Kerékpárút épült Zalaegerszegen, a Zala folyó mentén

2022. 09 15. 10:01

Zalaegerszegen egyre népszerűbb a kerékpározás.

Milliárdos beruházással a szomszédos települések felé vezető kerékpárút épült Zalaegerszegen, a Zala folyó mentén.

tovább olvasom...

Halálra gázoltak egy gyereket Nagykanizsán

2022. 09 15. 09:45

Meghalt egy gyerek, akit nyerges vontató gázolt el szerda délután Nagykanizsán – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

tovább olvasom...

A baloldal kótyavetyére készül?

2022. 09 14. 11:23

Újabb botrány Nagykanizsán

A balliberális frakció a bérleti szerződés meghosszabbítása ellen voksolt.
TV-fotó: Kanizsa TV

A nagykanizsai közgyűlés legutóbbi ülésén a baloldali többség úgy döntött, hogy nem hosszabbítják meg a Demokratikus Roma Vezetők Egyesülete terembérleti szerződését.

tovább olvasom...

Öt év után!...

2022. 09 14. 09:30

Folytatódik a zalaegerszegi társasház felújítása

Az új kivitelező ígérete szerint szeptember végén megkezdik az épület felállványozását.

Éveken keresztül foglalkoztunk a Zalaegerszeg kertvárosi részében található társasház lakóinak kálváriájával (a részletek megtalálhatók honlapunkon, a korábbi cikkekben – a szerk.).

tovább olvasom...

Elhunyt Wittner Mária '56-os szabadságharcos

2022. 09 14. 08:51

A felvétel 2022. február 26-án az életéről szóló, Wittner és a világ – Wittner Mária ’56 lángjának őrzője című könyv bemutatóján a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián készült.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Elhunyt 85 éves korában Wittner Mária ’56-os szabadságharcos, a Fidesz volt országgyűlési képviselője – tudatta a család az MTI-vel szerdán.

tovább olvasom...

Donáth-kacsa hápogása…

2022. 09 14. 08:11

Donáth Anna ellenzékre szabott jogállamiságot szeretne…
Fotó: Európai Parlament

Nem az a baj, hogy az Európai Bizottság nem hajlandó egy olyan kormánynak pénzt adni, amely szívesebben költ a miniszterelnök rokonai­nak jólétére, mint az ország felvirágoztatására, az a baj, hogy nem teszik lehetővé, hogy a társadalom a kormány megkerülésével is hozzájuthasson az uniós pénzekhez – kesereg közösségi oldalán Donáth Anna. A Momentum EP-képviselője azonban nem adja fel, már meg is írta levelét Ursula von der Leyennek, azt javasolta a bizottság elnökének, hogy önkormányzatok, civilek, vállalkozók közvetlenül pályázhassanak az uniós pénzekre. (Egy csomó átutalási költséget is meg lehetne így spórolni.)

tovább olvasom...

Müller

2022. 09 13. 11:35

tovább olvasom...

Ünnepélyes alapkőletétel Zalaegerszegen

2022. 09 13. 09:41

Kétszáz munkahelyet teremt a Bosch új mérnöki központja

Somogyi András, Vigh László, Szijjártó Péter, Szászi István, Balaicz Zoltán és Kemler András (b-j) a Bosch Kft. ünnepélyes alapkőletételén.

Mérnöki központot hoz létre a Bosch csoport Zalaegerszegen, a 4,2 milliárd forintos, várhatóan 2025-ben elkészülő beruházás kétszáz új, magas képzettséget igénylő munkahelyet fog teremteni – jelentette be a tárca közleménye szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szeptember 12.-én, hétfőn Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

Versenyképesség és egyetemek

2022. 09 13. 09:25

Létesítmény-avató Zalaegerszegen

A Széchenyi István Egyetem inkubációs és szállásépülete a ZalaZone tudományos és innovációs parkban Zalaegerszegen az átadás napján, 2022. szeptember 12-én.

Magyarország versenyképessége és jövője nagyban függ az egyetemektől, ugyanis mára egyre inkább a képzett szakemberek megléte dönti el a beruházásokért folytatott nemzetközi versenyeket – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szeptember 12.-én, hétfőn Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

Pénzügyi kisokos

2022. 09 13. 08:47

Békesi Lászlót Horn Gyula páros lábbal rúgta ki…
Fotó: MTI/Marjai János

Az elmúlt héten Békesi László vizionált az Orbán-kormány várható összeomlásáról. Gondolom, ő volt az ügyeletes. A szocialisták hajdani pénzügyminisztere a Klikk TV Mélyvíz című műsorában fejtette ki aggodalmait.

tovább olvasom...