Aranyos egerszegi eredmények

2023. 06 29. 08:06

Nagy Napsugár a 800 méteres gyorsúszás eredményhirdetésén – ezt is megnyerte.

Az úszók országos bajnokságai sorában az elmúlt héten a serdülők versenyét hirdette meg a Magyar Úszó Szövetség. Zalaegerszegről a Zalaco-ZÚK 4 fős serdülő csapattal vett részt a Kaposváron, a Csik Ferenc versenyuszodában, 2023. június 21-24. között megrendezett országos versenyen, ahol a 2008-as és fiatalabb lányok, valamint a 2007-es és fiatalabb fiúk álltak rajthoz.

tovább olvasom...

Karácsonyista munkálatok a székesfővárosban

2023. 06 28. 11:01

Az egyik program például megcélozhatná, hogy Karácsony Gergely keljen föl már hajnali kilenc előtt…
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Nehéz eldönteni, sírjon vagy nevessen az ember, amikor belepillant a székesfőváros legújabb közlekedésbiztonsági stratégiájának tervezetébe, amelyről épp most született elméleti állásfoglalás az ukrán és szivárványos zászlókkal kilobogózott Városházán.

tovább olvasom...

Mit ér a kétszáz?

2023. 06 28. 10:35

Cristiano Ronaldo legújabb csúcsa legyen a kvízjáték tárgya csupán.
Fotó: Hírnavigátor

Örvendek, hogy a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező utóbbi fordulójának fő híre nem Cristiano Ronaldo 200 válogatottságának világgá kürtölése lett, meg az újabb rekord fölötti csodálat (szinte csöndben esett meg a dolog), ám hiszem, hogy a tény mégis a futball történetéről való meditáció alkalma lehet. Emlékszem, a múlt év végi, CR7 számára kudarcosnak nevezhető világbajnokság után azon morfondíroztak számosan, hogy az önmagán túlnőtt „brand”, a vesztes negyeddöntővel a 196. válogatottságát „jegyző” játékos eléri-e a 200. mérkőzését, avagy ki merik-e hagyni végleg, szükség van-e reá még, segíti vagy akadályozza-e immár a többieket – és így tovább.

tovább olvasom...

Egy amerikai Csehországból

2023. 06 28. 10:20

Újabb játékossal sikerült megállapodnia a Zalakerámia ZTE KK-nak, így az amerikai Tony Hicks lett a harmadik nyári új igazolás.

tovább olvasom...

Mim Gergely marad a ZTE-nél

2023. 06 28. 09:50

Az új szezonban is a ZTE játékosa lesz.

Egy évvel meghosszabbította a ZTE FC a 24 éves labdarúgó kölcsönszerződését, így a 2023/24-es szezonban is Zalaegerszegen futballozik a villámléptű szélső, Mim Gergely.

tovább olvasom...

Nagykanizsán a helyzet változatlan

2023. 06 28. 09:28

Kilépés, lemondás, beszámoltatás…

Szirtes Balázs nem bírta tovább, bedobta a törölközőt.
Fotó: Jancsi László

A június 26-án, hétfőn tartott közgyűlés történései bőven adnak beszédtémát Nagykanizsán. 18 év tagság után a képviselő-testület úgy döntött, hogy kilép a város a kistérségi társulásból.

tovább olvasom...

Váltás lesz a Zalaegerszegi Városi Rendőrkapitányság élén

2023. 06 28. 08:13

Dr. Andor László Nagy Bálint országgyűlési képviselő (b1) és Manninger Jenő, Keszthely polgármestere társaságában egy korábbi kitüntetése alkalmából.
Fotó: police.hu

A Zalatáj értesülése szerint július elsejétől a távozó dr. Molnár József ezredes helyett dr. Andor László alezredes, eddigi keszthelyi kapitány irányítja majd a Zalaegerszegi Városi Rendőrkapitányságot.

tovább olvasom...

Friss emberek a zalaegerszegi alapítású Frisshíreknél

2023. 06 27. 11:54

Gattyánék szinte mindenkit menesztettek

Gattyán gatyába rázná a Frisshíreket.
Fotó: MTI

Új főszerkesztőt kapott és egy fő kivételével lecserélték a teljes szerkesztőséget a Frisshírek – írja a Média1 médiabulvár-portál. Mint hozzátették, az eredetileg Márki-Zay kampányára felépített portál időközben Gattyán György cégcsoportjához, illetve a Megoldás Mozgalom elnökéhez, Huszár Viktorhoz került, ennek lehet köszönhető a tisztogatás.

tovább olvasom...

Már a harmadik kutat fúrják a békési gázmezőn

2023. 06 27. 11:32

Földgázkút a Békés vármegyei Nyékpusztán 2023. február 12-én.
Fotó: MTI/Lehoczky Péter

A Sarkad térségében feltárt szénhidrogén-lelőhelyen februárban állt termelésbe az első kút; Nyékpuszta mezőn a napokban ért véget a második fúrása, és már nekiláttak a harmadiknak is. A belföldön elérhető források fokozott hasznosítása erősíti Magyarország energiaszuverenitását és az ellátás biztonságát – közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) az MTI-vel kedden.

tovább olvasom...

A szebbik Amerika

2023. 06 27. 11:16

A szereptévesztésben lévő, túlmozgásos David Pressman nem azonos a kétkezi amerikai emberrel.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Járai Judit most megjelent könyvét elsősorban azoknak ajánlom, akik a szereptévesztésben lévő, túlmozgásos David Pressman nagykövettel azonosítanák a kétkezi amerikai embert. A szerző, aki korábban hat esztendőn keresztül Washingtonból tudósította a Magyar Rádiót, ennek épp az ellenkezőjéről próbálja meggyőzni kötetének (Elszállt a fehér madár?) olvasóit, mert az a benyomása, nem igazán értjük az ­óceán túlpartján fekvő, csillogóan sokszínű óriásországot, hisz többnyire csak a hatalmi politikáját látjuk belőle. Pedig nem árt, ha tudjuk, az átlagos amerikai a protestáns etika szerint él, hazaszerető és templomjáró, vasárnaponként ünneplőt vesz, elmegy a közös imára, áldást mond és ellenzi az abortuszt. Járai szerint Amerika alapjában véve konzervatív, családszerető, vallásos és patrióta. „Még akkor is ragaszkodik hagyományaihoz és értékrendjéhez, ha ezért leszólják és kiközösítik, s ennek a helyi és tagállami törvényeiben jobbára hangot is ad”.

tovább olvasom...