Nem kellett volna Cseresnyés Pétert támogatni…

2022. 10 12. 13:16

„Ez nem más, mint politikai bosszú”

Tejfel József: – Felkészültünk rá, hogy ezt is elveszik tőlünk.

Egy ideje már tudtuk, hogy ez lesz, névtelen fenyegető levelet is kaptunk – mondta lapunknak Tejfel József, a Dunántúli Roma Vezetők Egyesülete elnöke annak kapcsán, hogy a nagykanizsai közgyűlésben egy fős többséggel rendelkező ÉVE-frakció nem újította meg a hosszú éveken át a szervezet központjának otthont adó Zrínyi utcai épület szeptember végén lejárt bérleti szerződését.

tovább olvasom...

Megélhetési Pityu

2022. 10 12. 08:57

Nem a szavazóit, hanem a mandátummal járó nagyjából havi ötmilliós apanázst nem akarja cserben hagyni.
Fotó: MTI/Kovács Attila

A híresztelésekkel ellentétben mégsem gondolta meg magát, tényleg távozik az MSZP-ből Ujhelyi István, a párt egyetlen uniós képviselője, akiben, ahogyan írta: „valami összeragaszthatatlanul eltört”. Drámai­ra komponált búcsúszózata azonban nem ríkatta meg az olvasókat.

tovább olvasom...

Novák Katalin: a cél a mielőbbi béke

2022. 10 12. 08:35

Novák Katalin hangsúlyozta: „Együtt erő vagyunk, szerteszét gyengeség.”

A visegrádi négyeknek van közös mondanivalója Európa és a világ számára. „Együtt erő vagyunk, szerteszét gyengeség.” – minderről Novák Katalin, köztársasági elnök beszélt a visegrádi államfők pozsonyi csúcstalálkozóját követő keddi sajtótájékoztatóján.

tovább olvasom...

Munkába menet szúrta ki őket Letenyén

2022. 10 11. 10:21

Az alvázra kapaszkodtak a migránsok

Letenyénél buktak le.
Fotó: MTI/Varga György

A Letenyei Határrendészeti Kirendeltség vezetője szolgálaton kívül észlelte az alvázra kapaszkodó illegális migránsokat.

tovább olvasom...

Orbán Viktor Németországban

2022. 10 11. 09:49

„2010 óta minden válságból erősebben jöttünk ki, mint ahogy belementünk”

Orbán Viktor kormányfő beszédet mond Berlinben, a magyar-német gazdasági kapcsolatokról rendezett fórumon 2022. október 10-én.

Magyarország 2010 óta minden válságból, a 2008-2009-es globális gazdasági válságból, a migrációs válságból és a Covid-válságból is erősebben jött ki, mint ahogy belement – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Berlinben, a magyar-német gazdasági kapcsolatokról rendezett fórumon.

tovább olvasom...

Jogosítvány nélkül, lopott kocsival, ittasan

2022. 10 11. 09:37

Egy 17 éves keszthelyi fiú éjszakai „kalandja”

Halmozta az „élvezeteket” a keszthelyi tinédzser.

A rendőrök 2022. október 10-én 1 óra 15 perckor Nagykanizsán, a Király utcában igazoltattak egy 17 éves keszthelyi fiatalembert és három utasát, akik személyautóval közlekedtek. Az intézkedés során az egyenruhások megállapították, hogy a sofőr vezetői engedéllyel nem rendelkezik, valamint az általa vezetett jármű nem az ő tulajdona. A járőrök alkoholszondát is alkalmaztak a vezetővel szemben, amely pozitív értéket mutatott.

tovább olvasom...

Az árnyékexcellenciás úr árnyékkarrierje

2022. 10 11. 09:19

Barkóczi Balázs az árnyékminiszterelnök árnyékférjével.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Gyurcsány-párti Barkóczi Balázsról közöl sorozatot az Origó.hu. (Gondolom, az az üstökösívű pálya kelthette föl a portál szerkesztőinek figyelmét, amely hősünket a kétkezi garázda sorból a Dobrev-árnyékkormány árnyékminiszteri árnyékszékébe röpítette.)

tovább olvasom...

Testvérek verekedtek Zalalövőn

2022. 10 10. 09:43

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon hallgatták ki a verekedő testvéreket.
Fotó: Zalatáj

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki a két férfit.

tovább olvasom...

Zala is adott hősöket

2022. 10 10. 08:51

Nem kértek kegyelmet Haynautól

Csány László politikus, miniszter, az 1848–49-es szabadságharc vértanújának arcképe a Göcseji Múzeum állandó Deák-kiállításán a kehidakustányi Deák-kúriában. Az arckép E. Morin 1851-ben készült litográfiájának reprodukciója.
Forrás: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Méltatlanul kevés figyelmet kapott az utókortól az 1848–49-es forradalom és szabadságharc két polgár vértanúja, Csány László (Zalacsányban született – a szerk.) és báró Jeszenák János, holott – nagy csinnadrattával végrehajtott kivégzésük is zord bizonyság rá – a nemzet legelejéhez tartoztak. Kettejük mártírhalálára négy nappal az aradi tábornokok kivégzése után került sor Pesten, az Újépület melletti fapiacon. Szinte ugyanott, ahol sortűz oltotta ki gróf Batthyány Lajos miniszterelnök életét.

tovább olvasom...

Miért nem Gyurcsányt kérdezte Dávid Ferenc?

2022. 10 07. 09:07

Az árnyékminiszter árnyékra vetődött

Dávid Ferenc, a DK képviselője. Fatolvajnak nevezi, aki fával fűt, ellenben a multicégeket nagyon sajnálja…
Fotó: MTI/Kovács Attila

Az euró nagyszerűségéről hozsannázik a Népszavában Dávid Ferenc látnok, a DK árnyékminisztere. „Megnyugtató, hogy bár a kormány folyamatosan gyalázza az Európai Uniót, a magyarok kétharmada pártolja az euróbevezetés és a forint lecserélésének gondolatát” – kezdi írását a megmondóember. Forrásmegjelölés ugyan nincs a „kétharmadhoz” (talán Pulai mérte ezt is), de ez nem zavarja a szerzőt, levonja a konzekvenciát: „A magyar polgárok tehát európártiak.” Aztán jönnek az euró melletti „érvek”: „Az EU 27 tagállamából 19-ben lehet már euróval fizetni, Horvátország pedig 2023. január 1-jétől állítja rendszerbe a közös fizetőeszközt. […] Románia is hivatalos formában jelezte, hogy csatlakozni fognak az eurózónához stb.”

tovább olvasom...