Egerszegi ezüstérem a nyíltvízi úszó EB-n

2023. 10 03. 09:38

Nagy Napsugár, Horváth Csaba és Nett Vivien a magyar nyíltvízi úszóválogatott trófeájával.

Korfun rendezték az idei junior nyíltvízi Európa-bajnokságot (2023.09.29-10.01), melyre a magyar válogatott tagjaként a Zalaco-Zalaegerszeg Úszóklub két versenyzője szerzett korábban részvételi jogosultságot. Nett Vivien (2006) és Nagy Napsugár (2008) kiváló teljesítménnyel, nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy a magyar nyíltvízi válogatott eddigi legeredményesebb Európa-bajnokságát zárhatta.

tovább olvasom...

Fehér hollók

2023. 10 03. 09:22

Hegyi Gyula… Egy józanul gondolkodó szocialista.
Fotó: Mandiner/Szűcs Ágnes

Néha a sajátjait is meghallgathatná az ellenzék. Például a szocialista Hegyi Gyulát, aki azt írta minap az Indexen, hogy az ukrán gabonaválság plasztikusan mutatja be az Európai Bizottság szerepzavarát, hiszen egyre inkább túllép a hatáskörén, és politikai szerepet vállal magára. „A lázas kapkodással elfogadott Oroszország-ellenes szankciókat nem előzte meg az amúgy kötelező hatásvizsgálat, pedig ennek a fontosságát az élet fájdalmasan bebizonyította. (…) A hivatalosan »béketeremtésre« szolgáló Európai Békekeretből a bizottság fegyvereket vásárol Ukrajnának, ami egyrészt George Orwell tollára való cinizmus, másrészt szintén hatásköri túllépés.” Stimmel.

tovább olvasom...

Orbán Viktor a boszniai szerb elnökkel tárgyalt

2023. 10 02. 14:38

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Milorad Dodikot, a boszniai Szerb Köztársaság elnökét a Karmelita kolostorban 2023. október 2-án.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Karmelita kolostorban fogadta Milorad Dodikot, a boszniai Szerb Köztársaság elnökét – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

tovább olvasom...

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

2023. 10 02. 14:24

Szeged, 2023. október 2.
A képernyõn Karikó Katalin Széchenyi-díjas biokémikus videókapcsolaton keresztül a Szegedi Tudományegyetem eredményváró eseményén, miután a stockholmi Karolinska Intézetben bejelentették, hogy Karikó Katalin és Drew Weissman amerikai mikrobiológus kapja az idei orvosi-élettani Nobel-díjat az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért, 2023. október 2-án.
MTI/Rosta Tibor

Karikó Katalin magyar biokémikus és Drew Weissman amerikai mikrobiológus kapja az idei orvosi-élettani Nobel-díjat az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért – jelentették be hétfőn a stockholmi Karolinska Intézetben.

tovább olvasom...

Ittasan szállította fiát és árokba hajtott a sofőr

2023. 10 02. 11:32

Súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.
Fotó: Zalatáj

 A 60 éves pókaszepetki férfi 2023. március 26-án 18 óra 20 perckor ittas állapotban vezetett szélygépkocsit Pókaszepetken a Petőfi Sándor úton Pakod felől Zalaegerszeg irányába, utasként pedig a jobb első ülésen fiát szállította, aki biztonsági övét használta. Vezetés közben az apa ittasságából eredő figyelmetlensége miatt járművével letért az úttest jobb oldalán az útpadkára, és az úttest mellett jobb oldalon húzódó vízelvezető árokba hajtott, ahol egy beton hídfejnek ütközött járműve elejével. A vádlott által vezetett jármű megállt az ütközés helyénél.

tovább olvasom...

Kaján masiniszta

2023. 10 02. 11:12

A kaján masiniszta nem hallgat rád, egyre csak robog.
Fotó: Pexels

Október az idősek hónapja, előttük tisztelgek.

tovább olvasom...

Így nagyon nehéz lesz…

2023. 10 02. 11:04

Hajrágólokkal döntetlen Zalaegerszegen

Csóka próbálkozik két vendégjátékos között.
Fotó: ztefc FB-oldala

A Puskás Akadémia döntetlent játszott a meccs előtt még sereghajtó Zalaegerszeg otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

tovább olvasom...

Vera Jourova kegyet gyakorol

2023. 10 02. 09:32

A Magyarországra guruló dollárokról nyilván nem hallott

Ez most nem jött be kedves Vera! A legközelebbi buktát remélhetőleg Lengyelországban szolgálják fel önöknek…
Fotó: Dursun Aydemir

Hatalmas kő esett le bizonyára a szlovákiai változásra szavazók szívéről, amikor meghallották, hogy Vera Jourová kijelentette: az Európai Bizottság elfogadja a választások eredményét.

tovább olvasom...

Robert Fico pártja, az Irány győzött

2023. 10 02. 09:26

Választás Szlovákiában

Zavart kelt Brüsszelben Fico pártjának győzelme.
Fotó: MTI/AP/Darko Bandic

Robert Fico pártja, az Irány (Smer-SD) nyerte a szombaton tartott előre hozott szlovákiai parlamenti választásokat a leadott szavazatok 22,9 százalékát megszerezve, ami 42 mandátumot jelent számukra a 150 fős pozsonyi törvényhozásban – közölte a központi választási bizottság vasárnapi pozsonyi sajtótájékoztatóján. Zuzana Caputová államfő a közösségi médiában bejelentette, hogy hétfőn az Iránynak ad kormányalakítási megbízást.

tovább olvasom...

Újabb forgalmi rend változás az egerszegi Ady utcában

2023. 09 29. 11:15

Zalaegerszegen, az Ady utcában zajló befejező munkálatok részeként, csapadékcsatorna gerincvezeték építése miatt 2023. október 2-án és 3-án (hétfőn és kedden) teljes szélességben lezárják az Eötvös utcát, tehát az Eötvös utcából az Ady utca felé nem lehet kihajtani. A kivitelezéssel érintett útszakaszon,a munkálatok idején, a forgalmi rend megváltozásával kell számolniuk a gépjárművel közlekedőknek.

tovább olvasom...