Az Országgyűlés elrendelte a gyermekvédelmi tárgyú népszavazást

2021. 12 01. 09:37

Szavaznak a képviselők a gyermekvédelmi tárgyú népszavazásról az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 30-án.
Fotó: MTI/Kovács Attila

Az Országgyűlés kedden elrendelte a kormány által a gyermekvédelmi törvény elfogadása után kezdeményezett népszavazást.

tovább olvasom...

Ukrán embercsempészek ellen emeltek vádat Zalában

2021. 12 01. 09:14

Vádat emelt a Lenti Járási Ügyészség.

Vádat emelt a Lenti Járási Ügyészség egy ukránokból álló embercsempész társaság tagjai ellen, akik összesen 36 Srí Lanka-it próbáltak mikrobuszokba zsúfolva Olaszországba szállítani.

tovább olvasom...

Szigorítottak az állatvédelmi szabályokon

2021. 12 01. 09:11

A jövőben szigorúbb lesz a büntetés.

Súlyosabban büntetik a jövőben az állatok megmérgezését, szigorúbban lépnek fel a szaporítók ellen, és az állatviadalokon való részvétel is bűncselekménynek számít, miután az Országgyűlés kedden elfogadta a fideszes képviselők által benyújtott, az állatok védelme érdekében szükséges egyes büntetőjogi tárgyú törvények módosítását.

tovább olvasom...

Jobboldali fiatalok estje Egerszegen

2021. 11 30. 11:57

A képen balról Jeszenszky Zsolt, Ambrózy Áron, Vésey Kovács László műsorvezetők, Bali Zoltán alpolgármester, Takács Áron műsorvezető, Ekler Gergely államtitkár, dr. Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke, Dömötör Csaba állam- titkár, Megadja Gábor vezető kutató, Balaicz Zoltán polgármester, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott és Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos a rendezvényen.
Fotó: Facebook

Fiatalok estje elnevezéssel 10. alkalommal rendezték meg a zalaegerszegi Kölcsey-gimnáziumban a Fidesz és a KDNP mellett működő ifjúsági szervezetek kötetlen összejövetelét november 27-én.

tovább olvasom...

Ki is ez a Márki-Zay Péter? (4.)

2021. 11 30. 11:26

Talán így is lehet rezsit csökkenteni Márki-Zay Péter szerint.

Márki-Zay Péter napról napra mond ellent saját magának. A baloldali miniszterelnök-jelölt több ízben is kifejtette már véleményét Gyurcsányról, a rezsiről, az ellenzékről, migrációról vagy épp az adórendszerről, csakhogy ezek a kijelentései nem egy esetben homlokegyenest ellentmondanak egymásnak.

tovább olvasom...

Már régóta társadalmunk tartóoszlopait rombolják

2021. 11 30. 10:10

Korunk globalizmusa (3.)

Párizsi lakosok gyülekeznek a felállított barikád körül a Párizsi Kommün idején.
Fotó wikipedia.org

Az írás első részében tisztáztuk, hogy korunk globalizmusa minden korok korábbi globalizáló törekvéseitől alapvetően tér el. A korábbiakat mindig valamiféle jól körülhatárolható, erősen karizmatikus vezetőkkel rendelkező államalakulat indította a Római Birodalomtól, Attila hunjaitól Napóleonon át akár a szovjet vagy a Harmadik Birodalom birodalomépítőkig. Korunk globalizmusa azonban nem kötődik sem konkrét államokhoz, de közismertségre igényt tartó, kiemelkedő személyekhez sem.

tovább olvasom...

121 televíziót loptak el Lentiben

2021. 11 30. 09:17

Öt román állampolgár gyanúsítható

Összesen 121 televíziót lopott el Lentiben egy parkoló kamionról öt román férfi, másnap az M7-es autópályán elfogtak őket – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

tovább olvasom...

Világító burkolatú kerékpárút Zalában

2021. 11 26. 14:27

Innovatív ötleteket valósít meg a Magyar Közút

Vigh László, Schanda Tamás, Mórocz József, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója és Kovács Dezső, Zalaszentgyörgy polgármestere (b-j) a Zalaegerszeg és Zalalövő közötti kerékpárút sötétben világító útburkolati jeleiről tartott zalaszentgyörgyi sajtótájékoztatón 2021. november 26-án.

Világító burkolatjelekkel ellátott kerékpárutat adott át Zalában az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken; Schanda Tamás az eseményen elmondta, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. (MK) 2018 áprilisában létrehozott egy kísérleti építési bizottságot, amelynek pályázatán azóta 28 innovatív termék vagy technológia bizonyíthatta gyakorlati alkalmazhatóságát a mindennapi közlekedésben.

tovább olvasom...

A kormány meghosszabbítja az oltási akcióhetet

2021. 11 26. 12:00

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő interjút ad Nagy Katalin műsorvezetőnek a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2021. november 26-án.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Egy héttel meghosszabbítja a kormány a hétfőn indult oltási akcióhetet, és december 20-át követően az 5-12 éves gyerekek számára is elérhető lesz a vakcina – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken. Megerősítette: a kormány megvédi a rezsicsökkentés eredményeit, és a baloldallal szemben az adócsökkentés híve.

tovább olvasom...

Lakástűzben meghalt egy ember Hévízen

2021. 11 26. 11:55

Egyre gyakrabban kell lakástűzhöz vonulni.

Meghalt egy ember a családi házában keletkezett tűzben Hévízen, az Egregyi utcában csütörtök este – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőhelyettese péntek reggel az MTI-t.

tovább olvasom...