Megmaradtak a kanizsai parkolási kedvezmények

2023. 01 17. 13:27

A Deák téri parkoló. Itt és a többiben is maradnak a tavalyi díjak.
Fotó: Horváth Attila

Nagykanizsa fizetőparkoló rendszere 2023-ban is az országos átlagnál alacsonyabb óradíjakkal működik és januártól a parkolójegyek ára nem emelkedett, ami egyedülálló – jelentette be hétfőn sajtótájékoztatón dr. Fodor Csaba, az Éljen VárosuNk! Egyesület közgyűlési frakcióvezetője és Horváth Jácint, a pénzügyi és gazdasági bizottság elnöke. Dr. Fodor Csaba elöljáróban elmondta: a kanizsai parkolási rendszer abban is példanélküli, hogy míg a legtöbb városban az elmúlt időszakban kibővítették a napi fizetős időszakot, sőt hétvégére is kiterjesztették, a dél-zalai városban továbbra is hétköznap 8-16 óráig kell parkolási díjat fizetni, úgy, ahogy azt a korábbi baloldali városvezetés által bevezette.

tovább olvasom...

Párja szülése alatt a zalaegerszegi kórházból lopott az apa

2023. 01 17. 11:06

A lopott pénzt és bankkártyát babakötvénynek „hitte” a kórházban a tolvaj…
Fotó: Zalatáj

Amíg a párja szült, az apa pénzt és bankkártyát lopott egy szülőszobából a zalaegerszegi kórházban – közölte a police.hu oldalon kedden a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

tovább olvasom...

Elhunyt Belák János, a ZTE egykori kiváló labdarúgója

2023. 01 17. 10:41

Belák János az újjáalakult ZTE-hez érkezett, s végleg zalaegerszegi lett.

Ismét gyászol a ZTE-család. Életének 89. évében meghalt Belák János, a klub egykori kiváló labdarúgója.

tovább olvasom...

Ittasan, gyalogátkelőhelyen gázolt Zalaegerszegen

2023. 01 17. 10:33

A sofőr ellen büntetőeljárás indult

Egy 58 éves férfi személygépkocsival közlekedett 2023. január 16-án 18 óra 10 perc körül Zalaegerszegen, a Köztársaság útján a Göcseji út felé. A sofőr feltehetőleg figyelmetlensége és ittas állapota miatt nem adott elsőbbséget a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó 63 éves helyi nőnek, és elütötte.

tovább olvasom...

Aranyérmes a keszthelyi Major Veronika a sportlövő GP-n

2023. 01 17. 10:06

Szép sikert ért el a keszthelyi versenyző.

Két érmet szerzett a magyar csapat a szlovéniai Rusében rendezett légfegyveres Grand Prix-versenyen, melyen a női pisztolyosok között Major Veronika győzött, Sike Renáta pedig harmadik lett.

tovább olvasom...

A címvédő Szolnok a ZTE-vel negyeddöntőzik

2023. 01 17. 09:43

A Fehérvár idegenbeli legyőzése nagy bravúr volt a Zalakerámia ZTE KK részéről. A Szolnok ellen hasonló fegyvertényre lesz szükség.
Fotó: Zalakerámia ZTE KK

A címvédő Szolnoki Olajbányász a Zalaegerszeg csapatával találkozik a Zsíros Tibor férfi kosárlabda Magyar Kupa negyeddöntőjében.

tovább olvasom...

Mi, antiszemiták

2023. 01 17. 09:19

A németek vádolják Magyarországot, ez viccnek is rossz

A nyakatekert gondolatmenet szerint a zsidó állam is antiszemita, ugyanis Izraelben hideglelést kapnak a spekuláns Soros Györgytől.
Fotó: MTI/EPA/Andreas Gebert

Uborkaszezon lehet a német politikában, mert megint arról cikkeznek, mekkora az antiszemitizmus a fideszes Magyarországon. A Berliner Zeitung azt írja, „történelmileg az európai cionista mozgalmat kezdetben részben keresztények támogatták, akik azért szorgalmazták a zsidó államot, mert attól tartottak, hogy a zsidók aláássák hazájuk etnikai homogenitását”. A lap szerint Magyarország a bizonyíték arra, hogy ez az „antiszemita hagyomány” ma is él Európában. Példa erre, hogy a migránsáradat indulásakor Magyarországon nyomban megjelentek a Soros Györgyöt ábrázoló plakátok. Vagyis rögtön elkezdtünk zsidózni.

tovább olvasom...

MTVA: történelmi megállapodás

2023. 01 16. 13:53

2032-ig a magyar közmédia közvetíti az összes nyári és téli olimpiát

Papp Dániel: – Az M4 Sport a magyar olimpiai csapat hivatalos otthona.
Fotó: MTVA

A 2024-es párizsi ötkarikás játékokat követően, 2026 és 2032 között is az összes nyári és téli olimpiát az M4 Sport és a magyar közmédia közvetíti – jelentette be Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója.

tovább olvasom...

Veszélyesen sugároz a frisshirek.hu adótornya

2023. 01 16. 13:35

– avagy riportféle az alibánfai lakossági tájékoztatóról

Azt is írd bele a cikkbe, hogy szerkesztőségünk várja az adományokat!…
Rajz: Farkas László

Az újságírói teljesítmény csúcsát súrolja (természetesen alulról) az a „cikk”, amit a Frisshirek szerzője alkotott a tervezett alibánfai adótorony kapcsán.

tovább olvasom...

Kormányzati támogatás a zalaegerszegi uszoda működtetéséhez

2023. 01 16. 10:48

63,8 millió forintos állami támogatást kapott az uszoda a működtetéshez.

2022 őszén kormányzati támogatásban részesült Zalaegerszeg város, amivel a drasztikusan megemelkedett energiaárak miatt segítették az új uszoda és tanuszoda működését az utolsó negyedévre (október-november-december).

tovább olvasom...