Novák Katalin somogyi látogatása

2023. 03 23. 15:12

A természeti kincsek és az itt élők adják Magyarország szépségét

Novák Katalin (b2) a jelentős zarándokközpontként ismert andocsi Nagyboldogasszony-bazilikában 2023. március 23-án.

Magyarország szépségét egyszerre adják a természeti kincsek és az itt élő emberek – mondta a köztársasági elnök csütörtökön Fonyódon a felújított Szaplonczay sétány átadásán, hozzátéve, feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet az ország emberi és természeti gazdagságára.

tovább olvasom...

Vörös tojótyúkok

2023. 03 23. 11:31

tovább olvasom...

Baracskai József és a Demokratikus Koalíció zalaszentgróti évértékelője

2023. 03 23. 11:08

A kaméleont sem érdekli, hogy mit szólnak a színeváltozásához

Baracskai József, Zalaszentgrót független és civil polgármestere köszönti a Demokratikus Koalíció évértékelőjének résztvevőit.

Egy olvasónk küldte a „Demokratikus Koalíció Keszthely” Facebook bejegyzését, ami még január 18-án került fel a közösségi oldalra. A fotók mellett egy mondat is szerepel: „A Zala 2-es választókerület tagságával, aktivistáival értékeltük a 2022. év munkáját egyben áttekintettük az előttünk álló feladatokat Dr. Vadai Ágnes országgyűlési képviselővel, a DK elnökségi tagjával.”

tovább olvasom...

Sötét felhők gyülekeznek a bankvilág felett

2023. 03 23. 09:36

Boros Imre szerint Magyarország eddig jól állta a sarat

A közgazdászt nem érte váratlanul, hogy a betétesek idegesek lettek és elkezdték kivenni a pénzüket.
Fotó: MH Archívum

Boros Imre közgazdász úgy véli, hogy sok jóra nem számíthatunk amennyiben az idei év is olyan lesz, mint az előző.

tovább olvasom...

Folytatódott a tárgyalás a Czeglédy-ügyben

2023. 03 23. 09:22

Védők sora cincálta, de rendíthetetlenül kitart terhelő vallomásai mellett a Czeglédy-ügy koronatanúja

Czeglédy Csabát az Ördög ügyvédje-ügyben első fokon már elítélték.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Négy hónap szünet után folytatódott március 21.-én, kedden a Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás vádjával zajló büntetőper a Kecskeméti Törvényszéken. A reggeltől késő délutánig tartó tárgyaláson a vádlott és védőik kérdezhették azt a koronatanút, aki korábban maga is az ügy terheltje volt, a vádhatósággal egyezséget kötött, beismerő vallomást tett és már le is ülte a rá kirótt büntetést – ezért van most már csak tanú státusza az ügyben.

tovább olvasom...

Lehűtené a kormányt az obsitos diplomata

2023. 03 23. 08:47

Prőhle Gergely bölcseleteit hallgatva Kovács László exkülügyminiszter – a baloldalon kőbe vésett – szavai figyelmeztetnek: „Merjünk kicsik lenni!”
Fotó: MTI/Czimbal Gyula

Ismerős módszer odaát: bukott, lefokozott vagy csak megsértődött egykori jobboldali politikusokat keres meg az ellenzéki sajtó, mondanák el, ­miért rossz az, amit az Orbán-kabinet tesz. Különösen nógatni sem kell a Pálinkás Józsefeket, Jeszenszky Gézákat, Bod Péter Ákosokat, készségesen kötélnek állnak.

tovább olvasom...

Találják meg Zala vármegyében életpályájukat

2023. 03 23. 08:36

A pályaválasztási program nyereményátadó ünnepsége a Megyeházán

Dr. Sifter Rózsa főispán a díjazott diákokkal.

A Zala Vármegyei Kormányhivatal Pályaválasztási Programjához kapcsolódó nyereményjáték nyereményátadó ünnepségére került sor a Megyeháza Deák Ferenc termében március 22-én.

tovább olvasom...

Novák Katalin: a magyar ember segít, ha baj van

2023. 03 23. 08:18

Novák Katalin köszönti a Karitatív Tanács szervezeteinek vezetőit és az ukrajnai menekülteket.
Fotó: Novák Katalin FB-oldala

A magyar ember segít, ha baj van, s most egyszerre kell támogatnunk az orosz-ukrán háború elől menekülőket és az ott maradtakat – mondta Novák Katalin köztársasági elnök, aki a Karitatív Tanács szervezeteinek vezetőit, ukrajnai menekülteket, köztük gyermekeket fogadott szerdán a Sándor-palotában Budapesten.

tovább olvasom...

Tanulmány a nőkről

2023. 03 22. 11:01

Bemutató a Hevesi Sándor Színházban

Kovács Virág (elöl, b) Egri Péterné, Zsuzsa, Kovács Martin (b2) Egri Péter, Gergely Róbert (k), az író, Dura Veronika (j3) dr. Képes Vera, Támadi Anita (j2) Balogh Sándorné, Éva és Ticz András (j) Balogh Sándor szerepében.

Március 24-én, pénteken mutatják be a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban Gyárfás Miklós-Szabó Tamás Tanulmány a nőkről című zenés színdarabját Besenczi Árpád rendezésében. A felvételek  a próbán készültek.

tovább olvasom...

Szabálysértési eljárás ZTE-szurkolók ellen

2023. 03 22. 10:46

2023. február 20-án este a ZTE-stadionnál emlékeztek Lendvai Miklósra, a klub egykori játékosára, a váratlanul, tragikus körülmények között elhunyt 23-szoros válogatott labdarúgóra.
Fotó: ZTE 1920 FB-oldala

A Zalatáj értesülése szerint a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon szabálysértési eljárás indult a Lendvai Miklós halálát követő, a ZTE-stadionnál tartott megemlékezésen használt pirotechnikai eszközök használata miatt.

tovább olvasom...