Nigériai csalót hallgattak ki a rendőrök Lentiben

2022. 09 29. 08:08

A rendőrség csalás megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki és vette őrizetbe a nigériai férfit.

Madridban fogtak el egy nigériai állampolgárt, és szerdán Lentibe szállították, mert egy ottani cégnek csalással több mint egymillió forintos kárt okozott – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

tovább olvasom...

Körözött Ferrarit foglaltak le Letenyén

2022. 09 29. 07:58

Fotó: police.hu

Cseh rendszámmal akart Horvátország felől belépni Ferrarijával egy magyar férfi, de körözés miatt az autóját lefoglalták – tette közzé a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

tovább olvasom...

„Az ajtó, amelyik Magyarországra nyílik, soha ne csukódjon be”

2022. 09 28. 14:08

Novák Katalin: Magyarország a demokráciáért küzd, azért, hogy az emberek dönthessenek arról, miként élnek

Novák Katalin előadása a katolikus egyetemen.

A magyar családpolitika alapvetéseiről, az ehhez kapcsolódó kormányzati intézkedésekről, a támogató és ösztönző lépésekről, valamint a szabad döntés jogáról beszélt Novák Katalin köztársasági elnök az Ohio állambeli Franciscan University katolikus egyetemen kedden, egyesült államokbeli látogatásának zárónapján.

tovább olvasom...

Tényleg a Biden-adminisztráció tette ezt?

2022. 09 28. 13:08

Tucker Carlson az Északi Áramlatot ért támadásról

Tucker Carlson és a vezetékek ábrája.
Kép: Twitter

A Fox News műsorvezető-szerkesztője szerint elképzelhetetlen, hogy Putyin felelős a gázszivárgásért, azonban Joe Biden már februárban ígéretet tett arra, hogy kiiktatják a gázvezetékeket.

tovább olvasom...

Fontos bejelentést tett Balaicz Zoltán

2022. 09 28. 11:47

Balaicz Zoltán: – A döntést a közgyűlés hozza meg október 20-án.

A Zalavíz Zrt. jövőjével kapcsolatos írást jelentetett meg Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere közösségi oldalán.

tovább olvasom...

A túlnyomó többség az Oroszországhoz csatlakozásra szavazott

2022. 09 28. 11:01

Az érintett területek.
Kép: Maszol

Az ukrajnai Zaporizzsja megye orosz megszállás alá került részén a szavazók 93,11 százaléka, a szakadár Luhanszki Népköztársaságban 98,42 százaléka, a Donyecki Népköztársaságban a 99,23 százaléka, Herszon megyében pedig 87,05 százaléka szavazott az Oroszországhoz való csatlakozásra a szeptember 23. és 27. között megtartott népszavazáson.

tovább olvasom...

Orbán volt az ármány

2022. 09 28. 09:38

Ráadásul arra is vetemedtek, hogy egymás mellé ültek egy lépcsőn…
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Ahogyan várható volt, harsány jajveszékelés kíséri Nyugat-Európában az olasz jobboldal választási győzelmét. A The Guardian szerzője, Roberto Saviano például odáig ment, hogy a minap kerek perec lefasisztázta Giorgia Melonit, a kormányfői poszt várományosát, amiért a politikus asszony az „Isten, haza, család” jelszóval kampányolt. Ez ugyanis állítólag Mussolini korában is közkeletű hívó szó volt. (Azért én erősen kétlem, hogy e szavak a fasizmus ismérvei lennének…)

tovább olvasom...

Zalában buktak le

2022. 09 28. 09:27

Kamionról lopott okostévéket egy román bűnszervezet

Erőszakkal elkövetett lopás büntette miatt emeltek vádat.
Fotó: Zalatáj

Magyarországon fosztott ki egy Szlovákiából Olaszországba okostévéket szállító kamiont egy öttagú román bűnszervezet, amelynek tagjai ellen most emeltek vádat – tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség helyettes szóvivője szerdán az MTI-t.

tovább olvasom...

Egy régi mutatványos

2022. 09 28. 09:11

Egy ízben a lónak a vesszejét ajánlotta a T. Ház figyelmébe.
Fotó: MTI/Mónus Márton

Közösségi oldalán hívta harcba híveit minap Hadházy Ákos lódoktor és ellenzéki mutatványos: „Csak egy dolognak van értelme – tájékoztatott az illegalitásba vonult honatya –, visszafoglalni az állami tévét és rádiót a köz szolgálatára. Minden más csak árnyékboksz, pótcselekvés, alibizés.” Persze kapta is nyomban a hozzászólásokat: „De hiszen a köztévét meg a közrádiót állítólag a kutya sem nézi, hallgatja…”, „Minek elfoglalni? Állandóan hívnak titeket a stúdióba, de sosem mentek…” Más Petőfi-idézettel reagált: „Foglalod a k…rvanyádat!”

tovább olvasom...

A hazájában „kevésbé látható” Rutte is aggódik

2022. 09 28. 08:37

A holland kormányfővel bővült az olaszországi demokráciát siratók köre

Mark Rutte holland miniszterelnökkel (balról) bővült az Olaszországért aggódók nyugat-európaiak klubja. Élisabeth Borne francia miniszterelnök (középen) és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (jobbról) már korábban bejelentette, hogy nagyon odafigyelnek Taljánországra a választási eredmények miatt.

Az olaszországi választási eredmények aggodalomra adnak okot – jelentette ki Mark Rutte holland kormányfő az Op1 tévé egyik műsorában.

tovább olvasom...