A háborúk korába lépett az európai történelem

2022. 07 15. 11:45

„A kontinens gazdasága tüdőn lőtte magát”

Orbán Viktor ma reggel a Kossuth rádiónak adott interjút.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A háborúk korába lépett az európai történelem, most harcolni kell mindenért, amit eddig természetesnek vettünk – mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

tovább olvasom...

Elkendőzés hamis könyveléssel

2022. 07 15. 10:54

A megtérülés váratott magára, az adósság halmozódott

A bűnt Gyurcsány és Bajnai követték el, de a büntetés az Orbán-kormánynak érkezett.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Hazáért és népért aggódó kiváló elvbarátom (L. K.) egy korábbi a lapban megjelent írásában – amiben az eladósodást vette nagyítója alá –, azt is üzente nekem, hogy illene az ügyben megszólalnom, hiszen történelmi időkben voltam éppen azon a helyen, a jegybankban, ahol az ügyekre rálátásom lehetett.

tovább olvasom...

Klára asszony szónoklatai

2022. 07 15. 10:04

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője és Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke. Egymásra találtak… Zsák a foltját…
Fotó: Mirkó István

Már megint leleplezte az Orbán-kormányt Dobrev Klára, a DK uniós képviselője, aki közleményben reagált a kabinet által meghirdetett energia-vészhelyzetre: „Az Orbán-kormány ma kicsit több mint egy órával ezelőtt megbukott […], a legfontosabbnak tekintett ügyét tagadta meg és adta fel.”

tovább olvasom...

Kanizsa és Egerszeg…

2022. 07 15. 09:20

Üzenet egykori diákvárosomnak (15.)

Osztálykiránduláson… Amikor még együtt voltunk mindannyian…
Fotó: archív

Máig sem találom és értem a Nagykanizsa és Zalaegerszeg közötti valós vagy álprobléma gyökereit. S ha mégis voltak a múltban konfliktusforrások, azokat már rég meg kellett volna szüntetni és elfelejteni. Az 1960-as évek végén, az 1970-es évek elején, amikor a kanizsai vegyipari technikum diákja voltam, tapintható volt ez a szembenállás.

tovább olvasom...

Zalakaros fejlődése igazi sikertörténet

2022. 07 15. 08:39

Nagy Sándor Bálint fideszes országgyűlési képviselő, az Építési és Beruházási Minisztérium államtitkára, Novák Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester, Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Cseresnyés Péter fideszes országgyűlési képviselő (b-j) érkezik a Zalakaros várossá nyilvánításának 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségre a Karos Korzóhoz.

Zalakaros életében a várossá válás óta eltelt huszonöt esztendő kiemelkedő sikertörténet – jelentette ki a fürdőhelyéről nemzetközileg ismertté vált kisváros jubileumi ünnepségén az Országgyűlés elnöke.

tovább olvasom...

A Népszava megsértette a keresztény közösséget

2022. 07 14. 11:35

Az újság pert vesztett Vejkey Imrével szemben

A bírónő első fokon jópofa viccnek tartott a karikatúrát.

A Kúria hatályában fenntartotta a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletét, amelyben megállapította, hogy a Népszava című napilap 2020. április 28-i számában megjelent Krónikus című karikatúra közzétételével a lap kiadója megsértette a felperes keresztény vallási közösséghez tartozásával összefüggésben érvényesített, emberi méltóság védelméhez való személyiségi jogát, és ezért az alperest a lap hasábjain nyilvános elégtétel adására, valamint 400 000 forint sérelemdíj megfizetésére kötelezte. A Magyar Hírlapnak Vejkey Imre felperes foglalta össze a bírósági ítéletet.

tovább olvasom...

Csak semmi bratyizás!

2022. 07 14. 10:13

Szaniszló, a szabad, fiatalos és friss polgármester.
Fotó: Havran Zoltán

Feldúlt bejegyzésben ítélte el Navracsics Tibor és Karácsony Gergely megbeszélését Szaniszló Sándor, Pestszentlőrinc-Pestszentimre balos polgármestere. Ismert, a területfejlesztési miniszter minap kapcsolatteremtő találkozón látta vendégül a főpolgármestert.

tovább olvasom...

A kormány energia-veszélyhelyzetet hirdetett

2022. 07 14. 09:56

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (b-j) a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2022. július 13-án.

A kormány energia-veszélyhelyzetet hirdetett és hét pontból álló intézkedési tervet fogadott el, ennek részeként augusztus 1-jétől csak a lakossági átlagfogyasztás mértékéig biztosítja a rezsicsökkentéssel limitált gáz- és áramárat – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán a kormányinfón.

tovább olvasom...

Megújult a buszpályaudvar Lentiben

2022. 07 14. 09:45

600 milliós beruházással újult meg a buszpályaudvar.

Több mint 600 millió forintos beruházással újult meg a buszpályaudvar Lentiben, ahol új kerékpárút is épült – tájékoztatta a város önkormányzata az MTI-t.

tovább olvasom...

Beakadt a lemez az Európai Parlamentnél

2022. 07 14. 08:27

Még egy korrekt szakmai állásfoglalásra sem képesek

Megkérdőjelezhető Gwendoline Delbos-Corfield szakmai felkészültsége. S más is…
Fotó: Attila Kisbenedek/AFP

Egyenes magyar válaszokat ígért Brüsszelnek Varga Judit igazságügyi miniszter válaszul arra, hogy Európai Bizottság, valamint az Európai Parlament bel-, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE) olyan jelentést hozott nyilvánosságra, illetve fogadott el szerdán, amely elmarasztalja Magyarországot.

tovább olvasom...