„Kizárólag fejlesztésekkel nem lehet választást nyerni”

2024. 06 20. 14:20

Interjú Balaicz Zoltánnal, Zalaegerszeg polgármesterével

Balaicz Zoltán: – Nem elég csak a kampányban dolgozni…
Fotó: MTI/Katona Tibor

Kiemelkedő eredményt ért el a június kilencediki választáson Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg hivatalban lévő polgármestere. A vele készített interjút olvashatják.

tovább olvasom...

Orbán Viktor a német kancellárral tárgyal

2024. 06 20. 13:50

Olaf Scholz és Orbán Viktor. Lesz téma bőven…
Fotó: taz.de

Orbán Viktor miniszterelnök Berlinbe utazott, ahol pénteken tárgyalást folytat Olaf Scholz német kancellárral – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön.

tovább olvasom...

Hazai pályán, az MTK ellen kezd a ZTE

2024. 06 20. 13:43

Idén márciusban 2-2-es döntetlennel zárult Zalaegerszegen a ZTE-MTK mérkőzés.
Fotó: mtkbudapest.hu/Rácz Ádám

A magyar szövetség (MLSZ) székházában csütörtökön készült el a 2024/25-ös szezon menetrendje.

tovább olvasom...

Remény még van, de esély igen kevés

2024. 06 20. 11:37

A németek elleni vereség papírforma eredmény volt.
Fotó: Mirkó István

Azt követően, hogy a labdarúgó Európa-bajnokság A-csoportjában a magyar válogatott tegnap 2-0-ra kikapott a németektől – így továbbra is pont nélkül áll –, a kvartett másik mérkőzésén a svájciak és a skótok 1-1-re végeztek egymással. Szoboszlai Dominikék számára azonban még él a remény a továbbjutásra, ha vasárnap legyőzik a skótokat, akkor a sorsuk attól függ, hogyan alakulnak majd a további eredmények.

tovább olvasom...

A területi nemzetiségi önkormányzati képviselők megbízóleveleinek átadása Zalaegerszegen

2024. 06 20. 11:13

A horvát nemzetiségi önkormányzat tagjai.

A Zala Vármegyei Horvát Nemzetiségi Önkormányzat megválasztott képviselői részére a megbízólevelek átadására 2024. június 20-án 9.00 órakor került sor a Megyeháza Zala György termében. Ezt követően a Zala Vármegyei Német Önkormányzat képviselői, majd 10.00 órakor a Zala Vármegyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselői is átvették a megválasztásukról szóló okiratot.

tovább olvasom...

Német és magyar „migránsszámtan”

2024. 06 20. 10:54

„Tényleg annyival rosszabbul jártunk így?”

Németországban óriási anyagi és közbiztonsági problémát jelent a migráció.
Fotó: HírTV

Az Európai Bíróság múlt héten csütörtökön kiszabott hazánkra egy 200 millió + napi 1 millió eurós büntetést azért, ahogyan Magyarország kezeli a migráció kérdését – s mihelyt kiszabták, a németek között elkezdett terjedni egy olyan értelmezése a súlyos bírságnak, miszerint „oké, persze, sok pénz ez, de csupán a töredéke annak, amit a németeknek kell a migráció kezelésére fordítani”, azaz ez egy kiváló üzlet a magyaroknak.

tovább olvasom...

Egymásnak esett két nő a nagykanizsai hotelben

2024. 06 20. 08:52

Orrcsonttörés lett a verekedés vége

Testi sértés büntette a vád.

A 24 éves babösdöbrétei vádlott nő élettársával tartózkodott vendégként egy nagykanizsai hotelben 2024. január 16-án, amikor a szobájukkal szemben elszállásolt sértett nő ittas állapotban hangosan énekelt a szobájában. A sértettet a hotel két dolgozója is megkérte, hogy a többi vendég nyugalma érdekében fejezze be a hangoskodást, azonban a sértett ekkor a hotel dolgozóinak azt állította, nem csak ő, hanem a vele szemben levő szoba lakói – a vádlott és élettársa – is hangoskodtak, és a vádlottat szidalmazta, fenyegette is. A vádlott nő és a sértett emiatt összevesztek, egymás haját tépték, majd a vádlott a dulakodás során földre esett sértettet ököllel többször arcon ütötte, amitől a sértett orrcsontja eltörött. A verekedésnek az vetett véget, hogy a hotel személyzete rendőri segítséget kért.

tovább olvasom...

A lóvasút is megállt

2024. 06 20. 08:07

Podmaniczky Frigyes pazar világvárost épített. Karácsony Gergely pedig leépíti…
Fotó: Picasa

Kétszáz éve született báró Podmaniczky Frigyes politikus, író, ország­gyűlési képviselő, a fővárosi közmunkatanács alelnöke. Vagy ahogyan Krúdy Gyula óta nevezzük: „Budapest vőlegénye”. Jeles munkásságáról a Vasárnapi Ujság ezt írta 1884. szeptember 28-i számában:

tovább olvasom...

Új régészeti kiállítás és dzsessz-zenés tárlatvezetés Nagykanizsán

2024. 06 19. 11:21

Új régészeti kiállítás megnyitásával, családi programokkal és dzsessz-zenés tárlatvezetéssel is várják egyebek mellett a látogatókat a Múzeumok éjszakájának nagykanizsai programjain – közölte szerdai sajtótájékoztatóján a Thúry György Múzeum igazgatója.

tovább olvasom...

Már tíz gyanúsítottja van az óbudai korrupciós ügynek

2024. 06 19. 10:58

A Városháza Óbudán.
Fotó: wikipédia

Az óbudai korrupciós bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozásban minősített vesztegetés elkövetésével gyanúsítottak meg újabb öt embert, közülük ketten őrizetben vannak – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán az MTI-vel.

tovább olvasom...