Ismét lesz filmzene koncert Zalaegerszegen

2024. 06 04. 11:39

A nagy sikert arató filmzene koncert folytatódik Zalaegerszegen. A legnagyobb filmslágerek élőben a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar és helyi fiatal tehetségek előadásában hangzanak el. Vezényel: Pejtsik Péter.

tovább olvasom...

„Biztonság bárhol bármikor” – Zalaszentgyörgyön is

2024. 06 04. 11:08

A falu-, családi és gyermeknap keretében a Gondosóra program is középpontba került.

Kiváló hangulatú és hasznos előadást tartott a Gondosóra program a Zalaszentgyörgyi Polgárőrség szervezésében megrendezésre került falu-, családi és gyermeknap keretein belül, utóbbi rendezvények az önkormányzat és a civilek támogatásával valósultak meg. A több mint száz érdeklődő részvételével megtartott rendezvényen Joó Géza, a Gondosóra kommunikációs vezetője mutatta be a magyar kormány által indított, 65 év felettiek számára ingyenes Gondosóra program működését, a regisztráció menetét és az Európában egyedülálló szolgáltatás eddigi eredményeit.

tovább olvasom...

Változatlan csapattal…(1.)

2024. 06 04. 10:12

A Fidesz-KDNP pártszövetség változatlan összetételű csapattal várja a választást Zalaegerszegen.

Egyetlen változás sincs Zalaegerszegen a június kilencedikén sorra kerülő önkormányzati választáson induló Fidesz-KDNP pártszövetség jelöltlistáján a 2019-es voksoláshoz képest. Akkor Balaicz Zoltán polgármesterjelölt és valamennyi választókörzet képviselőjelöltje győzött. Most ugyanez a csapat várja a június kilencediki megmérettetést.

tovább olvasom...

Megsebzett bimbó

2024. 06 04. 09:59

(Révkomáromi emlék, 2019. június 4.) Az útravalót a református templom lelkész asszonyától kapjuk az istentiszteleten. „Embertársad mezsgyekövét, amelyet az ősök raktak le, ne told odébb örökrészed határánál, azon a földön, amelyet az Úr, a te Istened ad neked tulajdonul” – ezt mondja a Szentírás a határkőről. Sok százan énekeljük a Himnuszt az elcsatolt város öreg templomában: „Megbűnhődte már e nép…”
A kegyhellyel szemközti árnyas park közepén hatalmas faragott emlékmű áll. Közepe egy csodaszép életfa, amelynek virágát leszakította a történelem vihara.

tovább olvasom...

Az „elhárítás” kisvárosi nagymestere

2024. 06 04. 09:29

Levélváltás Baracskai Józseffel, Zalaszentgrót „független” polgármesterével

Baracskai József beszédet mond a pedagógusnapi ünnepségen.
Fotó: Baracskai József FB-oldala

Levelet írtunk tegnap Baracskai Józsefnek, Zalaszentgrót polgármesterének, ami így szólt:

tovább olvasom...

Ítéletet hirdettek az „ördög ügyvédjéhez” kapcsolódó zsarolás miatt

2024. 06 03. 14:46

Nem jogerős ítélet született a korábbi győri polgármesterrel szembeni zsarolási ügyben.
Fotó: Facebook

Öt vádlottal szemben ítéletet hirdetett hétfőn, nem jogerősen az „ördög ügyvédjéhez” kapcsolódó – Borkai Zsolt korábbi győri polgármesterrel szembeni – zsarolási ügyben a Győri Járásbíróság.

tovább olvasom...

A ZTE bajnokcsapatának kapusa fiának adott át díjat

2024. 06 03. 14:32

Az alma nem esett messze a fájától.
Fotó: fsf.fo

Április után májusban is a Vikingur Göta magyar középpályását, a 22 éves Turi Géza Dávidot látták a legjobb játékosnak a feröeri élvonalbeli labdarúgó-bajnokság szavazásán, az elismerés mellé járó 1000 koronás utalványt pedig a labdarúgó édesapjától, Turi Gézától vehette át, aki tavaly, 49 évesen egy meccsre reaktiválta magát és visszatért a kapuba, bajnoki mérkőzésen.

tovább olvasom...

A muravidéki magyarság nemzeti tudatát erősítve

2024. 06 03. 11:20

Együttműködési megállapodást írtak alá a Megyeházán

Orban Dusan (balról) és dr. Pál Attila tájékoztatta a sajtó képviselőit.

A Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség és Zala Vármegye Önkormányzata 2024. évre kötött együttműködési megállapodása aláírásának ünnepélyes bejelentésére került ma sor a Megyeháza I. emeleti Zala György termében.

tovább olvasom...

Az el nem évülő fájdalom

2024. 06 03. 09:48

A szerződés magyar aláírói: Benárd Ágost küldöttségvezető (balra, cilinderrel a kezében) és Drasche-Lázár Alfréd rendkívüli követ, államtitkár (jobbra, fedetlen fővel) távoznak az aláírás után.
Fotó wikipédia

1920. június 4-én, a versaillesi Kis-Trianon kastélyban aláírták azt a békeszerződésnek titulált diktátumot, amely végérvényesen megpecsételte a háborúból vesztesen kikerülő Magyarország sorsát. Az ország elveszítette területének kétharmadát és lakosságának több mint felét.

tovább olvasom...

Tiszavirág

2024. 06 03. 09:30

Éppen az a magamutogató kaméleon játszik itt szamaritánus nővért, aki elől még a sajátjai is ijedten menekültek, amikor késsel a kezében járkált a lakásban?
Fotó: Koszticsák Szilárd

Magyar Péter a napokban online sajtótájékoztatón követelte a kormányzattól: azonnal állítsa le a háborúellenes kampányát. A Tisza Párt frontembere szerint a vérontás veszélyeire figyelmeztető fellépés megzavarja a gyermekek nyugalmát és lelki harmóniáját.

tovább olvasom...