Most tapasztalat és nyugalom kell

2022. 03 28. 10:01

Orbán Viktor a ZalaZONE tesztpálya átadásán

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a ZalaZONE Járműipari Tesztpálya átadóünnepségén Zalaegerszegen 2022. március 26-án.

Ez most egy más időszak, most nyugalom, tapasztalat és megfontoltság kell, ezen „nemcsak a békénk és a biztonságunk múlik”, hanem a jövőbeli tervezés is – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök március 26-án, szombaton Zalaegerszegen a ZalaZONE Járműipari Tesztpálya átadásán.

tovább olvasom...

„Minél erősebbek vagyunk, annál kisebb az esély a háborúra”

2022. 03 28. 09:07

Orbán Viktor miniszterelnök a zalaegerszegi avatón

A képen Orbán Viktor miniszterelnök (elöl, b) és Armin Papperger, a Rheinmetall elnöke a zalaegerszegi Lynx harcjárműgyár épületének és elkészült moduljainak ünnepélyes átadóján. Balról Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármester és Vigh László, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a ZalaZONE Járműipari Tesztpálya miniszteri biztosa (k).

A magyar-német hadiipari együttműködés már korábban kezdődött, ami jó esélyt ad arra, hogy tartós legyen – mondta Orbán Viktor miniszterelnök március 26-án, szombaton Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

Pedagógus is volt, noha nem az volt a hivatása

2022. 03 28. 08:50

Emlékezés Gyulai Gyulára

Nagyszerű edző és ember volt.

Temesváron született 1945-ben,  a család 1947-ben érkezett Zalaegerszegre.

tovább olvasom...

Mire jutnak az energiamágnás oroszokkal?

2022. 03 25. 13:25

A magánpénz után az energiahordozók diktálják a jövőt?

Orosz harcjárművek a krími Armjanszk közelében.
Fotó: MTI/EPA/Stringer

Több mint három évszázados diadalmenet után a végéhez közeledik az angolszász magánpénz-világbirodalom uralma. Korábban a portugálok, spanyolok, hollandok, franciák váltogatták egymást a birodalmi posztokon. Szinte egyikük dominanciája sem élt tovább egy évszázadnál.

tovább olvasom...

Főúri étkezőszalont alakítanak ki a keszthelyi Festetics-kastélyban

2022. 03 25. 12:48

A projektet bemutató találkozó résztvevői.

Helikon Kastélymúzeum tükörtermének felújításával rokokó stílusú étkezőszalont alakítanak ki a keszthelyi Festetics-kastélyban, az egykori gróf-hercegi család ebédlőjének lehető leghitelesebb másaként.

tovább olvasom...

Sportfórum a Megyeházán

2022. 03 25. 12:04

Jobbról Nagy Bálint, Vigh László országgyűlési képviselő, Sárfalvi Péter, sportigazgatásért és sportfejlesztésért felelős helyettes államtitkár és dr. Pál Attila, a megyegyűlés elnöke.

Magyarország Kormánya célul tűzte ki, hogy minden fiatal rendszeresen tudjon sportolni. A sport infrastruktúrájának fejlesztése, valamint világszínvonalú sportesemények rendezése szintén a kiemelt törekvések közé tartozik.

tovább olvasom...

Európa legmodernebb vasútijárműgyára épül meg Nagykanizsán

2022. 03 25. 11:29

1500 embernek biztosít munkahelyet

Palkovics László (j2), Cseresnyés Péter (j), Alexandra Brozová (b) és Robert Spisák (b2) aláírja az együttműködési megállapodást.

Európa legmodernebb vasútijármű-gyártó üzemét építi meg Nagykanizsán a cseh Nymwag, amely közel 1500 embernek biztosít majd munkahelyet – jelentette be pénteken a helyszínen az innovációs és technológiai miniszter.

tovább olvasom...

Új gázüzemű buszokkal bővül Zala megye járműparkja

2022. 03 25. 11:16

Vigh László országgyűlési képviselő beszél a buszok átadásán. A háttérben balról dr. Pafféri Zoltán, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója és Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármestere.

Összesen 164 darab új, sűrített földgázzal (CNG) üzemelő autóbusszal bővül idén a Volánbusz flottája, ebből 39 jármű Zalaegerszegen áll üzembe az ősszel – közölte a közlekedési társaság csütörtökön az MTI-vel.

tovább olvasom...

Elsőként Keszthelyen

2022. 03 25. 10:49

Parcellakövekkel jelzik országszerte a Nemzeti Sírkertbe „sorolt” sírokat

Nagy Bálint és Manninger Jenő a keszthelyi parcellakőnél.

Információs parcellakövekkel jelöli meg a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) az ország azon temetőit, amelyekben a Nemzeti Sírkert részeként védett sírok találhatók, az első jelölőkövet a keszthelyi Szent Miklós-temetőnél helyezték el csütörtökön – tájékoztatta az intézet az MTI-t.

tovább olvasom...

Harcolni akar az ellenzék

2022. 03 25. 10:42

Az Egységben Magyarországért toborzóirodájában (2.)

Tordai Bence, a harcias képviselő, mellékállásban patkány- és féregirtó. Mögötte párttársa, Kocsis-Cake Olivio az orosz gázt is leállítaná.
Fotó: MTI

Sajnos folytatódik az orosz-ukrán háború, s a magyar ellenzéki politikusok harci kedve sem csökken. Márki-Zay Péter öt(vörös)csillagos tábornok mögé egyre több önkéntes sorakozik fel. Hogy a frontra is mennének egyesek, arról nem nyilatkoznak, de mást szívesen küldenének. Folytatjuk sorozatunkat.

tovább olvasom...