Zalaegerszegtől Kispáliig tartott az üldözés

2022. 08 24. 10:56

Embercsempész okozott balesetet Zala megyében

Nem állt meg Zalaegerszegen a rendőri jelzésnek, tovább közlekedett, majd Kispáliban árokba hajtott a sofőr. A rendőrök 2022. augusztus 24-én, éjjel 1 órakor Zalaegerszegen, a Kaszaházi úton akartak intézkedés alá vonni egy tehergépkocsit, azonban a gépjármű vezetője a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyta, és továbbment, majd Kispáli, Kossuth Lajos utcában árokba hajtott. A járműből két személy elmenekült, felkutatásukat nagy erőkkel megkezdték a rendőrök.

tovább olvasom...

Csak a szokásos

2022. 08 24. 09:50

Katona Tamás, az obsitos elmélkedő…
Fotó: Youtube/ATV Magyarország

Jobb dolguk nem lévén, továbbra is Orbán Viktor gazdaságpolitikáján rugóznak az ellenzék obsitos tótumfaktumai. Hagyomány ez arrafelé, és férfiasan be kell lássuk, ebben utolérhetetlenek. Bár egy kaptafára készülnek a kinyilatkoztatások, előadóik azért igyekeznek színezni az ökörségeiket. Minap Katona Tamás fanyalgásainak adott teret a Hírklikk.hu.

tovább olvasom...

Titkos záradék

2022. 08 23. 08:50

Érdeklődők a kommunizmus áldozatainak emléknapján ingyenesen látogatható Terror Háza Múzeumban 2020. február 25-én
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az állami terrorizmus csimborasszója volt az a nyolcvanhárom évvel ezelőtti nap (1939. augusztus 23.), amikor a Szovjetunió és Németország külügyminisztere Moszkvában aláírta a hírhedt Molotov–Ribbentrop-paktumot. Azt a szégyendokumentumot, amelynek titkos záradékában a két elvadult állam Lengyelország lerohanása mellett fél Európa felosztásáról döntött.

tovább olvasom...

Gombóc a torkunkban

2022. 08 22. 11:07

Attila szobrának avatása.
Fotó: Havran Zoltán

Attila hun király öt méter magas mészkő szobra péntek óta az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark bejárata előtt áll. Régi adósságunk a monumentális alkotás, Attila emlékezete. Pár száz méterrel odább, a romkert melletti magaslaton Árpád és vezérei is várták már a nagy elődöt.

tovább olvasom...

Kövér László Pákán

2022. 08 22. 10:34

Az állam és az egyházak együttműködése a mindennapokban is tapasztalható

A Szent Péter és Pál apostolok plébánia Szent Pio közösségi háza.

Magyarországon az állam és az egyházak együttműködésének eredménye nemcsak a statisztikai számokban, hanem a mindennapokban is tapasztalható – mondta Kövér László augusztus 21-én a Zala megyei Pákán.

tovább olvasom...

„Az emlékezés a szövetség megerősítése őseinkkel”

2022. 08 22. 10:02

Gulyás Gergely a nagykanizsai ünnepségen

Nagykanizsán is Gulyás Gergely volt az ünnepi szónok.

Az emlékezés a szövetség megerősítése őseinkkel; ha felismerjük, hogy örökösök vagyunk, van mit folytatnunk, fel tudjuk fedezni ennek az évezrednek a tapasztalatait, és különösen azt, amit a jövőbe átvinnünk érdemes – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter augusztus 20-án Nagykanizsán.

tovább olvasom...

A nemzet köszönetet mond

2022. 08 22. 09:37

Miklósa Erika és Rofusz Ferenc kapta a Magyar Szent István Rendet

Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar koloratúrszoprán opera-énekesnő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja (j) átveszi a legmagasabb állami kitüntetést, a Magyar Szent István Rendet Novák Katalin köztársasági elnöktől.

Miklósa Erika operaénekes és Rofusz Ferenc rajzfilmrendező kapta az idén a Magyar Szent István Rendet a nemzeti ünnep alkalmából, a kitüntetéseket Novák Katalin köztársasági elnök adta át augusztus 20-án Budapesten, a Sándor-palotában.

tovább olvasom...

„Egybeforrt a sorsunk Európáéval”

2022. 08 22. 09:11

Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök megáldja az új kenyeret a Szent István-napi állami ünnepen Székesfehérváron 2022. augusztus 20-án. Jobbról Novák Katalin köztársasági elnök (j2), mellette Cser-Palkovics András polgármester (j), Ekler Gergely, az államfő hivatalvezetője (j3), Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője (j4).

Magyarország és Európa sorsának egybeforrottságát hangsúlyozta a köztársasági elnök augusztus 20-án Székesfehérváron, a Szent István-napi állami ünnepen tartott beszédében.

tovább olvasom...

A magyarságot összeköti a múlt, a jelen és a jövő

2022. 08 22. 08:47

Gulyás Gergely volt az ünnepi szónok Zalaegerszegen

Zsúfolásig megtelt a mozi nagyterme.

A magyarságot összeköti a múlt, a jelen és a jövő, amit együtt álmodunk – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter augusztus 19-én Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

Megújult Türje ékessége

2022. 08 22. 08:33

A templomok a közösségek erős védőbástyái

A 800 éves Gyümölcsoltó Boldogasszony premontrei prépostsági templom a felújítását követő felszentelése napján.

Szent István a templomok építésével kezdte meg a magyar királyság megerősítését, a templomok a közösségek erős védőbástyái voltak – közölte az igazságügyi miniszter augusztus 19-én a Zala megyei Türjén.

tovább olvasom...