Már folyik a rendőrségi vizsgálat

2023. 05 11. 14:27

Kegyetlen állatkínzás Zalaegerszegen

Amennyiben kiderül a tettes személye, remélhetően a zalaegerszegi börtönben lesz egy ideig az „otthona”.
Fotó: Bv.Intézet

Nagy felháborodást váltott ki Zalaegerszegen, s a vármegyében is az az elvetemült állatkínzás, aminek egy macska lett az áldozata. A részletek már ismertek, hiszen beszámoltak a lapok, s a hírportálok arról, hogy a kaszaházi városrészben egy kegyetlenül megkínzott állatot találtak (a vizsgálat szerint valószínűleg elevenen megnyúzták). Az orvosi vizsgálat szerint esélye sem volt a túlélésre, így elaltatták.

tovább olvasom...

Lezárják Zalaegerszegen a Kossuth utca egy szakaszát

2023. 05 11. 11:06

Közismert nevén a Nyugdíjbiztosítási Intézet épületénél lesz a beavatkozás.
Fotó: Zalatáj

Klímaberendezés cseréje miatt lezárják a zalaegerszegi Kossuth Lajos utcát a Berzsenyi utca – Kisfaludy utca közötti szakaszon 2023. május 17-én, szerdán, 18-20 óra között.

tovább olvasom...

Jön Verhofstadt, az aljas…

2023. 05 11. 09:54

Verhofstadt mielőtt lelépne a süllyedő hajóról, még eljön Magyarországra országáruló elvtársaihoz.
Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet

A véget nem érő budavári kordonbontó matinék mellett még rendezvényszervezésre is jut ideje a Momentumnak. Május 19-én rendezi meg a párt a Holnap Magyarországa konferenciák nevezetű sorozat következő eseményét; a résztvevők a kontinens jövőjéről, valamint Magyarország és az EU kapcsolatáról fognak merengeni. „Ezen vesz részt a meghívásomra Guy Verhofstadt, Orbán Viktor legélesebb európai kritikusa” – írja nem kis büszkeséggel közösségi oldalán Donáth Anna, a párt EP-képviselője. Mint mondja, a liberális képviselőnél kevesen ismerik jobban az Európai Unió működését és „a magyar kormány Brüsszellel folytatott értelmetlen csatározásait”.

tovább olvasom...

Kik is ezek?

2023. 05 11. 09:42

„Elég volt a szavazásból, le a zsarnokok fejével!”

Ez a plakát, vagy röpcédula, vagy nem tudom mi most jelent meg a Várban, a Dísz téren, a postával szemben egy olyan hirdetőoszlop-szerűségen.

Ez a szöveg olvasható, középen pedig a jakobinus rémuralom szimbóluma, egy guillotine látható. És az anarchisták jele.

tovább olvasom...

Töretlen sikert arat a Lenti Táncverseny

2023. 05 11. 09:30

Nagy sikere volt az össztáncnak.

2023. április 23-án a Városi Művelődési Központ Lentiben került megrendezésre a IX. Lenti Táncverseny. A verseny résztvevőit Horváth László, Lenti polgármestere köszöntötte.

tovább olvasom...

Egy zalaegerszegi étterembe hajtó autós ellen emeltek vádat

2023. 05 10. 13:53

Drog és ital után kocsival kötött ki az étteremben. Vádat emelt az ügyészség.
Fotó: Zalatáj

Ittasan és bedrogozva kidöntött egy tűzcsapot, majd autójával a portált átszakítva egy üres étterembe hajtott tavaly májusban egy zalaegerszegi férfi, aki ellen most emelt vádat a Zalaegerszegi Járási Ügyészség.

tovább olvasom...

Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata

2023. 05 10. 11:07

tovább olvasom...

Gyökeresen eltérő vélemények Pacsán

2023. 05 10. 09:34

Másképp látják a képviselők és másképp látja a polgármester

Hetente kétszer kormányablakbusz várja a helyieket és a környékbelieket Pacsán.

A pacsai képviselő-testület 2023. március 14.-iki feloszlatásával kapcsolatban lapunk hivatalos levélben megkereste a feloszlatás mellett döntött öt képviselőt. Korábban részletesen beszámoltunk elhatározásuk lényegéről. Mint írták, Kelemen Tamás polgármester részéről nem volt együttműködési készség, döntéshozatal előtt nem egyeztetett velük. Így volt ez a megszűnő okmányiroda kormányablakká való átalakításával kapcsolatban is. Sőt, a polgármester ebben az ügyben dr. Sifter Rózsa főispánhoz írt leveléről sem volt tudomásuk, ezért közérdekű adatigényléssel fordultak a polgármesterhez, ám ő kérésüket nem teljesítette. Ezért kénytelenek voltak a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot megkeresni.

tovább olvasom...

Az oxigén gyógyszer

2023. 05 10. 09:12

Dr. Szolnoki Nikolett

 A Balance Medical Center, a Lenti Termálfürdő új gyógyászati centruma, 2022 októbere óta fogad betegeket. A központ modern és exkluzív környezetben, elsősorban mozgásszervi rehabilitációs feladatok ellátására szakosodott. Dr. Szolnoki Nikolett orvosigazgató tizenhét éve foglalkozik a hiperbár oxigénterápia hatásaival különböző betegségek esetén. Vele beszélgetek a nyitás óta szerzett tapasztalatokról.

tovább olvasom...

Nyílt nap a Lenti Balance Medical Centerben

2023. 05 10. 08:57

A Lentiben lévő hiperbár kamra.

Lakossági nyílt napot tervez Lentiben a Balance Medical Center 2023 június 3.-án, szombaton, 10-től 16 óráig.

tovább olvasom...