A következő szezonban is a nemzetközi porondra jutás a ZTE célja

2023. 07 06. 14:00

A kupagyőzelem lendületet adhat az új idényben.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A következő szezonban is a nemzetközi kupaporondra jutás lesz a MOL Magyar Kupában címvédő Zalaegerszeg labdarúgócsapatának célja.

tovább olvasom...

Megvan Washington újabb bábja?

2023. 07 06. 09:17

A Fehér Ház Ursula von der Leyent szeretné NATO-főtitkárnak

Már a vakcinaügyletben is jó partnere volt az Egyesült Államoknak Ursula von der Leyen.
Fotó: Kay Nietfeld/Getty Images

Szerdai brit sajtóértesülés szerint az amerikai kormány azt szeretné, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság jelenlegi elnöke lenne a NATO következő főtitkára.

tovább olvasom...

Győri Béla vasárnapi hajnalai felébresztették az országot

2023. 07 06. 09:08

Lefokozásnak szánták a posztot, ám a Vasárnapi újság az adó leghallgatottabb műsora lett.
Fotó: Cseke Csilla

Nyolcvanadik életévében meghalt Győri Béla. Az egykori rádiós újságíró nevére talán már csak az idősebbek emlékeznek – bennük viszont annál mélyebb nyomott hagyott. Győri Béla volt a Kossuth rádió 1987. november elsején induló Vasárnapi újság műsorának első felelős szerkesztője.

tovább olvasom...

Július 9-én időközi polgármester-választás lesz Alsórajkon

2023. 07 06. 08:46

Két jelölt közül választhatnak Alsórajkon.

Korábban már írtunk arról, hogy Neuhold-Marton Nóra lemondása miatt időközi polgármester-választásra kerül sor Alsórajkon.

tovább olvasom...

Egerszegen lesz a Kisvárda elleni első mérkőzés

2023. 07 05. 14:40

Elkészült az első két forduló pontos programja a labdarúgó NB I-ben

Április 9-én 0-0-ás döntetlennel ért véget Egerszegen a ZTE FC – Kisvárda mérkőzés.
Fotó: Horváth Krisztián

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenybizottsága elkészítette az OTP Bank Liga 2023/24-es idénye első két fordulójának pontos programját.

tovább olvasom...

Jól kiszúrtak Moszkvával a brüsszeli szankciók

2023. 07 05. 14:20

Balról Ursula von der Leyen, az Európai Parlament elnöke (közismertebb nevén vakcinabanya) és Josep Borrell, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője. Kotyvaszthatják az újabb szankciót…

Az oroszországi szolgáltatóipari szektor üzleti aktivitását mérő beszerzésimenedzser-index (BMI) júniusban 56,8 pontra emelkedett a májusi 54,3 pontról az S&P Global gazdaságkutató intézet szerdán ismertetett felmérése szerint.

tovább olvasom...

Már harang is szól az összetartozás jegyében Tófejen

2023. 07 05. 11:18

Kászoni Attila fafaragó és Soós László leplezi le a harangot.

Éppen egy esztendeje avatták fel a tófeji Trianoni Emlékparkot, mely Soós László képviselő elképzelése nyomán valósult meg. Idén egy haranggal, s a hozzá tartozó faragott haranglábbal gazdagodott az összetartozást szimbolizáló emlékpark. Az ötletgazda, aki ezúttal is zászlóvivője volt a park gazdagításának, örömteli hangulatban mesélte el, hogy milyen út vezetett az első harangszóig.

tovább olvasom...

Elfogadták a pedagógusok új életpályájáról szóló törvényt

2023. 07 05. 10:51

A törvény megszületett… Nem megszorításról szól…
Fotó: Országház/Bruzák Noémi

Fizetésemelést, tíz hét szabadságot és 24 órás munkahetet határoz meg a pedagógusok új életpályájáról szóló törvény, amelyet az Országgyűlés kedden fogadott el.

tovább olvasom...

Sikeres színházi évad Egerváron

2023. 07 05. 09:45

A vöröslámpás ház is színpadra került.

Nem múlhat el nyár színház nélkül Egerváron. A kastély 12 évvel ezelőtti felújítása óta a Turay Ida Színház biztosítja a szórakozást emberek ezreinek, változatos előadásokkal, ami nem volt máshogy most sem. Négy hétvégén keresztül, 7 különböző színdarab fogadta (fogadja) a közönséget, melyek között voltak visszatérő darabok is, mint például a Hippolyt a lakáj, vagy a Fergeteges Látogatás, Pásztor Erzsi nagyszerű játékával. Minden évben több újdonsággal is találkozhatnak a nézők. Ilyen volt az Apácák musical, a Társasjáték New Yorkban és a Hotel Mimóza, amiben nem csak játszik, de a színpadra állítást is Mikó István végezte. Ezzel a bemutatóval zárul egyébként július 7-én és 8-án az idei program. A darabok, és a benne játszó művészek neve hallatán nem csoda, hogy idén is telt házzal zajlott az évad, ahol 9 este alatt több mint négyezren látogattak el Egervárra, ami az igényes környezetnek is betudható kicsit.

tovább olvasom...

A zsákutcák vége…

2023. 07 05. 09:22

Kommunista utcanevek Egyek településen korábban.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Amikor Krassó György és társai annak idején, 1989 nyarán a budapesti Münnich Ferenc utcát „visszakeresztelték” Nádor utcára, s az a rendszerváltás ikonikus pillanataként vonult be a magyar történelembe, kevesen gondolták, hogy harmincnégy év kell ahhoz, hogy az utolsó címeres gazember neve is lekerüljön az utcanévtáblákról. (Jóllehet 2013. január elseje óta törvény tiltja a XX. századi diktatúrák utcaneveinek használatát.) Nagybaracskáé a kétes dicsőség – pár hete vált meg kommunista utcaneveitől. A hírhedt Szamuely Tibor mellett már Kun Bélának és Ságvári Endrének sincs utcája a bácskai községben.

tovább olvasom...