Csak a szokásos

2023. 11 21. 09:12

Hogy Lengyel Lászlónál nincs minden rendben, azt már évekkel ezelőtt sejteni lehetett.
Fotó: YouTube

Aki belehallgatott minap a Belvárosi Szabadegyetemen előadást tartó Lengyel László szózatába, megállapíthatta, a közgazdász-közíró szellemi állapotában nem történt érdemi javulás. Sőt! Mostani beszéde is a kórlapjára illik: – Én abszolút optimista vagyok, ennek az az oka, hogy egy hajszálon lóg nemzetközileg ez a hihetetlen magabiztos Orbán-kormány – közölte, majd arról tájékoztatta közönségét, hogy a Fidesz politikájának megértéséhez ki kell tekinteni a világba, hogy lássuk, mennyire nem illik az bele. (Ő kitekintett.) – A rendszer kihúzza még valameddig, de a külpolitikai helyzet miatt nincs tovább. Zajlik a világ felosztása, amelyben a Nyugat a kelet-európai térségben előre jön. Kiterjeszti magát Ukrajna és a Balkán felé, Oroszország pedig kiszorul a térségből. Ebben a helyzetben Oroszország felé menetelünk pont úgy, mint amikor utolsó csatlósként Németország felé meneteltünk 1944-ben.

tovább olvasom...

Advent Letenyén

2023. 11 21. 08:58

tovább olvasom...

Jelbeszédzavar

2023. 11 20. 15:24

Nehéz követni Koncz Zsuzsát. Csak az biztos, hogy nem érzi jól magát a mai Magyarországon.
Fotó: Facebook

Koncz Zsuzsa nem érzi jól magát a mai Magyarországon, ahogyan azt a liberális médiumok jóvoltából tőle magától tudjuk. Sőt minap a Friderikusz Podcast vendégeként arról panaszkodott, hogy már a külföldi barátai sem értik, mi történik Magyarországon. Friderikusz gyermeteg alákérdezésén még a néző/olvasó is elpirult: ugye, a Kádár-rendszerben betiltott Jelbeszéd-album mostani újbóli kiadása azért indokolt, mert „újra Magyarországra szakadt a jelbeszédek szükségességének korszaka”? Hát hogyne, újra a jelbeszédek korszaka van, helyesel az énekesnő, „Az embernek lehet nagyon konkrét déja vu-je”.

tovább olvasom...

Érik a szabadföldi eper Nagykanizsa környékén

2023. 11 20. 12:19

Érik az eper a Förhénc hegyen.

Az időjárás sokszor furcsaságokat produkál. Az évszakok közötti korábbi rend lassan felbomlik. Pethőhenyén virágzik a meggyfa, a Nagykanizsához közeli Förhénc hegyen érik a szabadföldi eper. Utánpótlás is lenne a virágokat látva, de ha az időjárás visszatér a normális kerékvágásba, a fagy fog „szüretelni”.

tovább olvasom...

Egy élet órái…

2023. 11 20. 12:00

Az egykori munkaasztal is múzeumba került.

Zsúfolásig megtelt november 17-én a Göcseji Múzeum terme Preisz József zalaegerszegi órásmester gyűjteményes állandó kiállításának megnyitójára, sokan a folyosóra szorultak, akkora volt az érdeklődés.

tovább olvasom...

Újabb győzelemmel veretlenül csoportelső a válogatott

2023. 11 20. 11:08

 

Szoboszlai Dominik gólt szerez. Vezéregyéniség lett…
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A magyar labdarúgó-válogatott a második félidőben hátrányból fordítva 3-1-re legyőzte a vendég montenegrói csapatot a vasárnapi Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, így csoportelsőként végzett és a második kalapból várhatja december 2-án a jövő évi kontinensviadal hamburgi sorsolást.

tovább olvasom...

Újraválasztották Orbán Viktort

2023. 11 20. 10:32

Orbán Viktor 2003 óta megszakítás nélkül a Fidesz elnöke.
Fotó: fidesz.hu

Újraválasztották Orbán Viktor miniszterelnököt a Fidesz elnökének szombaton, a kormánypárt 30., tisztújító kongresszusán, Budapesten.

tovább olvasom...

„Zalaegerszegnek lelke van”

2023. 11 20. 10:18

Balaicz Zoltán is felszólalt a Fidesz-kongresszuson

Zalaegerszeg fejlődő, békés és biztonságos város – hangsúlyozta Balaicz Zoltán.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

November 18-án tartotta tisztújító kongresszusát a Fidesz. Ezen felszólalt Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere is. Beszédét alább olvashatják.

tovább olvasom...

Orbán Viktor: Magyarország minden erővel megvédi magát

2023. 11 20. 10:11

Orbán Viktor: „Brüsszelben áttörést kell elérnünk, a gyurcsányistákat pedig vissza kell vernünk.”

Magyarország minden erővel megvédi magát és ellenáll – jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz újraválasztott elnöke a párt tisztújító kongresszusán mondott beszédében szombaton Budapesten.

tovább olvasom...

Megsérült előadás közben Besenczi Árpád a zalaegerszegi színházban

2023. 11 20. 09:22

Rövid időn belül a második színházi baleset történt Magyarországon. Ezúttal Besenczi Árpád a szenvedő fél.
Fotó: MTI/Katona Tibor

Súlyosan megsérült Besenczi Árpád színművész a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház péntek esti előadása közben, a darabot félbeszakították – tájékoztatta a teátrum az MTI-t.

tovább olvasom...