Legyőzték a Puskást, hogy a Puskásba menjenek

2023. 04 05. 08:44

A győztes zalaegerszegi játékosok ünnepelnek, miután a 119. percben esett öngóllal 1-0-ra nyertek a labdarúgó MOL Magyar Kupa elődöntőjében játszott ZTE FC – Puskás Akadémia mérkőzésen.

Két nappal ezelőtt írtam az Újpest-ZTE mérkőzés után:

„Holnap, április 4-én (régen pirosbetűs ünnep volt) a Puskás Akadémia ellen kupaelődöntőt játszik a ZTE FC.

tovább olvasom...

Újabb kerékpárút-fejlesztés Lentiben

2023. 04 04. 11:49

Balról Pácsonyi Imre, a vármegyegyűlés alelnöke, dr Pál Attila elnök, Horváth László polgármester és Hordós Krisztina ügyvezető.

Lenti városrészeit is kerékpárutakkal kötik össze és a belső kerékpáros úthálózat is kapcsolódik egymáshoz a most induló legújabb kerékpárút-fejlesztések által. A munkaterület átadásán dr. Pál Attilát, a vármegyegyűlés elnökét kérdeztük a beruházásról:

tovább olvasom...

Halálra gázoltak egy férfit Zalaegerszegen

2023. 04 04. 11:03

A halálos gázolás nem messze a Mikes Kelemen utcai kereszteződésnél történt.

Halálra gázolt egy férfit egy autó kedd reggel Zalaegerszegen – közölte a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

tovább olvasom...

Virágzik a repce Zalában

2023. 04 04. 10:05

Fotó: MTI/Varga György

Virágzik a repce a Zala vármegyei Galambok határában 2023. április 4-én.

tovább olvasom...

Megérik a pénzüket

2023. 04 04. 09:38

Karácsony Gergely és Kerpel-Fronius Gábor a budapesti Városházánál.
Fotó: Kerpel-Fronius Gábor Facebook-oldala

Nincs nagy véleménnyel Budapest vezérkaráról a Városháza-ügy kulcsfigurája, Gansperger Gyula. Azt mondja, Karácsony Gergely semmittevése egész elképesztő. Már korábban is feltűnő volt, mennyire nem foglalkoztatják a főváros ügyei, a főpolgármesterséget csak ugródeszkának használja a saját karrierjéhez. 2021 nyarától például hónapokon át csak a miniszterelnök-jelölti kampányával törődött. Gansperger a helyettesekről is leszedte a keresztvizet. Ahol a főnök nem dolgozik, a többiek sem csinálnak semmit, élvezik a jó fizetést meg a titulussal járó luxust.

tovább olvasom...

Szolnokon juthat a 4 közé a kupában a Zalakerámia ZTE

2023. 04 04. 09:19

A tavaszi bajnoki mérkőzésen a ZTE 79-78-ra legyőzte a Szolnokot. Az 1 pontos siker most a kupa elődöntőjébe jutást jelentené.
Fotó: Zalakerámia ZTE KK oldala/Seres Péter

Nehéz negyeddöntőre számíthat a ZTE ellen a címvédő Szolnok szerdán a Zsíros Tibor férfi kosárlabda Magyar Kupában.

tovább olvasom...

Békesi, a napi monetáris vészharangozó

2023. 04 03. 12:01

Békesi… Miután Horn Gyula kirúgta a kormányából, helyére Bokros Lajos került. Ez már egy másik rémtörténet…
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Egy-két év kellene ahhoz, hogy Magyarország gazdaságának negatív spirálja megforduljon. Ám ehhez csatlakozni kell az euróövezethez, az Európai Ügyészséghez, vissza kell fogni az állami költekezést, a hitelek kibocsátását és a bérnövekedést, s persze teljesíteni kell az EU jogállami követeléseit. Ha ezt nem tesszük meg, rettenetes adósságtömeget fogunk magunkkal cipelni” – magyarázta Békesi László egykori szocia­lista pénzügyminiszter Bolgár Györgynek a Klikk TV-ben.

tovább olvasom...

Elhunyt Sömenek István

2023. 04 03. 11:39

Közismert egyházi személyisége volt Zalának…

Hat nappal nyolcvannyolcadik születésnapja előtt elhunyt Sömenek István plébános, aki nem csak Zalában, hanem országszerte közismert tagja volt a római katolikus egyháznak.

tovább olvasom...

Háromnegyedes többséggel győzne most a Fidesz

2023. 04 03. 11:02

Grafika: Magyar Nemzet

A Fidesz-KDNP támogatottsága egy évvel a választások után is változatlan (51 százalék), a tavalyi baloldali összefogás viszont 10 százalékponttal kevesebb szavazót tudhatna most vasárnap maga mögött (26 százalék). A támogatottsági arányokat mandátumokra váltva, a Fidesz háromnegyedes többséget szerezne, míg a baloldali összefogás elveszítené tavaly megszerzett mandátumainak majdnem felét – derült ki a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából, amelynek részleteit hétfőn közölték az MTI-vel.

tovább olvasom...

Csányi Sándort a Magyar Szent István-renddel tüntették ki

2023. 04 03. 09:48

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke átveszi a Magyar Szent István-rend kitüntetést Novák Katalin köztársasági elnöktől a Sándor-palotában 2023. március 31-én.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A legmagasabb rangú magyar kitüntetést, a Szent István-rendet vehette át Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke pénteken Budapesten, a Sándor-palotában Novák Katalin köztársasági elnöktől.

tovább olvasom...