Így nagyon nehéz lesz…

2023. 10 02. 11:04

Hajrágólokkal döntetlen Zalaegerszegen

Csóka próbálkozik két vendégjátékos között.
Fotó: ztefc FB-oldala

A Puskás Akadémia döntetlent játszott a meccs előtt még sereghajtó Zalaegerszeg otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

tovább olvasom...

Vera Jourova kegyet gyakorol

2023. 10 02. 09:32

A Magyarországra guruló dollárokról nyilván nem hallott

Ez most nem jött be kedves Vera! A legközelebbi buktát remélhetőleg Lengyelországban szolgálják fel önöknek…
Fotó: Dursun Aydemir

Hatalmas kő esett le bizonyára a szlovákiai változásra szavazók szívéről, amikor meghallották, hogy Vera Jourová kijelentette: az Európai Bizottság elfogadja a választások eredményét.

tovább olvasom...

Robert Fico pártja, az Irány győzött

2023. 10 02. 09:26

Választás Szlovákiában

Zavart kelt Brüsszelben Fico pártjának győzelme.
Fotó: MTI/AP/Darko Bandic

Robert Fico pártja, az Irány (Smer-SD) nyerte a szombaton tartott előre hozott szlovákiai parlamenti választásokat a leadott szavazatok 22,9 százalékát megszerezve, ami 42 mandátumot jelent számukra a 150 fős pozsonyi törvényhozásban – közölte a központi választási bizottság vasárnapi pozsonyi sajtótájékoztatóján. Zuzana Caputová államfő a közösségi médiában bejelentette, hogy hétfőn az Iránynak ad kormányalakítási megbízást.

tovább olvasom...

Újabb forgalmi rend változás az egerszegi Ady utcában

2023. 09 29. 11:15

Zalaegerszegen, az Ady utcában zajló befejező munkálatok részeként, csapadékcsatorna gerincvezeték építése miatt 2023. október 2-án és 3-án (hétfőn és kedden) teljes szélességben lezárják az Eötvös utcát, tehát az Eötvös utcából az Ady utca felé nem lehet kihajtani. A kivitelezéssel érintett útszakaszon,a munkálatok idején, a forgalmi rend megváltozásával kell számolniuk a gépjárművel közlekedőknek.

tovább olvasom...

A Gyurcsány-korszakkal ellentétben a mostani kormány nem vett el egyetlen fillért sem a nyugdíjasoktól

2023. 09 29. 11:08

Újabb brüsszeli kérdés: van-e elég irodahelyiség a bíróknak?

A miniszterelnök szerint az idei év az infláció letörésének, 2024 pedig a gazdasági növekedés visszaépítésének az éve lesz.
Fotó: MTI

A Gyurcsány-korszakban elvettek a nyugdíjasoktól egy havi nyugdíjat, a mostani kormány viszont a koronavírus-járvány és a háború ellenére sem vett el „egyetlen fillért sem” az idősektől – jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

tovább olvasom...

A méhek miatt mérgesedett el a szomszédi viszony

2023. 09 29. 09:11

A méhek voltak a hibásak?
Fotó: vistacreate

Két Nagykapornak közeli kistelepülésen élő férfi között hosszabb ideje állandó vita volt amiatt, hogy egyikük a területén méheket tart, amely tartás a vádlott szerint nem felel meg az előírásoknak, valamint a méhek veszélyeztetik a vádlott és családja egészségét, életét, amely miatt saját udvarukon sem tudnak tartózkodni. A vádlott több hatósághoz, és az illetékes jegyzőhöz is fordult, azonban haragosát a méhek tartása miatt nem marasztalták el, emiatt egyre inkább elfajultak köztük a viták és veszekedések.

tovább olvasom...

Ez a szakasz sem lesz könnyű a ZTE-nek

2023. 09 29. 09:04

A labdarúgó NB I 10-13. fordulójának menetrendje

Az EB-selejtezők miatti szünet után a Paks lesz a ZTE ellenfele. Képünk a tavaszi 1-1-es egerszegi találkozón készült.
Fotó: Horváth Krisztián/ztefc.hu

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elkészítette az OTP Bank Liga 10-13. fordulójának pontos menetrendjét. A Ferencváros-Újpest rangadóra október 29-én 18 órától kerül sor a 11. körben. A mai helyzetben sajnos közhely, de a ZTE FC-re nehéz sorozat vár ebben a szakaszban is. Ám még meg kell ma este mérkőzni a Puskás Akadémiával, jövő szombaton pedig a Mezőkövesd az ellenfél idegenben az EB-selejtezők miatti szünet előtt.

tovább olvasom...

Szilágyi Áront beválasztották a Hírességek Csarnokába

2023. 09 29. 08:52

Egyedülálló Szilágyi Áron teljesítménye.
Fotó: Fabrice Coffrini/AFP

Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívót a nemzetközi szövetség beválasztotta a Hírességek Csarnokába.

tovább olvasom...

Talpra, magyar! – ez most a felvidéki hívószó

2023. 09 29. 08:42

Életfa, letépett virággal

Erős magyar közösség vagy mutatóban itt maradt szórványmagyarság? Ez a tét szombaton Szlovákiában.
Fotó: MTVA/Molnár-Bernáth László

Erős magyar közösség vagy mutatóban itt maradt szórványmagyarság, ez a tétje a szombati előre hozott szlovákiai választásoknak. – Szükség és történelmi esély van arra, hogy a magyar közösségnek ismét legyen parlamenti képviselete Pozsonyban – mondta Forró Krisztián, a felvidéki magyar párt, a Szövetség elnöke a révkomáromi kampányzárón.

tovább olvasom...

Korszerűsítették a zalaegerszegi kórház járóbeteg-szakrendelését

2023. 09 29. 08:36

A sajtótájékoztató résztvevői.

 

Csaknem 284 millió forintos beruházással korszerűsítették a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház rendelőintézetének egy részét, és új orvostechnikai eszközöket is beszereztek – közölte az intézmény főigazgatója csütörtökön, sajtótájékoztatón.

tovább olvasom...