Pislákol már a jelhozó csillag

2022. 12 23. 10:26

Rajz: Farkas László/Zalatáj

Ólomszürke lepelbe burkolt napjaink renyhe tempóban fogynak a naptárból. December van. A fák ágaira dermedt dér menyasszonyi csipkeruhát idéző, csillogó hamisság csupán. A természet szüreti lüktetése mostanra múltidő lett, az elcsendesedés időszakát éli a kinti világ.

tovább olvasom...

Ma elindul a Széchenyi Kártya Program MAX+

2022. 12 23. 10:16

Jó hírt közölt Nagy Márton.
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Már december 23-án elindul a Széchenyi Kártya Program MAX+ – közölte Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter az MTI-vel pénteken.

tovább olvasom...

A karácsonyfán álltak bosszút

2022. 12 23. 09:15

Csak remélni lehet, hogy ezek az idióták valóban az utolsó generációt alkotják, s kihalnak. Sajnos ennek minimális az esélye…

„Radikális klímaaktivisták” (értsd: unatkozó, feleslegesen élő idióták) megrongálták a berlini karácsonyfát. Na, ettől most minden sokkal jobb lesz.
De kipróbálhatnánk azt is, hogy ezeket rongáljuk meg. Csak egy kicsit. Hátha attól tényleg jobb lesz…

tovább olvasom...

A Sebes-féle „nyugdíjintézet”

2022. 12 23. 08:42

Kicsit elmerengett a 73 éves szerző, agysejtjei már nem működnek Sebes-en…
Fotó: YouTube/Heti TV

Nem vagyunk egyformák. A Hírklikkben publikáló Sebes Györgynek például az maradt meg Orbán Viktor szerdai nemzetközi sajtótájékoztatójából, amikor a Telex riportere megkérdezte a kormányfőt, gondolkodott-e már azon, meddig akar aktívan politizálni.

tovább olvasom...

Őrizetben marad Eva Kaili

2022. 12 23. 08:20

Ártatlannak vallotta magát és szabadon bocsátását kérte a letartóztatott EP-képviselő

Ma még fellebbezhetnek a volt szocialista EP-alelnök védői.
Fotó MTI/AP/EU

Ártatlannak vallotta magát a korrupciós ügyben és szabadon bocsátását kérte az előzetes letartóztatásból Eva Kaili, az Európai Parlament volt alelnöke az illetékes brüsszeli bíróság zárt ajtók mögött tartott csütörtöki meghallgatásán – tájékoztatták a sajtót ügyvédei a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap jelentése szerint.

tovább olvasom...

22 milliárd euró érkezik

2022. 12 22. 14:25

Az EU elfogadta a Magyarországgal kötött, 2021-2027-es kohéziós politikára vonatkozó partnerségi megállapodást

Az Európai Bizottság épülete Brüsszelben.

Az Európai Bizottság elfogadta a Magyarországgal kötött – a helyreállítási tervhez és a jogállamisági feltételrendszerhez kötődő, 2021-2027 között érvényes kohéziós politikára vonatkozó – partnerségi megállapodást – tájékoztatott a brüsszeli testület csütörtökön.

tovább olvasom...

Elhunyt Zámbó Gyula

2022. 12 22. 11:16

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Zámbó Gyula, az MLSZ Zala Megyei Igazgatóság Verseny Bizottságának volt elnöke 2022. december 19-én elhunyt.

tovább olvasom...

Nekik Tőkés László már nem csillag

2022. 12 22. 08:53

Ceausescu rosszul taktikázott

Tőkés László szerepét a román „történészek” megpróbálták eljelentékteleníteni.
Fotó: MTI/Baranyi Ildikó

Az 1989-es román forradalom kitörésének napja nem számít hivatalos ünnepnek odaát. Már csak azért sem, mert dátumáról mind a mai napig nincs közmegegyezés. A hivatalos Bukarest ilyentájt, december 21-én és 22-én szokott megemlékező rendezvényeket tartani – alighanem Ceausescu diktátor utolsó beszéde, illetve elmenekülése okán –, mások viszont (akiknek jobb az emlékezetük és a gerincszerkezetük) december 15-én, akkor, amikor a meghurcolt Tőkés László református lelkész mellett kiállt a temesvári nép.

tovább olvasom...

A dollárbaloldal ismét önmagát adta

2022. 12 22. 08:37

A Telex „újságírójánál” elakadt a lemez, de ez nem okozott gondot Orbán Viktornak. Volt türelme kezelni a provokációt…
Képernyőfotó: Deák Dániel FB-oldala

Orbán Viktor miniszterelnök szerdai nemzetközi sajtótájékoztatóján a dollársajtó jelenlévő újságírói és az azt követő sajtónyilatkozatok csak azt adták, amik ezeknek az országáruló sajtómunkásoknak és politikusoknak neveltetése, szakmai felkészültsége, műveltsége, s jelleme megenged. A mérhetetlen hatalomvágyat, a gyűlöletet, a reális helyzet megítélésének teljes hiányát.

tovább olvasom...

Rendkívüli teljesítményt nyújtott az ország

2022. 12 22. 08:15

Orbán Viktor és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfon.

„Megpróbálom összefoglalni, hogy kormányzati látószögből hogyan fest a 2022-es év a magyaroknak. Ez volt a rendszerváltás óta Magyarország legnehezebb éve, de rendkívüli teljesítmény nyújtott az ország” – mondta a szerdai kormányinfón Orbán Viktor miniszterelnök.

tovább olvasom...