Orbán Viktor az EU vezetőivel tárgyalt

2023. 12 14. 11:05

Orbán Viktor megérkezett Brüsszelbe. „Senki” sem kíváncsi a véleményére.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön délelőtt, az EU-csúcs megkezdése előtt egyeztetést folytatott az uniós intézmények és több tagállam vezetőjével – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

tovább olvasom...

Sajtóközlemény - Szentgyörgyvölgy

2023. 12 14. 10:56

tovább olvasom...

Szurkolók összecsapását akadályozták meg a budapesti rendőrök

2023. 12 14. 10:23

Firenzében a Ferencváros közel állt a győzelemhez, végül 2-2-es döntetlennel zárult a találkozó. Az egy pont most az FTC továbbjutását jelentené.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Megakadályozta a rendőrség, hogy magyar és külföldi szurkolói csoportok összecsapjanak a csütörtöki Európa Konferencia Liga labdarúgó-mérkőzés előtt – tudatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

tovább olvasom...

Békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánunk!

2023. 12 14. 10:09

tovább olvasom...

Egy élet órái…

2023. 12 14. 09:54

Interjú Preisz Józseffel (2.)

Baráti társaságban, mint „tárlatvezető”.

November 17-én nyílt meg a Göcseji Múzeumban Preisz József zalaegerszegi órásmester állandó kiállítása. A gyűjtemény hat évtized értékőrző munkájának gyümölcse, ami egyben gazdagítja is a vármegyeszékhelyi múzeum kínálatát.

tovább olvasom...

Gyenesdiási programok (2023. december - 2024. január)

2023. 12 14. 09:45

tovább olvasom...

Sopronunk...

2023. 12 14. 08:35

A Tűztorony Sopronban 2023. november 2-án.
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

December 14-én, a hűség napján meghajolunk a soproniak előtt. A tria­noni gyalázat a mai Burgenlandot ugyanúgy elrabolta tőlünk, ahogy Kolozsvárt, Kassát, Eszéket vagy éppen Pozsonyt. Az aggodalmas békekonferencia (nehogy a kisállammá lett Ausztria a nagynémet egységben remélje gondjainak orvoslását) a sógoroknak ítélte – akkor még Sopronnal együtt – a történelmi Magyarország nyugati szélét. Ütőképes hadseregünk ekkor már – és még – nem volt. (Károlyi Mihály hadügyminisztere, a züllött Linder Béla az Országház lépcsőjén üvöltötte: soha többé nem akar katonát látni.)

tovább olvasom...

Az év legjobbjai

2023. 12 13. 11:32

Szavaztak a sportszövetségek

Labdarúgásban egyértelmű Szoboszlai Dominik elsősége.
Fotó: MH/Török Péter

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Idén rekordszámú 64 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére.

tovább olvasom...

Egy látnok

2023. 12 13. 08:04

Eörsi Mátyás „szakértései” mindig derűssé teszik a kondér mellől elzavart ellenzék erőlködését.
Fotó: Kovács Attila

Javulhat-e a két ország kapcsolata azok után, hogy a magyar miniszterelnök és az ukrán elnök váltott néhány szót az új argentin elnök ­Buenos Aires-i beiktatási ceremóniáján? – tette fel kérdést a Hírklikk Eörsi Mátyásnak, a portál bejáratott megmondóemberének. Hogy miről beszélt a két politikus, azt persze senki nem tudja, Eörsi sem – őt azonban ez nem zavarja, hiszen külügyi „szakértő”. Látnok. Mondja is a frankót. Eszerint Orbán Viktor annyira elkötelezte magát az orosz elnöknek, hogy nem tudott volna mit mondani Zelenszkijnek. Nyilván hablatyolt valamit az uniós feltételekről, mindenesetre nem akar az ukrán elnökkel találkozni, mert Putyin komálósa, és ameddig ez nem változik, ­miért is találkozna vele.

tovább olvasom...

Csak szimatolnak

2023. 12 12. 10:32

Hol lapulnak ilyenkor a haragoszöldek?…
Fotó: Bach Máté

Továbbra is bűzlik a szennyvíz Óbudán. Pontosabban a szennyvízügy. Mi is megírtuk, a Fővárosi Csatornázási Művek nemrég nyilvánosságra hozta: a nyári időszakban (június 1. és szeptember 3. között) 23 alkalommal engedtek hígított szennyvizet a Duna római-parti szakaszánál, és erről, ahogyan az előírás, időben tájékoztatták a kerületi önkormányzatot. Az már nem rajtuk múlott, hogy a hivatal mindannyiszor „elfelejtett” szólni a lakosságnak. Vagyis az önfeledt fürdőzők – erről is tudósítottunk – ilyenkor egyfajta turmixolt folyóvízben lubickoltak. Hab a tortán (ha jó ide ez a hasonlat), hogy Óbuda ábrándos tekintetű polgármestere, a DK-s Kiss László annak idején örvendezve jelentette: Ötven év után újra megnyitottuk a római-parti plázst! Jertek a habokba, ujjé! Stb. (A hírt maga Karácsony Gergely vízibiciklista is lelkendezve terjesztette a Facebookon.)

tovább olvasom...