A szüret veszélye a mustgáz

2023. 09 21. 09:41

Egy liter erjedő must csaknem 42 liter szén-dioxidot termel.

Az ország több pontján már megkezdődött, de van, ahol be is fejeződött a szüret, és a korai érésű szőlők esetében már a mustot érlelik a pincékben. A szőlő levének erjedésekor mustgáz keletkezik, amely nem megfelelő körülmények között komoly veszélyt jelent. Szellőztetéssel, valamint szén-dioxid-érzékelő elhelyezésével elkerülhető, hogy veszélyes mennyiségben felhalmozódjon, illetve balesetet okozzon a gáz.

tovább olvasom...

Egy rendőr meghalt, többen megsérültek

2023. 09 21. 09:38

Robbantás Esztergomban

Rendőrautók a robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án.

Jelenleg is zajlik a hivatalos szervek szemléje Esztergomban, ahol egy körözés alatt álló férfi – az elsődleges információk alapján – szándékosan gázrobbanást idézett elő egy bűnügyi akció során – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szerda éjjel az MTI-vel.

tovább olvasom...

Időseket lopott meg és bántalmazott egy zalai nő

2023. 09 21. 09:26

Többéves börtönbüntetésre ítélt a Keszthelyi Járásbíróság egy büntetett előéletű zalai nőt, aki több idős asszonyt is meglopott az otthonában, egyiküket súlyosan bántalmazva – tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője az MTI-t.

tovább olvasom...

Második gyermekkor

2023. 09 21. 09:12

Vona Gábor, a Második Reformkor Alapítvány alapítója. „A szórakoztatóiparban kéne inkább elhelyezkednie.”
Fotó: Teknős Miklós

Elemzést nem, de egy humoreszket megérdemel Vona Gábor, aki alighanem azért alapított új pártot a minap – Második Reformkor (2RK) –, hogy pár napig róla beszéljenek. (Második Gyermekkor.)

tovább olvasom...

Novák Katalin együttműködést sürgetett

2023. 09 21. 09:09

Magyarország kész részt venni az ukrajnai békekezdeményezésben

Novák Katalin felszólalt az ENSZ Biztonsági Tanácsában, amire magyar államfő részéről évtizedek óta nem volt példa.

Magyarország támogat, és kész részt venni bármely békekezdeményezésben, ami megteremti egy tartós tűzszünet lehetőségét Ukrajnában, és utat nyit egy fenntartható és igazságos béke felé – jelentette ki Novák Katalin, köztársasági elnök szerdán New Yorkban, az ENSZ Biztonsági Tanácsában elmondott felszólalásában, amire magyar államfő részéről évtizedek óta nem volt példa.

tovább olvasom...

Megtalálták az egykori egerszegi vár északnyugati bástyájának maradványait

2023. 09 21. 08:52

Vándor László, Orha Zoltán és Havasi Bálint (b-j) az egykori egerszegi vár északnyugati bástyájának feltárásán.

Megtalálták az egykori egerszegi vár északnyugati bástyájának maradványait. A 17. századi leletegyüttesre a tervezett mérlegház és parkoló területén végzett ásatás során bukkantak rá – jelentették be a helyszínen tartott szerdai sajtótájékoztatón.

tovább olvasom...

Végső forgalomba helyezés az egerszegi Kosztolányi utca felújítása I. ütemén

2023. 09 21. 07:59

Hétfőtől kétirányú lesz a Kosztolányi utca.
Fotó: Zalatáj

Végéhez ér Zalaegerszegen a Kosztolányi Dezső utca kétirányúsítása I. ütemének projektje, 2023. szeptember 25-én elindul a kétirányú forgalom a felújított utca Balatoni út – Béke ligeti csomópont közötti szakaszán.

tovább olvasom...

Zalaegerszegről szervezték az akciót

2023. 09 20. 11:18

400 millió forint a költségvetésnek okozott vagyoni hátrány

Pszichoaktív szerek online belföldi kereskedelmével foglalkoztak. Költségvetési csalás büntette miatt emelt vádat a Zala Vármegyei Főügyészség.
Fotó: Zalatáj

Gazdálkodással összefüggő kiemelt bűncselekmény miatt áll a Zalaegerszegi Törvényszék elé az a két vádlott, akik 2017 novembere és 2021 októbere közötti időszakban tiltólistán nem szereplő pszichoaktív szerek online belföldi kereskedelmével szerzett egymilliárd forintos jövedelmüket eltitkolták az adóhatóság elől.

tovább olvasom...

Megkezdődött a Bajnokok Ligája csoportköre

2023. 09 20. 08:52

Kapus a kapusnak… Ezzel a góllal egyenlített a Lazio.
Fotó: Getty Images

A Lazio házigazdaként 1-1-es döntetlent játszott az Atlético Madriddal a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, kedden.

tovább olvasom...

A rendőrség a hibás

2023. 09 20. 08:42

De mi lesz a lefoglalt korrupciós eurószázezrekkel?

A korrupciós botrányba keveredett Eva Kaili görög szocialista párti képviselő, az Európai Parlament volt alelnöke az uniós törvényhozás plenáris ülésén Strasbourgban 2023. július 11-én.
Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand

Fogóddzunk erősen! Nem azt kellene vizsgálni, miként kerültek eurószázezrek Eva ­Kaili birtokába, hanem azt, honnan vette a bátorságot a belga rendőrség ahhoz, hogy az uniós parlament beleegyezése nélkül fülelje le a görög EP-képviselőt, egykori baloldali alelnököt – legalábbis Kaili ügyvédjei szerint.

tovább olvasom...