Novák Katalin: a világ női állam és kormányfői példát mutathatnak

2022. 09 21. 09:33

A köztársasági elnök beszéde New York-ban

Novák Katalin példaként említette a magyar családpolitika elemeit. Az államfő mellett balról Ekler Gergely, a Köztársasági Elnöki Hivatal vezetője, jobbról Altusz Kristóf, Novák Katalin külügyi tanácsadója.

A nők értenek a válságkezeléshez, anyaként rendelkeznek ezzel a tapasztalattal, és képesek közösségeket összetartani – hívta fel a figyelmet Novák Katalin köztársasági elnök az ukrajnai háborúra is utalva az ENSZ női állam- és kormányfőknek szervezett New York-i fórumán helyi idő szerint kedden.

tovább olvasom...

Búcsú Papp Zoltántól, a ZTE labdarúgójától

2022. 09 21. 09:02

Az 1971/72-es NB I B-s bajnokságban szereplő ZTE-ben az alsó sorban jobbról a második.

Hatvankilenc éves korában elhunyt Papp II. Zoltán, a ZTE egykori labdarúgója. Zalatárnok, ez a kis zalai falu ontotta egykor a tehetségeket labdarúgásban. Elég csak Papp Antalra, a ZTE 1960-as, 70-es évek kitűnő középhátvédjére gondolni. S követte őt a ZTE-hez öccse, Papp Zoltán is. Papp Tóni, a testvér néhány évvel ezelőtt búcsúzott e földi világtól, s most az a szomorú feladat vár a krónikásra, hogy öccse, Papp II. Zoltán labdarúgó pályafutását idézze fel.

tovább olvasom...

Tovább „ketyeg” a vízóra Nagykanizsán

2022. 09 21. 08:22

– avagy mikor robban az időzített bomba?

Az ÉVE-frakció tagjai nem szavazták meg a vízmű átadását.
Fotó: archív

A nagykanizsai közgyűlési többséget adó Éljen VárosuNk! Egyesület (ÉVE) frakciója egyhangúlag úgy döntött: a Dél-Zalai Víz- és Csatornamű Zrt.-t nem veheti át az állam. Ez volt a hétfőre összehívott, majd keddre áttett azonnali soron kívüli közgyűlés egyik legjelentősebb döntése.

tovább olvasom...

„Ha hiányzik a kasszából a pénz, tedd vissza!”

2022. 09 21. 08:02

Csak bukdácsol a Niedermüller Péter vezette önkormányzat

Niedermüller Péter (DK), a VII. kerület polgármestere a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2022. április 27-én.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere kesergett minap a Klikk TV Mélyvíz című műsorában. Arról beszélt, hogy a kerületvezetés a Covid-járvány kitörése óta csak bukdácsol egyik nehézségből a másikba. Igaz, magyarázta, ezzel ma szinte minden ellenzéki önkormányzat így van.

tovább olvasom...

Az árnyékkormány árnyai

2022. 09 20. 09:04

Akár Joe Biden amerikai elnök is gratulálhatna az árnyékkormány tagjainak, hiszen ő a láthatatlan emberrel is képes kezet fogni.
Fotó: badog.blog

Mint azt Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke hetek óta üzente: készülnek…

tovább olvasom...

Végső búcsút vettek II. Erzsébet királynőtől

2022. 09 20. 08:49

Egy korszak véget ért…

Végső búcsút vettek hétfő este egykori rezidenciája, az ősi windsori kastély Szent György-kápolnájában II. Erzsébet királynőtől.

tovább olvasom...

Az Európai Bizottság döntésével megnyílik az út a forrásokról szóló tárgyalások gyors lezárása előtt

2022. 09 19. 10:05

Navracsics Tibor szerint a szükséges törvénymódosításokat benyújtják az Országgyűlésnek.
Fotó: MTI/Lakatos Péter

Előrelépésnek tartja az Európai Bizottság vasárnapi, Magyarországot érintő döntését a területfejlesztési miniszter. Navracsics Tibor azt mondta, ezzel megnyílik az út az újjáépítési alappal és a kohéziós forrásokkal kapcsolatos tárgyalások gyors lezárása előtt.

tovább olvasom...

Elindul a hatósági áras tűzifaprogram

2022. 09 19. 09:35

Nagy István

Elindul a hatósági áras tűzifaprogram, már lehet jelentkezni vásárlási szándékkal az erdőgazdaságoknál. Az igényt személyesen, telefonon és e-mailben is lehet jelezni – közölte az Agrárminisztérium vasárnap az MTI-vel.

tovább olvasom...

A kormány meghosszabbította a benzin- és az élelmiszerárstopot

2022. 09 19. 09:12

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (b-j) a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében.

A benzin- és az élelmiszerárstop meghosszabbításáról döntött a kormány – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter szeptember 17.-én, szombaton Budapesten, a Kormányinfón.

tovább olvasom...

Felavatták Zalaegerszegen a ZalaZONE irodaépületét

2022. 09 19. 08:31

Palkovics László (b3), Szentkirályi Alexandra (j3), Kovács Tamás, a Szabadics Építőipari Zrt elnöke (j1), Háry András, a ZalaZONE Ipari Park Zrt. vezérigazgatója (j2), Vigh László, (b2) és Balaicz Zoltán (b) a ZalaZONE Ipari Park Zrt. új irodaépületének átadóján.

A járműgyártás meghatározó tényező a hazai gazdasági és ipari teljesítményben, valamint a foglalkoztatásban – mondta a technológiai és ipari miniszter Zalaegerszegen, a ZalaZONE Ipari Park irodaépületének átadásán szeptember 16.-án.

tovább olvasom...