„Orbán inkább nyaral!”

2022. 08 10. 10:04

Kabul Rózsája országmentő szerepben

Az ember lassan már sajnálni kezdi a haragos delnőt.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

„Nulla fideszes képviselő jött be a parlament rendkívüli ülésére az elmúlt harminc év legnagyobb válsága közepén” – kesereg közösségi oldalán Szabó Tímea, alias Kabul. A párbeszédes honanyát legjobban az háborítja fel, hogy Orbán Viktor ráadásul elment nyaralni. Volt képe nyaralni menni! (Ráadásul a horvát tengerpartra utazott, ahol már le is fotózták egy virágos ingben. Ész megáll!) „A Párbeszéd és az ellenzék viszont itt van – nyugtat meg Tímea asszony –, mi benyújtottuk ezeket a problémákat megoldó javaslatainkat.” Azt elfelejtette hozzátenni, az ellenzékiek közül sem volt ott mindenki, a hangadók némelyike is otthon maradt: Gyurcsány, Jakab, Tordai… Magam hajlok arra, amit az egyik kommentelő ír: „Azért találták ki ezt az ülést, mert a hídfoglalások a visszájára fordultak, a kormánybuktatónak szánt hőbörgések meg szimpla kabarévá lettek.” „Orbán inkább nyaral! – süvíti a haragos delnő.

tovább olvasom...

Sajtóközlemény - Lenti Város Önkormányzata

2022. 08 10. 09:57

tovább olvasom...

A henyehegyi búcsúi szentmise

2022. 08 05. 10:13

Államalapító királyunkra emlékezünk

Hagyomány az István-napi, búcsúi szentmise.

Bár korábban egy-két alkalommal eltértek az eredeti időponttól, de már tavaly is a megszokott, délelőtt 11 órai kezdettel került sor a Henyehegyen található Szent István király kápolnánál az ünnepi tábori szentmisére.

tovább olvasom...

Össze kell fogni!

2022. 08 05. 09:57

Orbán Viktor üzenete az amerikai konzervatívoknak

Orbán Viktor miniszterelnök nyitóbeszédet mond az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján.

Össze kell fogni az amerikai konzervatívokkal, mert “mi, magyarok tudjuk, hogyan lehet leküzdeni a szabadság ellenségeit a politikai hadszíntéren” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a texasi Dallasban, nyitóbeszédet tartva az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján, a CPAC-en.

tovább olvasom...

Az amerikai demokrácia menüje

2022. 08 05. 08:38

– avagy milyen a „civilizált” aljasság?

Nancy Pelosi Kínát hergeli, a férje részegen, bekábítószerezve karambolozik.
Fotó: AFP

Az Amerikai Egyesült Államoknak, vagy inkább a háttérhatalomnak Ukrajna az előétel, amit saját maga tálal fel egy Zelenszkij nevezetű botcsinálta pincér. Ukrajnában elnöknek hívják.

tovább olvasom...

Orbán Viktor Donald Trumppal tárgyalt az Egyesült Államokban

2022. 08 03. 14:16

Orbán Viktor vendéglátójával, Donald Trumppal.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor miniszterelnök kedden megbeszélést folytatott Donald Trump korábbi amerikai elnökkel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

tovább olvasom...

EnduroGP és rali-show a hétvégén Zalában

2022. 08 03. 13:39

A szervezők remélik, hogy a közlekedési fennakadásokért egyedülálló élményt tudnak kínálni.

Másodszor rendeznek rali-show-t Zalaegerszegen, ahol a hétvégén ezzel párhuzamosan először tartanak motoros EnduroGP világbajnoki futamot is – közölték a szervezők szerdai, helyszíni sajtótájékoztatójukon.

tovább olvasom...

Délutánonként már nincs rasszizmus

2022. 08 02. 10:22

Katarban is földre fognak hullani és fejet hajtanak önmaguk nagyszerűsége előtt.
Fotó: nemzetisport.hu

Összegyűltek a Premier League-ban érdekelt csapatok kapitányai, és nagy elhatározásokat foganatosítottak: csak a városi derbiken és az esti, főműsoridőben játszott meccseken harcolnak tovább a térdükkel a rasszizmus ellen. Délutánonként és kevésbé érdekes meccseken már nincs rasszizmus.

tovább olvasom...

Pulai humorista, a nagy nevettető

2022. 08 02. 10:09

„Pulai zaccból is tud mérni.”
Forrás: Facebook

A Publicus Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása szerint nagyon bezuhant a Fidesz – tizenkét ponttal csökkent a kormánypártok iránti szimpátia. „Nem emlékszem olyan időszakra, amikor hasonló adatokat mértünk volna – mondta a Klikk TV Mélyvíz című műsorában Pulai András intézetvezető. – Olyan előfordult, hogy hónapok alatt mozgott ennyit, de hogy egy szempillantás alatt egyszerre ennyit zuhanjon, erre nem emlékszem”.

tovább olvasom...

„Képmutató módon jóemberkedtek”

2022. 07 29. 11:11

Az éttermiséghez

Nem mosolyoghattok rá arra, ahogyan az oroszlán együtt legel a báránnyal…
Fotó: Pixabay

Menetrendszerűen megszólalt, petíciózik és aláír a függetlenobjektív éttermiség is. (Zárójel, de nem mellékes: a marxizmus feléledésekor, a kommunista rendszerhez vezető eszmék és gyakorlatok legutóbbi megjelenésekor nem hallatták a hangjukat, talán azért, mert akkor a saját elvtársaiktól kellett volna elhatárolódniuk.

tovább olvasom...