Folytatódik a kerékpáros úthálózat fejlesztése

2021. 12 10. 08:20

Balról Ruzsics Ferenc, Pácsonyi Imre, Bene Csaba (alelnökök), dr. Pál Attila elnök és dr. Mester László főjegyző.

A Zala Megyei Közgyűlés dr. Pál Attila elnök vezetésével 2021. december 9-én, csütörtökön közmeghallgatást és ülést tartott.

tovább olvasom...

Csaknem húsz kutyakölyök egy hévízi szállodai szobában

2021. 12 09. 12:58

Egy német nő rejtegette az állatokat

Zala Megyei Ügyészség tájékoztatott a furcsa esetről.
Fotó: Zalatáj

Egyebek mellett állatkínzás miatt emeltek vádat egy német nő ellen, aki egy hévízi szállodai szobában 18, ellátás nélkül tartott kölyökkutyát rejtegetett – tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

tovább olvasom...

Lezárták a teherforgalom elől a magyar-szlovén határátkelőket

2021. 12 09. 12:51

A havazás közbeszólt…

A havazás miatt a szlovén hatóságok lezárták a teherforgalom elől csütörtök délelőtt a magyar-szlovén határt Rédicsnél és Tornyiszentmiklósnál – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

tovább olvasom...

A Wall Streettől a Great Wallig?

2021. 12 08. 12:01

Korunk globalizmusa (4.)

A 35 dollár/uncia beváltási arány már rég illuzórikus, hiszen az arany piaci ára a 2 000 dollár/uncia magaslatot ostromolja.
Fotó: depositphotos.com

Elérkeztünk a korunk globalizmusát taglaló írássorozat befejező részéhez. Az eddigi részekben tisztáztuk, hogy korunk globalizmusa minden korábbi globalista törekvéstől alapvetően tér el. A korábbiakat konkrét vezetőjével is fémjelzett államhatalmak indították, (Napóleon, Hitler stb.) míg korunk globalizmusa a pénz, éspedig a magánpénz erején hízik.

tovább olvasom...

Okos mérőórák a Zalavíznél

2021. 12 08. 10:52

Már nem kell személyesen végezni a leolvasást.
Kép: zalaviz.hu

A hibák jelzését és a számlázást is segítik azok a mobilhálózaton kommunikáló okos mérőórák, amelyeket már 1500 fogyasztónál szereltek fel a Zalavíz szolgáltatási területén.

tovább olvasom...

Csoda a Zala-parton!

2021. 12 08. 10:35

Azért őrölnek azok a malmok

A napokban készült fotón az örömteli változás tapasztalható. Több, mint hat év után végre elszállították a több tonna, veszélyes hulladékot is tartalmazó szemetet a Zala partjáról.

Már hozzászoktunk, hogy Isten malmai lassan őrölnek. Még 2011-ben kezdtünk el foglalkozni azzal az áldatlan helyzettel, hogy a Zala folyó Pethőhenye és Zalaszentiván közötti részén, a hídnál lévő szakaszon egy szennyezősziget található. Négy évig tartott, míg sikerült elérni, hogy megtisztítsák a folyó ezen szakaszát.

tovább olvasom...

Összefogás Takács Bálintkáért

2021. 12 07. 11:59

A gyógyulás hosszú lesz…

Hagyárosböröndön november 27.-én több módon is összefogtak a helyiek és nem helyiek, hogy hozzájáruljanak az izomdaganattal küzdő, még csak 6 éves Takács Bálintka gyógykezelésének támogatásához.

tovább olvasom...

Csillagok útján

2021. 12 06. 14:33

Kóbor János emlékére

A tagok cserélődtek, de Kóbor János maradt.
Fotó: Köves Szilvia

…„Nem tarthatott vissza engem senki sem/Az életemen kívül nem volt mit vesztenem”…

(Csillagok útján, az Omega 8. stúdióalbuma)

tovább olvasom...

Ismét meghosszabbították az oltási akciót

2021. 12 06. 13:52

Zala megyében 5 helyen várják az oltakozókat

Megkapja egy férfi a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik adagját a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban Zalaegerszegen 2021. december 3-án.
Fotó: MTI/Varga György

A nagy sikerre való tekintettel december 12-ig meghosszabbította a kormány az oltási akciót, így ezen a héten is minden nap előzetes regisztráció, illetve időpontfoglalás nélkül vehető fel a vakcina első, második vagy harmadik, megerősítő dózisa. Zala megyében ezúttal is 5 helyen várják az oltakozókat.

tovább olvasom...

Meghalt Kóbor János, az Omega énekese

2021. 12 06. 13:00

Fotó: Stekovics Gáspár

Életének 79. évében meghalt Kóbor János Liszt Ferenc-díjas rockénekes, a Kossuth-díjas Omega együttes alapító tagja – tudatta a zenekar a Facebook-oldalán hétfőn.

tovább olvasom...