Ki is ez a Márki-Zay Péter? (4.)

2021. 11 30. 11:26

Talán így is lehet rezsit csökkenteni Márki-Zay Péter szerint.

Márki-Zay Péter napról napra mond ellent saját magának. A baloldali miniszterelnök-jelölt több ízben is kifejtette már véleményét Gyurcsányról, a rezsiről, az ellenzékről, migrációról vagy épp az adórendszerről, csakhogy ezek a kijelentései nem egy esetben homlokegyenest ellentmondanak egymásnak.

tovább olvasom...

Már régóta társadalmunk tartóoszlopait rombolják

2021. 11 30. 10:10

Korunk globalizmusa (3.)

Párizsi lakosok gyülekeznek a felállított barikád körül a Párizsi Kommün idején.
Fotó wikipedia.org

Az írás első részében tisztáztuk, hogy korunk globalizmusa minden korok korábbi globalizáló törekvéseitől alapvetően tér el. A korábbiakat mindig valamiféle jól körülhatárolható, erősen karizmatikus vezetőkkel rendelkező államalakulat indította a Római Birodalomtól, Attila hunjaitól Napóleonon át akár a szovjet vagy a Harmadik Birodalom birodalomépítőkig. Korunk globalizmusa azonban nem kötődik sem konkrét államokhoz, de közismertségre igényt tartó, kiemelkedő személyekhez sem.

tovább olvasom...

121 televíziót loptak el Lentiben

2021. 11 30. 09:17

Öt román állampolgár gyanúsítható

Összesen 121 televíziót lopott el Lentiben egy parkoló kamionról öt román férfi, másnap az M7-es autópályán elfogtak őket – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

tovább olvasom...

Világító burkolatú kerékpárút Zalában

2021. 11 26. 14:27

Innovatív ötleteket valósít meg a Magyar Közút

Vigh László, Schanda Tamás, Mórocz József, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója és Kovács Dezső, Zalaszentgyörgy polgármestere (b-j) a Zalaegerszeg és Zalalövő közötti kerékpárút sötétben világító útburkolati jeleiről tartott zalaszentgyörgyi sajtótájékoztatón 2021. november 26-án.

Világító burkolatjelekkel ellátott kerékpárutat adott át Zalában az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken; Schanda Tamás az eseményen elmondta, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. (MK) 2018 áprilisában létrehozott egy kísérleti építési bizottságot, amelynek pályázatán azóta 28 innovatív termék vagy technológia bizonyíthatta gyakorlati alkalmazhatóságát a mindennapi közlekedésben.

tovább olvasom...

A kormány meghosszabbítja az oltási akcióhetet

2021. 11 26. 12:00

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő interjút ad Nagy Katalin műsorvezetőnek a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2021. november 26-án.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Egy héttel meghosszabbítja a kormány a hétfőn indult oltási akcióhetet, és december 20-át követően az 5-12 éves gyerekek számára is elérhető lesz a vakcina – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken. Megerősítette: a kormány megvédi a rezsicsökkentés eredményeit, és a baloldallal szemben az adócsökkentés híve.

tovább olvasom...

Lakástűzben meghalt egy ember Hévízen

2021. 11 26. 11:55

Egyre gyakrabban kell lakástűzhöz vonulni.

Meghalt egy ember a családi házában keletkezett tűzben Hévízen, az Egregyi utcában csütörtök este – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőhelyettese péntek reggel az MTI-t.

tovább olvasom...

Karácsonyra készülve

2021. 11 26. 10:13

Termelői vásár Zalaegerszegen

Pácsonyi Imre és Nikitscher Bernadette adott tájékoztatást.

Helyi termékek karácsonyi vásárára várják az érdeklődőket december 10-11-én Zalaegerszegen. November 25-én, csütörtökön a vásár helyszínén, a Göcsej Tudásközpont – Helyi Termék Piacnál beszélt a részletekről Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke és Nikitscher Bernadette, a Göcseji Kézműves Egyesület elnöke. A rendezvényre a „Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktum Megvalósítása” kiemelt projekt (TOP-5.1.1-15-ZA1-2016-00001) keretében kerül sor.

tovább olvasom...

Minden másodperc számít!

2021. 11 26. 10:08

Az akadályok késlekedést okozhatnak.

Az elmúlt években általános jelenséggé vált, hogy a lakosság a város helyett egyre inkább a környező kistelepüléseken, illetve a külvárosi részeken vásárol magának ingatlant, amit lakásként, hétvégi házként használ. Ez szinte az összes zalai településen megfigyelhető.

tovább olvasom...

A családokat segítő innovatív kezdeményezéseket emelte ki Ekler Gergely államtitkár

2021. 11 25. 15:28

Átadták a Smart Family Nagydíj 2021 verseny díjait

Ekler Gergely szerint a KINCS kezdeményezése a lehető legszélesebb körben értelmezi az innovációt.

Átadták Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) Smart Family Nagydíj 2021 verseny díjait csütörtökön Budapesten.

tovább olvasom...

Az egyszerű embereknek jó az ítélőképességük

2021. 11 25. 12:13

A kormány hisz a polgárok bölcsességében

Orbán Balázs szerint a technokrata út rossz.

Az egyszerű emberek képesek helyes döntéseket hozni, ítélőképességük jó, azonban a tömeges részvétellel zajló döntéshozatalt, „amelyet nyugodtan hívhatunk demokráciának”, nem mindig tartották a kormányzat megfelelő modelljének – hangoztatta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerdán.

tovább olvasom...