balázs!

2021. 10 26. 10:06

Barkóczi Balázs érdeklődő ember, szeret kérdezni. Rajta tartja a szemét a közpénzen.
Fotó: Facebook

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy a Civil Összefogás Fórum (CÖF) hozza nyilvánosságra a futballakadémiák, önkormányzatok és kistérségek azon buszainak bérleti szerződéseit, amelyekkel embereket szállítottak az október 23-ai Békementre – mondta a DK szóvivője.

tovább olvasom...

1956 után nem lehetett hinni a kommunizmusban

2021. 10 25. 09:50

Gulyás Gergely volt az ünnepi szónok Keszthelyen

Gulyás Gergely, Nagy Bálint, Sifter Rózsa kormánymegbízott és Manninger Jenő (b-j) az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen Keszthelyen 2021. október 22-én.

Magyarország 1956 október 23-án a nemzetközi figyelem középpontjába került; ami ezen a napon történt, az egy egész nemzedék számára példaként szolgált – hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter november 22-én, pénteken Keszthelyen, az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulója alkalmából tartott városi megemlékezésen.

tovább olvasom...

Ünnep után a pesti „füstös szobák mélyén…”

2021. 10 25. 08:57

Több százezer ember fejezte ki szimpátiáját a kormány iránt.
Fotó: MTI, MTVA

A főnök nem volt elégedett október 23-án este, ezért már nem csak Márki-Zay „Fényevő” Péterrel akart találkozni a „füstös szobák mélyén”, hanem odarendelte a bábszínház teljes társulatát.

tovább olvasom...

Október van, rosszkedvünk hónapja

2021. 10 22. 10:05

1956-ot már néhányszor átírták

A polgári kormány hivatalosan és érzelmileg is forradalom és szabadságharc néven tiszteli azt a dicsőséges 13 napot.
Fotó: MTI

Október van. Túl vagyunk rosszkedvű hónapunk felén. Magunk mögött már az aradi tizenhármak gyászünnepe, s itt van október 23-a, az 56-os forradalom évfordulója.

tovább olvasom...

Zalai polgármesterek találkozója Gellénházán

2021. 10 22. 09:54

Ötmilliárddal támogatja a kormány a Falusi Civil Alap tartaléklistás pályázatait

A találkozó résztvevői.

A kormány a Magyar Falu Program keretében meghirdetett Falusi Civil Alap tartaléklistás pályázataira 5 milliárd forint forrást biztosított, melyből 1428 civil szervezet tevékenységét tudják támogatni – közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos csütörtökön a Zala megyei Gellénházán, a program polgármesteri találkozóját és fórumát követő sajtótájékoztatón.

tovább olvasom...

Ármánykodás Brüsszel „füstös irodáiban”

2021. 10 22. 09:46

Célkeresztben Magyarország

És Herr Vekker megszólalt: Ébresztő Európa! Ébresztő világ!
Fotó: Zalatáj

Ülnek a brüsszeli irodákban a Soros György által hizlalt bürokraták, s gondban vannak. Aggasztó hírek érkeznek Magyarországról.

tovább olvasom...

Kórozs Lajos és a telihold

2021. 10 21. 09:04

Korunk polihisztora, Kórozs Lajos. Egy a gond csak vele: a memóriája szelektív. Nem emlékszik arra, hogy pártja mit művelt a nyugdíjasokkal 2010 előtt…
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az MSZP szerint a nyugdíjrendszernek nem feladata a rendkívül magas fizetések befogadása, vagyis kirívóan magas és kirívóan alacsony nyugdíjakat sem szabad megengedni Magyarországon – mondta az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke szerdán, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

tovább olvasom...

Kanizsa és Egerszeg…

2021. 10 21. 08:54

Üzenet egykori diákvárosomnak (7.)

Az egykori távolsági buszmegálló Nagykanizsán. Itt került sor arra a bizonyos Arany János ihlette szóváltásra.
Fotó: Fortepan/MHSZ

Most is szeretek Nagykanizsa belvárosában sétálgatni. Diákkoromban ez az érzés talán még erősebb volt. Mert kétségtelen, hogy a polgári miliő itt még mindig jobban tetten érhető, mint Zalaegerszegen. De ez csak a háttér, az építészeti emlék, mert a tartalom már megváltozott. Sajnos. Bárcsak párhuzamosan fejlődne a két város. A megye is nyerne vele.

tovább olvasom...

Erzsébet segélykiáltása

2021. 10 21. 08:34

Egy „ütőképes” vezetői trió. Karácsony Gergely főpolgármester két oldalán két helyettese a sokból. Tüttő Kata (balról) és a panaszkodó Gy. Németh Erzsébet.
Fotó: MTI/Mónus Márton

A Biodóm-beruházás befejezéséért cserébe átadná az államnak az épület és a telek tulajdonjogát a fővárosi önkormányzat.

tovább olvasom...