Novák Katalin: a gyermekvállalás menti meg a világot

2023. 09 27. 13:44

Novák Katalin (j2) megbeszélést folytat Spencer Cox-szal, Utah állam republikánus kormányzójával (b2) Salt Lake Cityben, Utah törvényhozásának épületében.

A gyermekvállalás menti meg a világot – hangoztatta Novák Katalin a Brigham Young University, az Egyesült Államok egyik vezető egyetemének diákjai előtt tartott előadásában kedden az Utah állambeli Provo városban.

tovább olvasom...

Az út szélén szabadult meg a hulladéktól a letenyei trió

2023. 09 27. 08:58

Az 50 éves, 63 éves és 45 éves letenyei férfi vádlottak 2023. február 11-én lomtalanítást végeztek egy zajki ingatlan tulajdonosának megbízásából. A vádlottak vállalták, hogy a lomtalantás során összegyűjtött hulladékot elszállítják, és a szeméttelepen leadják. Azonban a 2-3 köbméter mennyiségű hulladékot a hétvégi időpontra figyelemmel leadni nem tudták, ezért a – többek között ruhaneműket, gumiabroncsokat, mosdókagylót, és veszélyes hulladéknak minősülő elektromos berendezéseket, festékeket, vegyszereket, valamint csomagolási hulladékot tartalmazó – zsákokat a Zajk és Józsefhegy közötti útszakaszon, egy bokros területen leszórták az utánfutóról, és otthagyták.

tovább olvasom...

Rutinos kapust igazolt a ZTE

2023. 09 27. 08:48

Dombó Dávid akár be is mutatkozhat pénteken este.
Fotó: Kovács Péter

A ZTE-FC-hez igazolt az Illés Akadémián nevelkedett kapus, Dombó Dávid, aki már 16 évesen bemutatkozott a felnőtteknél. Ezt követően Vácra került, ami után visszatért Szombathelyre, majd 2014-ben kölcsönbe ment az osztrák alsóbb osztályú SV Lafnitzhoz.

tovább olvasom...

Gelencsér igazságbeszéde

2023. 09 27. 08:38

Donáth Anna és Gelencsér Ferenc, a Momentum politikusai.
Fotó: Bruzák Noémi

Ha valaki azt mondja, hogy Gelencsér Ferencből hiányzik a politikusi véna, nem tudnék vitatkozni vele. A magas fordulaton pörgő ember munkásságát szemlélve kimondhatjuk, nem a rengeteg eszéért tették meg Momentum-elnöknek. Bár az is lehet, hogy gyér volt a kínálat. Magam akkor figyeltem fel az agilis ifjúra, amikor a katatörvény ellen háborgó randalírozók élére állt, akik az ő buzdítására foglalták el a Margit hidat.

tovább olvasom...

Kovászna megyei küldöttség Zalában

2023. 09 27. 08:23

Munkamegbeszélés a Megyeházán.
Fotó: Zalatáj

Zala Vármegye Önkormányzata és Kovászna Megye Tanácsa „Gyarapodjunk együtt – Zala vármegye és Kovászna megye gazdasági kapcsolatainak erősítése” című közös projektjével támogatást nyert a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt 2023. évi Magyar-magyar gazdasági kapcsolatok támogatása pályázat keretében. Ehhez kapcsolódóan Kovászna megye 8 fős küldöttsége kedden érkezett a vármegyébe.

tovább olvasom...

Újabb halálos vasúti baleset Zalában

2023. 09 26. 13:50

Ezúttal tehervonat gázolt

Három haláleset egy héten belül…

Tehervonat gázolt el egy embert hétfő este Zalaegerszeg-Andráshidán. A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól kapott tájékoztatás szerint a haláleset körülményeit a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.

tovább olvasom...

Novák Katalin és Elon Musk találkozója

2023. 09 26. 10:20

„Új szövetségesünk lett a családok szabadságharcában és a békemisszióban”

Novák Katalin és Elon Musk találkozója a Tesla közelmúltban átadott központjában, Austinban 2023. szeptember 25-én.

Novák Katalin a világot érintő demográfiai válság megoldási lehetőségeiről is tárgyalt Elon Musk, a Tesla autógyártó vállalat alapító-vezérigazgatójával, a cég közelmúltban átadott központjában, Austinban hétfőn.

tovább olvasom...

Nagy Bálint expozéja a Parlamentben

2023. 09 26. 09:43

Nagy Bálint expozét mond az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján Nagy Bálint, Zala vármegye 2. számú választókerületének parlamenti képviselője, az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára hirdette ki a légijárművek fedélzetén elkövetett bűncselekményekről és egyéb cselekményekről szóló egyezményt módosító jegyzőkönyvet. Az államtitkár közölte: a javaslat célja az 1963-as tokiói egyezmény módosítását tartalmazó, Montreálban 2014-ben elfogadott jegyzőkönyv kihirdetése.

tovább olvasom...

Ősszel Magyarország ellenfelei egyszerre lépnek fel a követeléseikkel

2023. 09 26. 09:09

Orbán Viktor napirend előtti felszólalása az Országgyűlésben

Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt szólal fel az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján, 2023. szeptember 25-én.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ősszel Magyarország ellenfelei – a Soros-birodalom, a brüsszeli bürokraták és az amerikai demokraták – várhatóan egyszerre lépnek majd fel a követeléseikkel, de ezeket nem fogadhatjuk el, mert nem akarunk visszamenni oda, ahová terelni akarnak bennünket, a Gyurcsány-korszakba – jelentette ki Orbán Viktor hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben.

tovább olvasom...

Ötletek az elfekvőből

2023. 09 26. 08:59

Harangozó Gábor elnökségi tag, Kálló Dániel, a Független Diákparlament képviselője, Tüttő Kata, az országos elnökség tagja és Ujhelyi István EP-képviselő (b-j) az MSZP kongresszusán, a Villányi úti Konferenciaközpontban 2019. február 16-án.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A lecsúszó Magyarországról beszéltek az MSZP politikusai Székesfehérváron, a Jóléti Magyarország fórumsorozat újabb állomásán. Harangozó Gábor alelnök szerint rossz úton jár az ország, változásra van szükség. Még szerencse, hogy a pártja tudja, mitől lesz Magyarország jobb, mitől lesznek boldogabbak az emberek – ez pedig a skandináv modell. Ennek ugye három alappillére van, alapja az emberek megbecsülése, vagyis az erős szakszervezetek és az erős szociáldemokrata politika, amely ki tudja harcolni a magas béreket. Ha pedig a magas bérekhez ingyenes, jó minőségű közszolgáltatások kapcsolódnak, az ország versenyképes lesz. Ilyen egyszerű.

tovább olvasom...