Orbán Viktor: válságálló közigazgatásra van szükség

2022. 06 21. 11:36

Dr. Sifter Rózsa Orbán Viktor miniszterelnökkel és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel.

Átadta a kinevezési okiratot a fővárosi és a megyei kormánymegbízottaknak Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután a Karmelita kolostorban, a kormánymegbízottak ezután letették hivatali esküjüket – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

tovább olvasom...

Novák Katalin a béke mellett állt ki Rigában

2022. 06 21. 11:24

Novák Katalin magyar (b2) és Rumen Radev bolgár köztársasági elnök (j) tárgyal a Three Seas Summit (Három Tenger Kezdeményezés) csúcstalálkozón Rigában, az ATTA Centerben 2022. június 20-án. Mellettük Altusz Kristóf, a Sándor-palota diplomáciai igazgatója (b) és Ekler Gergely, a Sándor-palota hivatalvezetője (b3).
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az ukrajnai béke és Magyarország érdekei mellett állt ki Novák Katalin köztársasági elnök a Három Tenger Kezdeményezés csúcstalálkozóján hétfőn Rigában.

tovább olvasom...

A nemzetközi magánpénz-birodalom régóta folytat proxy-háborúkat

2022. 06 21. 07:49

Nem a mi háborúnk (3.)

Egy 1914 körüli képeslap Ferenc József (jobbról) és II. Vilmos német császár közös portréjával.

A nemzetközi magánpénz-birodalom legfontosabb jellemzője a rejtőzködés. Akik létezésüket felvetették, végleg kiírták magukat a kanonizált véleményformálók táborából. A magánpénz birodalma is különbözik minden korábbi birodalmi szerveződéstől. Korábban az ilyen szerveződések mindig egy nép vagy népcsoport bázisáról indultak el hódító útjukra. A Római Birodalom központi népe a latin, Attiláé a hunok, Dzsingisz kán birodalmáé a mongolok voltak. Mind a nagy birodalmaknak, de a királyságoknak is közös jellemzője volt, hogy a pénzt, a pénzforgalmat a hatalom (uralkodó) tartotta szorosan a kezében, annak hasznai (re­gálék) is az uralkodót illették.

tovább olvasom...

Gurmai-humor és Jakab-futárszolgálat

2022. 06 20. 10:31

Gurmai Zita csak a riporter elől fut el. A magyar egészségügy „reformját” bátran vállalná elvtársaival.
Képernyőfotó: YouTube

Jól el van látva a magyar ellenzék humoristákkal és udvari bohócokkal. Utóbbira talán a legjobb példa a „parizeus” Jakab Péter, aki – miután gyakorlatilag feloszlatta a Jobbikot – szántó-vető-arató földművessé változott (a Parlamentben felmutatott krumpliszsák már utalt ezen a téren is kiváló képességeire), az utóbbi napokban pedig ételfutárként csillogtatja nem mindennapi tehetségét.

tovább olvasom...

Kik az ukránok, és milyen az országuk, Ukrajna

2022. 06 20. 09:29

Nem a mi háborúnk (2.)

Az ukrán elnök szüleivel. Zelenszkij orosz nyelvű, és orosz kulturális közegben nőtt fel. Kiváló anyagi helyzetű értelmiségi orosz családba született Ukrajna területén.
Fotó: karpathir.com

A mai Ukrajnához nagyon hosszú és eseményekben dús történelmi út vezet. Közismert, hogy a keleti szlávok (oroszok, fehéroroszok és ukránok is) közös gyökereiket egyetemlegesen a kijevi Ruszban vélik felfedezni. A hatalmas – és nagyon termékeny – terület alkalmas volt a dinamikus népszaporulatra. A keleti szlávok történelmi léptékekkel viszonylag gyorsan betöltötték a rendelkezésükre álló hatalmas teret a Kaukázus-hegységig. Az évek, évtizedek múlásával – amint ez máshol is lenni szokott – az egymástól földrajzi értelemben távolra kerülők nyelvhasználata is változott, és az egyes régiók létre is hozták a saját államalakulataikat (fejedelemségek). Legnagyobb és legerősebb közülük a későbbi orosznak nevezett népcsoport államalakulatai lettek. Ez a széttelepülés a kijevi Ruszból már a 12. században befejeződött.

tovább olvasom...

Azt tesztelik, hogy mikor szakad el a cérna

2022. 06 20. 08:30

Fohász a pofonért

Az LMBTQ, mint a normális világ felforgatásának trójai falova…
Fotó: Mandiner

Fütyülve a gyermekvédelmi törvényre, gendertanfolyamot indított minap az ELTE Tanító- és Óvóképző Kara pedagógusoknak. (Méghozzá abból a negyedmilliárdos állami forrásból, amelyből a gyermekek védelmét kellene segíteni.) A Szexuális nevelés születéstől serdülőkorig című tanfolyam arra buzdít, hogy a gyerekeket hagyjuk szabadon kísérletezni a különféle nemi megjelenésmódokkal. Kilencéves korban például már ösztönözhetjük őket az önkielégítésre…

tovább olvasom...

Akkor most kivel van Karigeri?

2022. 06 17. 09:39

Karácsony Gergely, a baloldal „polihisztora”.
Fotó: Mirkó István

A történelmi tájékozottság sem az erőssége Karácsony Gergelynek. Egy héttel azután, hogy az általa celebrált Fővárosi Közgyűlés úgy döntött, közterületet nevez el Horn Gyuláról, a néhai karhatalmista miniszterelnökről, a főpolgármester tegnap már arról anekdotázott Facebook-oldalán, hogy 1989. június 16-án kiskamaszként „izgatottan figyelte” a tévét: „Nagy Imre újratemetése a rendszerváltás kezdetét, a szabad, demokratikus Magyarország eljövetelét jelentette. […] Több ezer magyar állt a Hősök terén. Fiatalok, idősek, nők és férfiak, mást gondolván a világ dolgairól, de közös hittel követték utolsó útjára Nagy Imrét. Jó volna, hogy ha ez a közös hitünk újra ránk találna stb.”

tovább olvasom...

Nem tudnak tovább nyerészkedni a mikropártok a finanszírozáson

2022. 06 17. 09:23

Mennyi is az annyi? Jól jártak a Parlamentbe jutott mikropártok…
Fotó: MTI

A jelenlegi frakciófinanszírozás aránytalan, igazságossága pedig megkérdőjelezhető – hívta fel a figyelmet Talabér Krisztián. A Nézőpont Intézet elemzője azt mondta, az ellenzéki pártok annak ellenére kapnak a 2018-as apanázsukhoz képest jelentősen több pénzt, hogy nyolcszázezerrel kevesebben szavaztak rájuk, emellett a globális energiaválság költségeinek kigazdálkodásához az államnak saját működési kiadásait is mérsékelnie kell – írja a Magyar Nemzet.

tovább olvasom...

Thermal Hotel Balance - Lenti - állásajánlatok

2022. 06 17. 08:52

tovább olvasom...

Fertőzés terjedt a Donyec-medencében az ukrajnai biolaborok működésével párhuzamosan

2022. 06 17. 08:43

Egy orosz tábornok nyilatkozata

Igor Kirillov tábornok.
Fotó: gondola.hu

Az amerikai védelmi minisztérium (Pentagon) által finanszírozott ukrajnai biológiai projektek elindulásával párhuzamosan fertőzés terjedt a Donyec-medencében a katonák és a lakosság körében – jelentette ki Igor Kirillov, az orosz fegyveres erők sugárzás–, vegyi és biológiai védelmi csapatainak parancsnoka csütörtökön kamerák előtt nyilatkozva.

tovább olvasom...