Egy zalaegerszegi étterembe hajtó autós ellen emeltek vádat

2023. 05 10. 13:53

Drog és ital után kocsival kötött ki az étteremben. Vádat emelt az ügyészség.
Fotó: Zalatáj

Ittasan és bedrogozva kidöntött egy tűzcsapot, majd autójával a portált átszakítva egy üres étterembe hajtott tavaly májusban egy zalaegerszegi férfi, aki ellen most emelt vádat a Zalaegerszegi Járási Ügyészség.

tovább olvasom...

Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata

2023. 05 10. 11:07

tovább olvasom...

Gyökeresen eltérő vélemények Pacsán

2023. 05 10. 09:34

Másképp látják a képviselők és másképp látja a polgármester

Hetente kétszer kormányablakbusz várja a helyieket és a környékbelieket Pacsán.

A pacsai képviselő-testület 2023. március 14.-iki feloszlatásával kapcsolatban lapunk hivatalos levélben megkereste a feloszlatás mellett döntött öt képviselőt. Korábban részletesen beszámoltunk elhatározásuk lényegéről. Mint írták, Kelemen Tamás polgármester részéről nem volt együttműködési készség, döntéshozatal előtt nem egyeztetett velük. Így volt ez a megszűnő okmányiroda kormányablakká való átalakításával kapcsolatban is. Sőt, a polgármester ebben az ügyben dr. Sifter Rózsa főispánhoz írt leveléről sem volt tudomásuk, ezért közérdekű adatigényléssel fordultak a polgármesterhez, ám ő kérésüket nem teljesítette. Ezért kénytelenek voltak a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot megkeresni.

tovább olvasom...

Az oxigén gyógyszer

2023. 05 10. 09:12

Dr. Szolnoki Nikolett

 A Balance Medical Center, a Lenti Termálfürdő új gyógyászati centruma, 2022 októbere óta fogad betegeket. A központ modern és exkluzív környezetben, elsősorban mozgásszervi rehabilitációs feladatok ellátására szakosodott. Dr. Szolnoki Nikolett orvosigazgató tizenhét éve foglalkozik a hiperbár oxigénterápia hatásaival különböző betegségek esetén. Vele beszélgetek a nyitás óta szerzett tapasztalatokról.

tovább olvasom...

Nyílt nap a Lenti Balance Medical Centerben

2023. 05 10. 08:57

A Lentiben lévő hiperbár kamra.

Lakossági nyílt napot tervez Lentiben a Balance Medical Center 2023 június 3.-án, szombaton, 10-től 16 óráig.

tovább olvasom...

„Tejhatalmú” hősünk lerántotta a leplet az orbáni diktatúráról

2023. 05 10. 08:49

Tóth Bertalan mindössze a tízmilliós családtámogatást fogadta el az orbáni diktatúrától. De azt azonnal, bolsevik kritika nélkül…
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Veretes címmel – Azt akarjuk, hogy minden magyar biztonságban legyen és újra emelt fővel járhasson itthon és külföldön egyaránt! – írt haragos cikket a Hírklikk.hu-ra az MSZP frakcióvezetője. A bolsevik lózungokkal ékesített szózat bepillantást enged Tóth Bertalan előrehaladott állapotába. „Amikor az MSZP kormányzása idején Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz (…), nem arról álmodtunk, hogy egy rabló, kizárólag a saját önérdekeit szem előtt tartó, szűk társaság megfosztja hazánkat mind a fejlődés lehetőségeitől, mind annak forrásaitól.” Itt hosszabb szemináriumi Orbán-mószerolás következik, megtudjuk, hogy Magyarországon ma félfasiszta önkényuralom tombol (országrombolás, jövőárulás, integrációellenesség, antidemokrácia, tolvajlás, szolgalelkűség stb.), amit a magyar szocialisták, akik továbbra is európai egységre, békére, nyugat-európai integrációra és demokratikus fejlődésre törekednek, nem fogadhatnak el. (Tóth Bertalan mindössze a tízmilliós családtámogatást fogadta el az orbáni diktatúrától.)

tovább olvasom...

Ma rajtol a Tour de Hongrie

2023. 05 10. 08:27

Csütörtökön zalaegerszegi rajt – keszthelyi cél

Eisenkrammer Károly főszervező beszél a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny csapatbemutatóján a keszthelyi Festetics-kastély parkjában.

A Tour de France-hoz hasonló a sprinterfelhozatal a szerdán rajtoló Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen az Európa-bajnok Fabio Jakobsen szerint.

tovább olvasom...

Zalakarosi Fürdő

2023. 05 09. 13:12

tovább olvasom...

A ZTE kupagyőzelme után

2023. 05 09. 10:17

Ne legyen oda a mámor!

Most már kupagyőztes is a ZTE.

Mert gyermeki naivitással a futballt is oly kalkulálhatónak szerettem volna tudni, mint az úszást vagy az atlétikát, hittem (nem sokáig persze), hogy a tabellán előrébb álló csapat biztosan veri a mögötte lévőt. Így a Magyar Népköztársasági Kupa (ez volt a trófea neve 1951–1990 között) első általam látott döntőjének végén is alaposan meglepődtem. 1968. augusztus 20-án játszották a meccset (másnap reggelre rohantuk le a „renitens” Csehszlovákiát), szokás volt „alkotmányunk ünnepén” rendezni a finálét akkoriban – később meg május 1-jén –, s az MTK nyert 2:1-re a Honvéd ellenében. Nem értettem, hogy a régi dicsőségét elvesztő „középcsapat” hogy győzhette le a sorban előtte álló piros-fehéreket. 1969-ben és ’70-ben aztán helyreállt a „rend” – a bivalyerős Újpesti Dózsáé lett a kupa kétszer egymás után –, majd hol így, hol úgy sorjáztak a meglepetések továbbra is.

tovább olvasom...

A Tour de Hongrie Zalaegerszegen

2023. 05 09. 09:41

A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie második szakasza 2023. május 11-én, csütörtökön Zalaegerszegről indul és 175 km megtétele után Keszthelyen ér célba.

tovább olvasom...