Egy szar ügy…

2022. 11 25. 11:09

Elloptak egy mobil WC-t Egerszegen

Most már a mobil WC-t is lopják (a fotó illusztráció).

Néhány nappal ezelőtt, reggelre virradóra egyik mobil WC-jének csak a hűlt helyét találta Zalaegerszeg belvárosában egy helyi cég.

tovább olvasom...

Az érdektelenség „közmeghallgatása” Zalaszentgróton

2022. 11 25. 10:48

A szokásoknak megfelelően gyér volt az érdeklődés a közmeghallgatáson Zalaszentgróton.

A soros testületi ülés után, november 22-én került sor a közmeghallgatásra Zalaszentgróton. Az érdeklődés – a szokásoknak megfelelően – igen gyér volt. Ennek alapvetően két fő oka lehet.

tovább olvasom...

A bagoly és a veréb esete

2022. 11 25. 09:11

– avagy az Európai Parlament és a foci

A németek most sem bírnak magukkal szivárványos bódulatukban. Ahogy ellenünk sem a legutóbbi Európa-bajnokságon. A meccs végére aztán a japánok fogták be a szájukat.
Fotó: badogblog

Az Európai Parlament csütörtöki ülésén állásfoglalást fogadott el arról, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) súlyos kárt okozott a labdarúgás nemzetközi megítélésének és hitelének, mert Katar úgy nyerte el a labdarúgó világbajnokság rendezési jogát, hogy hiteles források szerint többeket megvesztegettek a szövetségben, ahol elharapódzott a rendszerszintű korrupció.

tovább olvasom...

„A kormánytámogatásnak köszönhetően osztogathatnak”

2022. 11 25. 08:25

Élénk vita kerekedett a kanizsai közgyűlésben a költségvetés újabb módosításáról

Szabó Szilárd: – Az önkormányzati gazdasági társaságokhoz idén korán jön a Jézuska.
Fotó: zalakocka.hu

Csütörtök (november 24.) délelőtt tartotta soron kívüli ülését a Vasemberház dísztermében Nagykanizsa város közgyűlése. Az ülésen szóba került a kedden, a Hevesi utcán bekövetkezett brutális csőtörés is, melynek következtében több órán át víz nélkül maradt a keleti városrész.

tovább olvasom...

Elkezdődött Zalaegerszeg legnagyobb közútfejlesztése

2022. 11 25. 08:11

Egyeztetés a beruházás részleteiről.

Zalaegerszeg észak-déli közlekedésének legfontosabb útvonalát, a Kosztolányi utcát korszerűsítik és kétirányúsítják mintegy 1,3 milliárd forintból, ami a zalai megyeszékhely legnagyobb közútfejlesztési munkája – közölte a helyszínen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón a polgármester.

tovább olvasom...

Újabb „uniós értékek”

2022. 11 24. 11:25

Brüsszel most is a szokott refrént fújja.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az Európai Bizottság segítségével jelentős pénzhez jutnak magyar nonprofit szervezetek, NGO-k (Háttér Társaság, Magyar Helsinki Bizottság, Társaság a Szabadságjogokért stb.) – írja a Hvg.hu. A testület a következő két évben a körülbelül 50 millió eurós (20 milliárd forintos) keretéből 3,4 millió eurót, vagyis 1,4 milliárd forintot az Ökotárs Alapítvány oszthat szét köztük az uniós értékek, köztük a jogállamiság védelmére.

tovább olvasom...

Valamit visz a víz Nagykanizsán (1.)

2022. 11 24. 10:10

Cziráki László csak másnap reggel tájékoztatta a polgármestert.
Fotó: archív

Harminc éve nem volt akkora csőtörés Nagykanizsán, mint november 22-én. A Hevesi Sándor utcában adta meg magát az azbesztcement ivóvíz-fővezeték, így a Keleti-városrész jelentős részén óriási problémát jelentett a vízhiány.

tovább olvasom...

A Gipsy Kings Zalacsányban

2022. 11 23. 14:52

A Grammy-díjas Gipsy Kings is fellép a fesztiválon.
Fotó: Facebook

Az Örvényesvölgy Fesztivált, 2023 júniusában, két hétvégén, 9-10-én és 16-17-én rendezik meg Zalacsányban. Az első hétvége programjai a magyar hagyományok, a magyar népzene köré fonódnak két napon át, gazdag gyerekprogramokkal, különleges koncertekkel, esténként táncházzal. A második hétvégén a hangsúly a nemzetközi fellépőkön lesz, öt külföldi sztárvendég érkezik majd Zalacsányba, köztük a jazz, a soul, blues és az elektro-swing legnagyobbjai – derült ki a szervezők közleményéből.

tovább olvasom...

Arat az erőszakos halál

2022. 11 23. 13:31

Napi jelentés az Egyesült Államokból

A napi egy ámokfutás már ritkaságnak számít az Egyesült Államokban.
A fotó illusztráció

A demokrácia mintaállamának és legnagyobb demokrácia-exportőrének tartott Egyesült Államok egy napjának fekete leltára. Legalább is az a lista, ami hozzánk is eljutott 24 órán belül:

tovább olvasom...

Csőbe húzva

2022. 11 23. 11:18

– avagy esetem a benzinkút fantomjával

A csőben bujkált a benzinkút szelleme.
A fotó illusztráció

Útban hazafelé az M7-esen… Van még benzin a tankban, bőven elég lenne, de biztos, ami biztos. Ebben a helyzetben, ebben az időben jobb a teli tank.

tovább olvasom...