Szlovéniába utazott Orbán Viktor

2023. 05 17. 15:07

Orbán Viktor a CDI egyik alelnöke.
Fotó: MTI/Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szerdán Szlovéniába utazott a konzervatív pártok világszövetségének (CDI-IDC) tanácskozására – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

tovább olvasom...

„Az a legfontosabb, hogy megtaláljuk az igazságos békéhez vezető utat”

2023. 05 17. 14:49

Novák Katalin felszólalása az Európa Tanács csúcstalálkozóján

Novák Katalin köztársasági elnök felszólal az Európa Tanács állam- és kormányfőinek csúcstalálkozóján Reykjavíkban 2023. május 17-én. Mellette balról Leo Varadkar ír miniszterelnök.
MTI/Sándor-palota/Bartos Gyula

Keresztény konzervatív politikusként az a legfontosabb számomra, hogy az ukrajnai háborúban megtaláljuk az utat végső célunkhoz, az igazságos békéhez – mondta Novák Katalin köztársasági elnök az Európa Tanács állam- és kormányfőinek csúcstalálkozóján Reykjavíkban szerdán.

tovább olvasom...

2024 június 9.: Önkormányzati és EP-választás Magyarországon

2023. 05 17. 14:33

Alig valamivel több, mint egy év van vissza az önkormányzati és az EP-választásig.

Az EU 27 tagállama megállapodott, hogy a jövő évi európai parlamenti választásokat június 6. és 9. között tartják – közölte az EU svéd soros elnöksége szerdán.

tovább olvasom...

Index: Von der Leyen azt javasolja az ukránoknak, hogy állítsák le a Barátság-vezetéket Magyarország felé

2023. 05 17. 14:05

A vakcinabanya és a zenebohóc egymásra talált.
Fotó: Reuters

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula Von der Leyen azt javasolja az ukránoknak, hogy állítsák le a Barátság-vezetéket Magyarország felé – írta szerdán az Index.

tovább olvasom...

Tortával várták az idősotthon lakóit

2023. 05 17. 09:37

Szép Zita könyvtáros megnyitója.

A Lenti Kolping Idősotthon lakói immár egy éve könyvtári programokon vesznek részt.

tovább olvasom...

De hol a nagy fekete autó?

2023. 05 17. 09:26

Fleck nevettető szellemi állapotában nem történt érdemi javulás.
Fotó: Facebook

Arról elmélkedik Fleck Zoltán jogtudós, egyetemi tanár a Klikk TV Mélyvíz műsorában, hogy az Orbán-kormány az elmúlt egy esztendőben hogyan stabilizálta a hatalmát és milyen csatákat vív az uniós pénzekért, amelyekről folyamatosan azt kommunikálja, hogy jár nekünk. „Ezek a pénzek nem járnak egyik tagállamnak sem; a közösség meghatározhatja a feltételeit annak, hogy milyen módon juthat hozzá egy tagállam a pénzekhez.” Azt is hozzáteszi, ha igazán komolyan gondolná az Európai Unió, hogy Magyarországon demokrácia legyen, akkor közvetlenül finanszírozná a civil társadalmat és az autonóm szervezeteket.

tovább olvasom...

A zalalövői önkéntes tűzoltók felesküdtek megáldott zászlajukra

2023. 05 17. 09:14

Az egyesület vezetőségi tagjai, zászlóőrök beviszik a zászlót templomba: Tamás István, Őr Ferenc, Kiss Attila, Hajdu Mihály.

2023. április 22. emlékezetes dátum a Zalalövői Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület életében. A tűzoltó szertártól fúvósok vezették a felvonulást, majd hintók, szekerek gördültek a templomig a meghívott vendégekkel, lakosság kíséretében, hogy ünnepélyes keretek között a szentmisét követően Páli Zoltán főtisztelendő atya megáldja az egyesület tagjait és zászlaját.

tovább olvasom...

Az olasz miniszterelnökkel találkozott Novák Katalin

2023. 05 17. 09:02

Novák Katalin és Giorgia Meloni kötetlen eszmecseréje.
Fotó: Novák Katalin FB-oldala

Olaszország miniszterelnökével, Giorgia Melonival folytatott „baráti beszélgetést” Novák Katalin köztársasági elnök Reykjavíkban – írta az államfő szerdán a Facebook-oldalán.

tovább olvasom...

Megállták a helyüket a lenti táncosok Németországban

2023. 05 17. 08:32

A képen szereplő táncosok balról jobbra: Deák Fanni, Sabján Botond, Kósa Titanilla (CEIDA tánccsoport táncosa), Cseresnyés Jázmin, Pusztai Eszter.

A Kelta Álom Ír Sztepp Tánccsoport 4 táncosa (Cseresnyés Jázmin, Pusztai Eszter, Sabján Botond, Deák Fanni) 2023. május 13-án a németországi Bad Abbach városában nemzetközi ír táncversenyen, a Bavarian Spring Feis-en vett részt. Számukra ez az igazi megmérettetés, ahol a saját táncstílusukban tudnak bizonyítani más országok táncosaival szemben. A verseny a táncok jellegéből adódóan sok és rövid versenyszámból áll, melyeken a táncosok egyedül indulnak, tánctechnikai tudásuktól függően különböző nehézségi szinteken. Egy-egy versenyző több kategóriában és táncfajtában is nevezhet, így egy táncos akár 10-15 különböző koreográfiával is indulhat ugyanazon a versenyen.

tovább olvasom...

Külterületi utak felújítása Szilvágyon

2023. 05 17. 08:22

A szőlőmetsző csapat…

Vidékfejlesztési támogatásból bejeződött a külterületi utak felújítása, a zártkerti ingatlanunkhoz a falu mindkét irányából jó minőségű úton haladhatunk. A tavaszi munkákat megkezdtük, megmetszettük az önkormányzati szőlőt, sajnos a túlszaporodott vadállomány miatt már lehetetlen állapotok uralkodnak a zártkertben, a vaddisznók, szarvasok betörnek a bekerített területekre is és nagy károkat okoznak. Ha így folytatódik, sajnos ellehetetlenül a zártkertben a gazdálkodás – tájékoztatta lapunkat Péntek Katalin, Szilvágy polgármestere.

tovább olvasom...