Nemcsak hazudós, de gerincet sem visel

2023. 02 16. 09:32

Csak a neve Jámbor

A sokoldalú Jámbor agyából pattant ki a „Szikra”.
Fotó: Facebook

Boldogult Vlagyimir Iljics Lenin lapjának és mozgalmának nevét viseli az a Szikra Mozgalom, amely élén a sokoldalú Jámbor András Párbeszéd-politikust találjuk. Ő hívta életre a Mérce.hu-t és annak antifa­blogját, a Tett.Mérce.hu-t, sőt darabig azok főszerkesztőjeként hirdette az igét. Mi is írtunk a zavaros szikrásokról, legutóbb akkor, amikor egy kaszinót látogattak meg – igaz, csak a létesítmény bejáratáig mentek, oda is csak azért, hogy világgá ordíthassák javaslatukat: „Vesszenek a gazdagok!” (Látogatásuk nem volt túl sikeres, a haragvó ifjakat, Jámborral az élen, eltángálták a biztonsági emberek.)

tovább olvasom...

Silvio Berlusconit felmentették a bunga-bunga partik miatti vádak alól

2023. 02 16. 09:02

A volt olasz kormányfőt jogerősen felmentették.
Fotó: RND

Silvio Berlusconi nem vesztegetett meg fiatal nőket és nem kényszerítette őket hamis vallomásra a milánói bíróság szerdai ítélete szerint, amely a volt olasz kormányfőt jogerősen felmentette az elhíresült bunga-bunga partik miatti vádak alól.

tovább olvasom...

Majdnem vitacunami lett megint Nagykanizsán

2023. 02 16. 08:40

Szerencsére, ezúttal időben kapcsoltak a képviselők

Az első öt perc után lehiggadtak a felek.
Fotó: ZalaKocka

Az ÉVE-frakció kezdeményezésére Balogh László nagykanizsai polgármester soron kívüli közgyűlést hívott össze február 15-re, szerdára a múlt héten berekesztett közgyűlés folytatásaként.

tovább olvasom...

Stabil és kiszámítható költségvetést fogadott el Zalaegerszeg önkormányzata

2023. 02 16. 08:08

57,6 milliárd forintos főösszegű a költségvetés.

Idén is stabil és kiszámítható működést tesz lehetővé a most elfogadott, 57,6 milliárd forintos főösszegű költségvetés, ami nem tartalmaz sem hitelfelvételt, sem adóemelést – közölte a zalaegerszegi közgyűlés szerdai ülését követő sajtótájékoztatón a polgármester.

tovább olvasom...

Lenullázott hitelesség

2023. 02 15. 14:30

A PDSZ csupán fontolgatta a pert

Bite Zsolt feljelentésén csak gondolkodtak.
Fotó: Index

Az idei év eddigi legkínosabb és legzavarosabb interjúját adta az Indexnek, a PDSZ-t mentegető cikkében megszólaló ügyvivő, Nagy Erzsébet. Mint ugyanis bevallja, miután megtudták, milyen tartalmú videókat oszt meg a velük korábban is kapcsolatban álló Bite Zsolt, a 15 éves fiúval szexuális kapcsolatot folytató tanár, inkább úgy döntöttek, nem tesznek feljelentést, mert a férfi mentálisan zavart.

tovább olvasom...

Ítélet a pakodi „rabszolgatartókkal” szemben

2023. 02 15. 13:58

43 év fegyház öt vádlottnak

Egy ideig nyugalom lehet a faluban.

A Zalaegerszegi Törvényszék határozatot hirdetett azon családtagok ügyében, akik Pakodon embertelen körülmények között tartották több ismerősüket is, egyikük halálát okozva ezzel.

tovább olvasom...

„Danke Ungarn!”

2023. 02 15. 11:24

A magyar rendőröket ünneplik az Antifától félő jobboldali németek

Alattomos, brutális mocskok…

Németországban is hírértéke volt a hétvégi kegyetlen támadásoknak, amelyeket a gyanú szerint szélsőbaloldali csoportok követtek el, pusztán a kinézetük, ruházatuk alapján brutális módon rátámadva járókelőkre Budapesten. Már az első hírek arról szóltak az emlékezetes, Gazdagréten lezajlott viperás támadás után, hogy németországi Antifa-tagok lehettek az elkövetők. Mindez be is bizonyosodott, a hétfői rendőrségi sajtótájékoztatón kiderült, valóban voltak németek a támadók és az elfogott gyanúsítottak között is.

tovább olvasom...

Brüsszeli korrupció: beperli az Európai Bizottságot a New York Times

2023. 02 15. 10:37

Ursula von der Leyennek előbb-utóbb el kell mondania az igazságot.
Fotó: AFP/Kenzo Tribouillard

The New York Times az Európai Bíróság elé vitte a titkolózó uniós kormányt a Politico információi szerint – erről számolt be a Mandiner.hu hírportál.

tovább olvasom...

Külföldről szervezett terror akció lehetett a hétvégi budapesti antifa támadás

2023. 02 15. 10:24

December óta készültek az európai szélsőbalos csoportok

Nem csak egy alkalommal és nem csak Budapesten, hanem Innsbruckban, Bécsben és Linzben is összejöttek európai antifa szervezetek, hogy közösen készüljenek a február 11-i budapesti Becsület Napjára, vagyis az antifa ellentüntetésre – tudta meg a PestiSrácok.hu. Bár az akcióra több szervezet is toborzott embereket, köztük a Jámbor Andrást parlamentbe juttató Szikra, és szélsőbaloldali politikus által alapított Mérce és annak antifasiszta alblogja, a Tett is, a hazai szervezetek közül a tüntetést az Autonómia Csoport és az Európai Baloldal névre keresztelt új kommunista párt vállalta magára. Valójában azonban az érdemi szervező munka külföldön folyt, méghozzá az Ausztriában komoly belbiztonsági kockázatot jelentő, európai antifákat is összefogó „Platform Radikale Linke” által. Az egyik legjelentősebb anarchista, antifasiszta platform szinte hetente szervez Európa szerte hasonló balhékat. Mindezek fényében szerencsésnek mondható, hogy Budapesten három súlyos sérülttel megúsztuk az antifa magyarországi szintlépő bemutatkozását.

tovább olvasom...

Egyelőre nincs megoldás az alibánfai torony ügyében (5.)

2023. 02 15. 09:30

Az eredetileg tervezett helyszínen, a sportpálya mellett a betonalap már elkészült. A munka egyelőre nem folytatódik.

Megérkezett a várva várt levél a tervezett Vodafone-toronnyal kapcsolatban a Vantage Towers Zrt.-től. A cég két lehetséges helyszínt jelölt meg, miután a község képviselő-testülete a 2023 január 12-én tartott lakossági fórum után (ekkor kaptak a résztvevők először személyes tájékoztatást a beruházásról) olyan határozatot hozott, hogy a kivitelező függessze fel a falu belterületén megkezdett beruházást.

tovább olvasom...