Momentumos idióták

2023. 08 22. 09:15

Ennyire képesek…

Lássuk előbb a Momentum molinóját – íme:

„Szégyen! Ennyit lehet elmondani arról, hogy államalapításunk ünnepén a török diktátor látogat hazánkba. 150 évig küzdöttünk a török elnyomás ellen, most augusztus 20-án Orbán Viktor mégis Erdogant látja vendégül a legnagyobb nemzeti ünnepünkön.”

tovább olvasom...

Nem érti a választókat

2023. 08 22. 09:07

Csillag István korábbi gazdasági miniszter a 2015: Átrendeződő piacok, új tulajdonosok címmel megrendezett évindító konferenciáján az Aquincum Hotel Budapest szállodában 2015. január 22-én.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Szürreális élmény eltanácsolt expolitikusok bölcseleteit hallgatni. Minap Csillag István egykori szabad demokrata miniszter adta közre – nem először – épületesnek szánt gondolatait a Népszavában. A szerző már aktív pályája során is kitűnt meghökkentő kijelentéseivel, például azzal, hogy akkor javul az ország versenyképessége, ha „csökken az állam”. (Mondjuk, ezt a gyakorlatban nem tapasztaltuk, azt viszont igen, hogy a lecsökkentett állam legatyásodott.) Szabad jómadarunk 2004-ben összerúgta a port Medgyessy Péter miniszterelnökkel, és emiatt föl kellett állnia a bársonyszékből. Kárpótlásként két jól fialó pénzintézet vezetője lett, s emellett sem tétlen: észt oszt, igét hirdet, tenyérbe mászik.

tovább olvasom...

A zalaegerszegi harckocsigyár avatása után

2023. 08 21. 10:49

Porkoláb Imre: a hadiipar erősödésével erősebbé válik Magyarország is

Orbán Viktor kormányfő (k) a Rheinmetall német hadiipari cég zalaegerszegi harckocsigyárának avatásán 2023. augusztus 18-án.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A hadiipar erősödésével erősebbé válik Magyarország is – mondta Porkoláb Imre dandártábornok, védelmi innovációért felelős miniszteri biztos a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában hétfő reggel.

tovább olvasom...

Bőr Kokó nem váltotta be ígéretét

2023. 08 21. 09:45

Nem volt rendbontás Pethőhenyén

Tűzijáték Pethőhenyén. A rendezvény békésen lezajlott…

Nem sokkal nemzeti ünnepünk előtt egy Bőr Kokó néven jelentkező jóember Pethőhenyéről a közösségi oldalán azt helyezte kilátásba, hogy tűzijáték esetén nem lesz szép nap augusztus huszadikán (korábbi írásunk a cikk alatt olvasható).

tovább olvasom...

Levágta a lábbilincset a zalabaksai férfi

2023. 08 21. 09:06

Németországig menekült

Többszörösen visszaesőnek számít a férfi.

A 43 éves zalabaksai vádlott férfi ellen embercsempészés bűntette miatt volt folyamatban eljárás, melyben bűnügyi felügyelet alatt állt, ezért Eszteregnye község területét nem hagyhatta el. A vádlott azonban 2023. február 3-án levágta a bokájára rögzített, a mozgását nyomon követő technikai eszközt, majd egy eszteregnyei ingatlan udvarából elhajtott az ott nyitott állapotban parkoló személygépkocsival.

tovább olvasom...

A Nyugat akkor is hallgatott

2023. 08 21. 08:26

Ott voltunk az agresszorok között

„Internacionalista segítség a baráti Csehszlovákiának.”
Fotó: Felvidék.ma

Ötvenöt éve kezdődött ezen a hajnalon.

tovább olvasom...

Böőr álláshirdetés

2023. 08 21. 08:16

tovább olvasom...

Akkor még nem voltunk „nácik”

2023. 08 21. 08:11

NDK-s állampolgárok Sopronhoz közel az osztrák határ felé tartva 1989-ben a Páneurópai piknik alkalmával.
Fotó: Getty Images

Izzó augusztus végét élt át 1991-ben az agonizáló Szovjetunió. Augusztus 19-én (egy nappal azelőtt, hogy a tagköztársaságok aláírták volna a birodalom egyben tartását szolgáló megállapodásukat) a hadsereg néhány agg tábornoka puccsot hajtott végre.

tovább olvasom...

Európa legkorszerűbb harckocsigyára épült meg Zalaegerszegen

2023. 08 18. 14:09

A Rheinmetall német hadiipari cég zalaegerszegi harckocsigyára az avatás napján, 2023. augusztus 18-án.

A cégcsoporton belül világrekord gyorsasággal épült meg Európa legmodernebb és legkiválóbb harckocsigyára, amely kimagasló védelmi képességeket ad Magyarországnak – jelentette ki a Rheinmetall elnöke a társaság zalaegerszegi üzemének avatóján pénteken.

tovább olvasom...

Orbán Viktor: a munkahelyek megvédése, az infláció letörése és a bérek növekedése a fontos

2023. 08 18. 10:30

A miniszterelnök a Rheinmetall zalaegerszegi gyárának mai átadásról is szólt.

A munkahelyek megvédését, az infláció letörését és a bérek növelését nevezte a legfontosabbaknak a magyar gazdaság szempontjából Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, amelyben a budapesti atlétikai világbajnokság jelentőségéről, az ahhoz kapcsolódó diplomáciai tárgyalásokról, és a magyar hadiipar fejlesztéséről is beszélt.

tovább olvasom...