Megkezdték a karácsonyi fenyőfák kivágását Zalában

2023. 11 23. 08:15

Fenyőültetvény Surdon 2023. november 22-én.

Közismert, hogy a karácsonyi fenyőfák jelentős része Zala vármegyéből kerül az otthonokban, különösen Surd és Nemespátró, valamint környéke számít fontos szállítónak ezen a téren.

tovább olvasom...

Időseket kifosztó férfit ítéltek el Zalában

2023. 11 23. 08:01

Mérőóra-leolvasónak adta ki magát

A mérőórák hitelesek voltak, csak a leolvasó nem…
Fotó: Facebook

Mérőóra-leolvasónak mondta magát az a börtönbüntetésre ítélt zalai férfi, aki többszörös visszaesőként idős embereket a lakásukban fosztott ki – közölte a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője az MTI-t.

tovább olvasom...

Mi, alattvalók

2023. 11 22. 10:31

Síklaki lélekbúvár lent rekedt a marxizmus iszapjában.
Fotó: Szegedem.hu

„A magyar történelmi mentalitásban benne van, hogy mindig ott egy nagy, külső ellenség, aki ellen védekeznünk kell: törökök, Habsburgok, Trianon és az antant, aztán az oroszok. Ebbe az alapállásba, alapélménybe tökéletesen belefér, hogy ha az oroszok már elmentek, akkor Brüsszel az új Moszkva. Ez természetesnek hat egy magyar ember lelkivilágának, miközben persze egy nagy baromság […]”.

tovább olvasom...

Kényszervallatás büntette miatt elrendelt nyomozás…

2023. 11 22. 10:04

A zalaegerszegi robbantással való fenyegetés „mellékszála”

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészségen folyik az eljárás.
Fotó: MTI/Varga György

Tegnap írtunk arról, miképpen is áll a zalaegerszegi iskolákat tavasszal érintő bombarobbantásos ügyben a nyomozás. A rendőrségtől érdeklődésünkre azt a tájékoztatást kaptuk Sznopek Veronika sajtószóvivőtől, hogy „a folyamatban lévő nyomozás részleteiről nem áll módjukban információt adni.”

tovább olvasom...

Hazánk csapata a második kalapban

2023. 11 22. 09:06

Az EB-re kijutott válogatottak beosztása

„Irány az EB!” Magyarország egyenes ágon jutott ki a kontinensviadalra.
Fotó: MLSZ FB-oldala

Kedden lezárult a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokság selejtezősorozata, melyből húsz válogatott – köztük a magyar – csatlakozott a házigazda Németországhoz.

tovább olvasom...

Kupa a kapuban

2023. 11 21. 12:20

Kitartó és kellően nyegle…
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ki ne ismerné a Momentum fáradhatatlan terepmunkását, Hajnal Miklós zugközgazdászt, aki tenyérbemászó derűjével, infantilis vigyorával élményszerűen szokott tudósítani a kordonbontó felekezet agyzsugorított akcióiról? (Különösen a sötétséget tudja jól visszaadni.)

tovább olvasom...

Prostituáltaknak adtak bérbe szobákat Zalában is

2023. 11 21. 11:55

Vagyonelkobzás, börtönbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség.
Fotó: Facebook

A 49 éves férfi és 43 éves nő társa 2018 évtől kezdődően Nagykanizsán és más városokban – Szombathelyen, Sopronban, Győrben és Zalaegerszegen – lakásokat vettek bérbe abból a célból, hogy azokban prostitúciós tevékenységet folytató személyeknek, jövedelemszerzés érdekében szobákat adjanak ki.

tovább olvasom...

Robbantással fenyegetés Zalaegerszegen, aztán csend…

2023. 11 21. 10:57

A vizsgálat még folyik a rendőrségen

Az egyik e-mail-en küldött fenyegetés.

Régen érkezett hír a zalaegerszegi iskolákat tavasszal fenyegető bombariadókkal kapcsolatos nyomozásról.

tovább olvasom...

Sokadrangú komikusoknak elmennének

2023. 11 21. 10:32

A Momentum-Mókus őrs és a „demokratikus” sajtó esetei

A cirkuszosautó a Fidesz kongresszusára érkezik…
Fotó: vadhajtasok.hu

Az ellenzék a Fidesz kongresszusának napján is kitett magáért. A Momentum most sem hazudtolta meg önmagát. Eddig is arról volt közismert ez a csapat, hogy a romboláson kívül máshoz nem ért, s nem is akar érteni. Érthető, hiszen építkezni sokkal nehezebb.

tovább olvasom...

Csak a szokásos

2023. 11 21. 09:12

Hogy Lengyel Lászlónál nincs minden rendben, azt már évekkel ezelőtt sejteni lehetett.
Fotó: YouTube

Aki belehallgatott minap a Belvárosi Szabadegyetemen előadást tartó Lengyel László szózatába, megállapíthatta, a közgazdász-közíró szellemi állapotában nem történt érdemi javulás. Sőt! Mostani beszéde is a kórlapjára illik: – Én abszolút optimista vagyok, ennek az az oka, hogy egy hajszálon lóg nemzetközileg ez a hihetetlen magabiztos Orbán-kormány – közölte, majd arról tájékoztatta közönségét, hogy a Fidesz politikájának megértéséhez ki kell tekinteni a világba, hogy lássuk, mennyire nem illik az bele. (Ő kitekintett.) – A rendszer kihúzza még valameddig, de a külpolitikai helyzet miatt nincs tovább. Zajlik a világ felosztása, amelyben a Nyugat a kelet-európai térségben előre jön. Kiterjeszti magát Ukrajna és a Balkán felé, Oroszország pedig kiszorul a térségből. Ebben a helyzetben Oroszország felé menetelünk pont úgy, mint amikor utolsó csatlósként Németország felé meneteltünk 1944-ben.

tovább olvasom...