Jog és rend nélkül nem létezhet szabadság

2021. 12 20. 08:19

Szoboravató Zalaegerszegen

Farkas Ferenc szobrászművész alkotása, Mihály deáknak, a város első ismert városbírójának szobra.

Jog nélkül, rend nélkül nem létezhet szabadság, erre emlékeztessen Mihály deáknak, a város első ismert városbírójának szobra – jelentette ki december 17-én, pénteken Zalaegerszegen az igazságügyi miniszter.

tovább olvasom...

Jelentős fenntartási kérdésekről tárgyalt Zalaegerszeg közgyűlése

2021. 12 17. 11:54

A csütörtöki közgyűlés témáiról tartott tájékoztatót ma Balaicz Zoltán.

A város iparűzési adójából befolyó bevételének több mint 20 százalékát jelenti összesen a jövőre átadandó új uszodakomplexum fenntartásának, valamint a városi buszközlekedés veszteségének finanszírozása, amelynek rendezéséről csütörtöki ülésén tárgyalt a város önkormányzata – közölte pénteki sajtótájékoztatóján Zalaegerszeg polgármestere.

tovább olvasom...

Az elefánt és a bolha

2021. 12 17. 10:41

Ujhelyi István és Tóth Bertalan szórakoztató meséje

Az MSZP betonerős csapata Ujhelyi Istvánnal és Tóth Bertalannal, kiegészülve a félmilliárdos csődtömeg Karácsony Gergely főpolgármesterrel.
Fotó: Facebook

Az MSZP-nek van csapata Európában, míg Orbán Viktor „egyedül focizik”, de „onnan is csak öngólt rúg” – mondta Ujhelyi István szocialista EP-képviselő, aki Tóth Bertalannal, az MSZP társelnökével közösen, az európai szocialisták csütörtöki brüsszeli csúcstalálkozóját követően tartott online közvetített sajtótájékoztatót.

tovább olvasom...

Elkészült a Rezi úti körforgalmú csomópont Keszthelyen

2021. 12 17. 10:28

Jobbról: Vizi Norbert, Manninger Jenő és Nagy Bálint.

Befejeződött a 71. számú főút Keszthely, Rezi úti csomópontjának körforgalmú csomóponttá átépítése. A kivitelezés az ütemtervnek megfelelőn lezárult, így az elkészült körforgalmat az autósok már birtokba is vehették.

tovább olvasom...

Megköszönték a zalai polgárőrök áldozatvállalását

2021. 12 16. 12:04

Fotó: Zalai Hírlap

 A felkérés után szinte azonnal szolgálatba álltak a polgárőrök, hogy a kormány által meghirdetett oltási akcióhetek alatt segítsék az oltópontok munkáját. Ezt az áldozatvállalást köszönték meg december 14-én, a zalaegerszegi Megyeházán tartott rendezvényen.

tovább olvasom...

Újabb oltási akció Zalában

2021. 12 16. 09:38

Csütörtök délutántól szombatig…

Az orvos átadja egy hölgynek az oltási igazolást, miután beoltották a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik adagjával a zalaegerszegi Zala Megyei Szent Rafael Kórházban 2021. december 14-én.
Fotó: MTI/Varga György

Az oltási akcióhetek sikerére és az omikron vírus magyarországi megjelenésére tekintettel újabb oltási akció lesz december 16. csütörtök és december 18. szombat között a kórházi oltópontokon. Ezúttal is előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval fel lehet venni akár az első, akár az elmaradt második, akár a megerősítő harmadik oltást. A megerősítő oltás mindenkinek ajánlott, aki már 4 hónapnál régebben kapta meg előző oltásait.

tovább olvasom...

Márki-Zay és Mekk mester

2021. 12 16. 09:20

Majd elfelejtettük: Márki-Zay Péter a fényevéshez is ért. Igazi szemfényvesztő…
Fotó: Facebook

Amerikából érkezett megváltónk, Márki-Zay Péter igazi ezermester: polgármester, villamosmérnök, közgazdász, történelemtanár, marketingszakember, politikus, s legfőképp az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

tovább olvasom...

A jól bevált kettős mérce működik…

2021. 12 16. 08:22

Győri Enikő: hazudik az Európai Bizottság a magyar helyreállítási terv jóváhagyásáról

Győri Enikő: „A brüsszeli bizottság enged a politikai nyomásnak.”
Fotó: MTI/Kosszticsák Szilárd

Az Európai Bizottság nem mond igazat a magyar helyreállítási terv jóváhagyásáról, a magyar terv minden részletét illetően korábban teljes körű egyetértés jött létre a brüsszeli testület és a magyar kormány képviselői között, azonban a gyermekvédelmi törvény kapcsán kialakult politikai hisztéria miatt ez a folyamat megállt – jelentette ki Győri Enikő, a Fidesz európai parlamenti képviselője Strasbourgban, a magyar közmédiának adott szerda esti nyilatkozatában.

tovább olvasom...

Zalai kóboráram…

2021. 12 16. 08:12

Jutalékért tekert vissza árammérőket két villanyszerelő

A kár meghaladja a 20 millió forintot.

Sokmilliós kárt okozott, harmadát jutalékként elkérve az a két villanyszerelő, akik ellen azért emeltek vádat, mert hosszú éveken keresztül vállalkozások és magánszemélyek villanyóráit tekerték vissza Keszthelyen és környékén – tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

tovább olvasom...

Magasan képzett kormánytisztviselők segítik az ügyintézést Zalában is

2021. 12 15. 13:47

Huszonketten tettek sikeres vizsgát…

Huszonketten vettek át kormányablak-ügyintéző oklevelet december 14-én a zalaegerszegi Megyeházán. A Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Miniszterelnökség egész országra kiterjedő projektjének célja az államigazgatási szervek humánerőforrásának fejlesztése volt.

tovább olvasom...